Ben üstteki mesajı yazana kadar 890 kişi daha takibe başlamış
Printable View
Ben üstteki mesajı yazana kadar 890 kişi daha takibe başlamış
Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: ''Enkaz altında kalanların seslerini duyurmasından daha önemli bir derdimiz vardı. Ne olduğunu şimdi söylemiycem...''
http://www.zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=412438
Babamın kiralık eviyle uğraşıyorum. Gariban dedik her türlü idare ettik. Kendi isteğiyle evi boşalttı. 2 ay öncesine kadar 1000-1250 ye oturdu. Eve verdiği hasar üç yıllık kira bedeli. Sonra da ev sahipleri insafsız oluyor. Evet bende 4,5 yaptım yıllık peşin teklif edenler var.
Aşırıya kaçılması *muhtemel..
https://twitter.com/iktisatbank/stat...87248244543488
Mahir Akkoyun, Cumhurbaşkanına hakaret ve seçimin düzenini bozma, asılsız şayia çıkarma gibi suçlamalarla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...lamasi-2069234
Mahir AKKOYUN hakkinda suclama.
Cumhurbaskanina hakaret, nerde bu ? Yok oyle birsey.
Seçimin düzenini bozma, asılsız şayia çıkarma.
Hangi secimin düzeni ? daha 37 gun var.
Asılsız şayia çıkarma, nasil asılsız ? Fiyatlari durumu asilsiz mi ?
Ben olsam secimin ertesi gunu bu iddianameyi yazani bulur, gorevi kotuye kullanmaktan dava acardim.
Asılsız şayia kısmı külliyen yalan. Adam bu ekonomiden ben sorumlusuyum ben ekonomistim gibi cümleler kurdu. Buda bu ekonomiden siz sorumlusunuz dedi. Yani adamın dediğini tekrar etti.
Aynisi benim de basima geldi.
Betonarme binalarin ömrü 50-60 yıl.
Yani yillik 2% amortisman bedeli koymak lazim.
Dairenin insaat maliyeti 2 milyon olsa senede 40 bin tl sirf amortisman tutar.
Kira vergisi zaten iki aylik kirayi goturuyor.
Eve verilen kullanim zararlarini, vergileri, dask'ı vs giderleri saymiyorum....
Kiraya verirken en az 2 kira pesinat, 2-3 yıl sonrasi icin tahliye taahhutnamesi alinmasi gerekıyor.
Böyle başa böyle traş...
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkese selam saygı sevgi, uzun bir aradan sonra tekrar geldim. Havada tek bulut yok güneşlikken sel olacağını düşünen ben 5 liradan beri fiziki $ tutuyorum :( Ne borsa ne kredi ne faiz anlayacağınız. Ayrıca pandemi döneminde ihtiyacım dışında olan 1+1 dairemi sattım 350KTL daire şu anda 1,750 TL :(( Moralim bozuk beklemeye devam. Halet-i ruhiyemi siz forumdaşlarla paylaşayım dedim.
...Haberde adı geçen şahıs, bakanlığımıza direkt randevu alarak değil üçüncü şahıs yanında gelmiştir. Bu gibi durumlarda kişilerin Genel Bilgi Toplama Sistemi nden bilgilerine bakmak gibi bir uygulamamız yoktur. Ziyarete ilişkin tüm ayrıntılar daha önce Barış Pehlivan ile paylaşılmış olup adı geçen şahıs ve hakkındaki iddialarla bakanlığımızı ilişkilendirmek iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Kaldı ki bakanlığımızın çocuk istismarına ve bu konudaki iddialara karşı tutumu ve mücadelesi kamuoyunca malumdur.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...Slider%20Haber
NE YAPACAKSINIZ ?
Bakanlığın açıklamasının ardından sosyal medyadan bir paylaşım yapan Pehlivan, SS te de yazdık: Çocuğa tecavüz şüphelisi Sadullah Alagöz, Aile Bakanı Derya Yanık ile görüşmeye hâkim Ömer Azküçük ile geldi dedi ve şu soruları sordu:
Kafeler işleten, çocuğa tecavüz şüphelisi bir işadamı neden aile bakanı ile görüşmek istedi?
O görüşmenizde neler konuştunuz?
Hâkim Azküçük, yanında Alagöz ü getirme gerekçesini bakan Yanık a nasıl açıkladı?
Bundan sonra ne yapacaksınız?
Kaldı ki bakanlığımızın çocuk istismarına ve bu konudaki iddialara karşı tutumu ve mücadelesi kamuoyunca malumdur.
Diyor Sn.Bakan.
Kamuoyunca malum olan, bazi tarikatlar ve Kur'an kurslarina ayyuka cikan cocuk tecavuz ve istismarlaridir.
Demek istiyor ki, boyle bir sey olmadigini kamuoyu biliyor.
Peki,bu cocuk istismarcisi, yanina Hakim'i alip, neden gorusmeye geliyor.
Kirletilen o cocuk hepimizin evladi, sadece ailesinin degil.
Bari sus cevap verme, unutulsun.
Bir de cevap veriyor, utanmadan.
Kel ile fotosu varsır kesin
Lübnan ekonomisi neden çöktü?
Lübnan Merkez Bankasındaki dolar likidite sorunu ve döviz rezervlerinin erimesi, ülkede başka ciddi krizlerin de patlak vermesine yol açtı. Ekonomik krizden önce yaklaşık 440 dolar civarında olan asgari ücret, Lübnan lirasındaki değer kaybı nedeniyle 30 doların altına kadar düştü.
Bu ekonomik kriz Lübnan'ın bir önceki yıl 55 milyar ABD doları olan gayri safi milli hasılasının 44 milyar ABD dolarına düşmesine sebep olmuştur. Bu ABD doları kıtlığı, merkez bankasının 2019 yılından itibaren bastığı yüksek miktardaki liradan dolayı daha kötüleşmiştir.
Benzetmek gibi olmasin ama durumlari cok kotu.
Ulke ekonomizi %90 oranda cash'a donmus durumda.
Lubnan su anda yurt disinda yasayan vatandaslarinin ailelerine gonderdigi parayla yasamaya calisiyor.
Bunlari okurken cok ilginc bilgilere ulastim.
Fransa'da 200.000 Lubnan'li varmis, dunyanin diger ulkelerinde de Lubnan'li var elbette.
Fildisi Sahili'nin ( Ivory Coast ) ekonomisinin %40'i Lubnan'lilarin kontrolundeymis. Son 40 yildir, ciddi oranda Lubnan'li gocmus oraya.
Lubnan'in nufusu 5.9 Milyon.
Bu arada ulkeden cok sayida insan yurtdisina yerlesiyormus, en cok da Doktor'lar.
Lisan'in arapca olmasi buyuk bir avantaj onlar icin.
Bu krizi yurt disinda calisan vatandaslari sayesinde asacaklar diye dusunuyorum.
Kılıçdaroğlu, TV'lerin yayınlamaya cesaret edemediği 2'inci reklamı yayınladı
https://www.youtube.com/watch?v=GI1kA_ZrmLc
https://i.hizliresim.com/qalbs30.jpg
BAĞ-GUR emeklisi bu, boru değil.:kahkah:
Reha başgan 7500 ü alınca ilk iş kıyma almaya gitmiş. Bize zırnık koklatmadı reis.
Bir de et yiyemiyor diyorlar emekliler için. 6 ay sonra emekli olunca ben de et yiyecegim. Hulogggg.. [emoji16]Afiyet bal şeker olsun. Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Seçim sistemine göre ittifak içinde olsa dahi %7 altında kalan partiler mv çıkartamıyor mu acaba? Yani mesela mhp cumhur ittifakında ama ayrı liste ile giriyor. Şimdi %6,5 alsa hiç mv çıkaramayacak mı?
Bbp de ayrı listeyle giriyormuş, yrp de. Gerçi yarın saat 17'ye kadar herşey olabilir ama...
Erdoğan ile görüşen Destici, son durumu açıkladı: Hepimiz ayrı listelerle seçime gidiyoruz
https://www.birgun.net/haber/erdogan...diyoruz-427912
Tavuk ciğere uzanan eller kırılsın. Bune ya 36.5 tl olurmu. Antibiyotikli ilaçlı ciğer. Kediler de aç kaldı. Balık artıkları ile idare ediyorlar şimdilik.
Partilerin milletvekili çıkarabilmesi için yüzde 7'yi aşması şart. Ancak ittifak yapan partilerin toplam oyu yüzde 7'yi geçmesi durumunda ittifak içerisindeki bir parti yüzde 7 barajını aşamasa bile seçime girdikleri ilde kendi oyu milletvekili çıkarmaya yetiyorsa o milletvekilini kazanacak.
Yani İttifak oyları barajı geçerse bütün partiler barajı geçmiş sayılacak. Ancak milletvekili çıkarmak için ittifakın toplam oyu değil partilerin kendi aldıkları oy geçerli olacak.
LM-X210 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla tüm dikkatleri üzerine çekti. Çıray yaptığı paylaşımda, 14 mayıs sonrası Türkiye'ye farklı zeminde katkıda bulunmak umuduyla @iyiparti milletvekili adaylıgımdan feragat ediyorum.İzmir de Saygıdeğer @kilicdaroglu nun cumhurbaşkanı olması.. Ve kriz sonrası baraj altına düşen oylarımızı yükseltmek için çok çalışacağım.
https://www.mynet.com/iyi-partili-ay...i-110107113631
Baraj altina dusen oylar diyor.
Acaba Meral Hanim bu nedenle mi masayi devirdi diye dusunmeden edemiyor insan.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı programda şu anda en temel meselelerinin enflasyon olduğunu söyledi. Konuşmasında muhalefete de yüklenen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şimdi buradan bir kez daha soruyorum. Sıcak para bulmak için IMF kapılarında tekrar bekleşecek misiniz? Faizleri yükselterek üretim ekonomisini baskılayacak ve işsizliği artıracak mısınız? Açık, net cevaplar verin ifadelerini kullandı.
https://finans.mynet.com/haber/detay...-verin/463496/
Hele bak hele.
At'i alan Uskudar'i gecti Nebati Bey, artik cok gec.
Geçen Haziran 26 da, Temmuz maaş zamlarına esas, enflasyon oranı belli olur olmaz, aynı gün kırmızı et fiyatları roketledi, o gün bugündür roket modunda...
İşin ilginci, öncesinde (Haziran öncesi 1 veya 2 yıl) tam tersine kırmızı et fiyatları enflasyona göre çok artmamıştı, bir şekilde baskılamışlardı, bu şekilde muhtemelen önceki yıllara yansıması gereken et fiyatı, enflasyon nasıl olsa tepe yaptı diye koyverildi Haziran sonrası...Ama bu arada sütçülük çok zarar görmüş.
Giyim enflasyonunda bir sıkıntı var diye bahsetmiştim bi aralar, Hakan Kara da yakalamış aynı mevzuyu, (belki de eskiden de ondan okumuşumdur bilemedim şimdi), çok çarpık bir tür oyun var enflasyona katkısını düşük göstermek için, alt kalemler başka ortalaması bambaşka alaka yok..
Faiz sebep enflasyon sonuç dediler faizleri düşürdüler, enflasyon şaha kalktı, şimdi bu hayat pahalılığı konuşulmasın diye ellerinden geleni yapıyorlar, ellerinde TOGG, Bayraktar, Yerli Uçak MMU dan başka kullanılacak argüman yok sabah akşam bunu pompalıyorlar, bu da acınası bir durum.
Hakan Kara nın son 20-30 tweetine bakın, durum çok vahim arkadaşlar.
Deprem derseniz, bu DASK primlerini düşük faizli tahvillerle hedge etmişler tazminatlar cücüğe dönmüş, ev 3 milyon ödeme %10 u civarı...Zaten bu ülkede şu araba kaskosu/sigortası dışında sigorta, bireysel emeklilik filan duyunca tüylerim diken diken oluyor.
Bu hayat sigortaları vardı eskiden TL bazlı, patladı gitti onlar onu anlatmayayım, sonra yerine dolara endeksli emeklilik sigortaları çıktı, her halde 15+ sene öncesi, bir arkadaş yaptırdı bundan, geliyor gidiyor anlatıyor, yatırılan para dolar, artı üzerine prim veriyor, şu kadar dolarım oldu bu kadar emekli maaşı alacam dolar olarak filan bizi de ayartmaya çalışıyor, ben de hep kıllanan adam modundayım tabi, oğlum vermezler bak o parayı, emin misin, yatırdığın primleri kontrol ediyor musun falan, neyse,
10 yıl çıkmak yasak, çıkarsan bir sürü kesinti var, ama 10 yıl dolunca bu kesintilerin olmaması gerekiyor çünkü baştan söylenen o, 10 yıl sonra bir dünya para oluyor tabi hesapta çünkü yüksek prim ödedi, dolar da arttı tabi bu arada, gidiyor parayı çekmeye iyi para, buna bir hesap çıkarıyorlar, şaka gibi; o yatırdığı dönem MB dolar kuru neyse önce bi güzel TL ye çeviriyorlar, ona devlet desteği var onu kesiyorlar, 1 yıl yasal faiz işletip, 10 yılı böyle ayrı ayrı hesaplayıp TL üzerinden buna hesap çıkarıp ödeme yapıyorlar, aldığı TL ile yatırdığı doları alması imkansız, yatırdığı doları vadesiz dolar hesabına yatırsaydı şu anki parası aldığının 4-5 katı mı ne olacaktı. Tabi devlet desteğiyle de hesaplamak lazım ama, artık o kadarını bilmiyorum, kahroldu çocuk.
Sigorta, emeklilik muhabbeti yapıldı mı, hemen o ortamdan kaçıyorum ayartmasınlar diye.
Fuhuş, uyuşturucu, marka ve lüks tutkusu derken, bizim modern muhafazakarların geldiği nokta, dudaklarınızı uçuklatacak hale geldi.
Su geçiren oje, abdeste mani olmayan rujlarımız var artık.
Helal likör, helal bira, helal şampanyalarımız var.
Yakında helal etiketli rakı da çıkar.
Hani biz başkalarına benzemeyecektik?
Siyasilerimiz, bürokrasimiz, ahlak zafiyeti içinde.
Bebeğin cinsiyetini tahmin partisi diye bir parti duydunuz mu siz?
After umre party var.
Eskiden hac ve umreden dönenlerin evinde tebrik ziyaretleri olurdu, tebriğe gelenlere tesbih ve seccade hediye edilirdi, ama bu işin bir adabı olurdu.
Rock müzik eşliğinde zikir party si bile var artık.
Yatlarda happy birthday party gibi rezaletler de yok değil.
Hepsi tesettürlü tabii!
Ramazan iftarını party e dönüştürenler var, şatafat, müzik, kadınlı erkekli rengarenk giysiler içinde semazenlerle başlıyor.
Baby shower party çıkmış.
Bekarlığa veda partisi adı altında fuhuşa özendirenler bile var.
Tesettürlü ama, lüks, israf, ne istersen var.
Artık bu işler için ajanslar var, altın kaplamalı pasta sunumlarına kadar, Körfez ülkelerindeki rezillikleri aratmayacak her şey var.
Haram para cüzdanda durduğu gibi durmuyor.
Bu işlerin içinde siyasilerin, bürokratların yakınları var.
Bunlar biliniyor.
Yat partilerinde konken oynayan tesettürlü hanımlar var.
Başörtüsü başörtüsü olmaktan çıktı, aksesuara dönüştü.
Namazı spora, orucu diyete dönüştürürlerse, şaşmayın.
Hac da turizm olur.
Zaten adı şimdiden belli, hac ve umre turizmi.
Kurban da kebap bayramı olunca, bu iş tamam.
Sakal bırak, başörtüsü tak, sonra onlar ne yapıyorsa aynısını yap.
Seremoni, ritual, ikonalar, hepsi aynı.
Gay dergahlarına az kaldı.
Aşağılık kompleksi bizi mahvediyor.
Sadece makam sahiplerinin değil, her seviyenin ayağı kayıyor.
Yakında piercingli, tattolu imamlar görürsünüz.
Kimileri Lale Devri sosyetesinin yaptıklarını Osmanlı zannediyor, kimileri mevlidleri bile party lere dönüştürüyor.
Artık ilahiyatlarda bile namaz kılanlar yüzde 50.
İnandığımız gibi yaşamayınca, yaşadığımız gibi inanmaya başladık.
Bunun sorumlusu kim ?
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...Slider%20Haber