Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından sonra dolarda sert satış
Printable View
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından sonra dolarda sert satış
Belli bir noktada izin verdim diyor.
Biz o zaman “düşük faiz, düşük enflasyon” teorisiyle çalıştık. Şimdi de aynı anlayışla çalışıyorum, aynı düşüncedeyim ve bu şekilde bunu başarabiliriz diye inanıyorum
Çok değişik
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Faiz artışı artık kesin ama ne kadar yapılacak önemli olan o .. İlk toplantıda 20’nin altı bence piyasaya mesaj vermez en az 25 olmalı . Gerci Piyasada 30’un altında faiz yok bu yüzden 30’un alti cok anlam ifade etmese de piyasaya ilk toplantıda da bir mesaj olur
faiz artışı ile 30-35 gibi bi rakama çıkılmazsa borsa uçar diye yazayım
23.5555....
Bankalar tam şapa oturur.!!!
Alacak borç zinciri kopar.!!!
Batık krediler iyice büyür.!!!
Şirketler çukurdan çıkamaz.!!!
İflaslar artar.!!!
İşsizlik hızla yükselir.!!!
Kısır döngü hızlanarak devam eder.!!!
https://pbs.twimg.com/media/FCpLmJqXIAYOwXl.jpg
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Açıklamalar net. Artış yok. Politika aynen devam. Buradan tam yetki ve artış anlamı nasıl çıkarttınız?
Ben aynıyım. düşüncem aynı. benim üstüme laf söyleyen varsa buyursun. anlamı da çıkar
22 sine kadar piyasayı bu psikoloji ile tutacaklar...Sonrasına bakarız modu a.q :oleyo:
Tamamen algı yönetimi...
Faiz sert artarsa bankacılık sektörü çok fena darbe alır...
Araba aynı araba.!!!
Yol aynı yol.!!!
Çukur gitdikçe derinleşiyor.!!
Arabayı çeken.!!!
Beygir yorulunca.!!!
Beygiri değiştirdiler.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Eğer faiz artacak anlamı çıkıyorsa borsada xbank nasıl yüzde 3 seviyesini geçti. ( faizler artarsa bankalar zorlanır düşüncesi var)
Eğer faiz artışı yok anlamı varsa dolar nasıl eksi yaktı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dövizin pahalı olduğunu düşünüyorlar ise faiz artışları gelir...Yok dövizin ucuz olduğunu düşünüyor iseler tam bayram haftası faizi sabit tutup dövizin ipini salarlar!!! Acaba hangisini yapacaklar...
Yahu Naci Ağbal döneminde de aynı söylemler vardı ama faiz arttı.Sonrası malum tekme:) MŞ arttıracak, RTE söylenecek.En sonunda fa aynı senaryo işleyecek.
https://blog-api.flitpay.com/media/b...nzi_Scheme.png
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Faiz artırıp ihracatçıyı batiracaklar mi yoksa gelen dolar talebi ile kuru ayni yere mi getirecekler .
Erdoğan: ”Tabii bazı arkadaşlar “Cumhurbaşkanı faiz politikalarında ciddi bir değişime mi gidiyor” gibi bir yanılgının içine düşmesin. Ben burada aynıyım.
Endeks de parasızlığı kutluyor. Piyasadan para çekecekler. Ekonomi duracak aloo
https://www.hisse.net/topluluk/showt...82#post6449082
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Evet tahminlere başlayalım
MB ilk toplantısında faizleri kaç yapacak.
Politika faizi XX olacak diye tahminleri yazalım lütfen.
Dolar düştüğüne göre denge fiyatına ulaşmış olmalıyız.Kasamız da ağzına kadar dolar dolmuştur elhamdülillah.
Rasyonel politikalar 1 haftada kendini gösterdi. Gelecek hafta 20 altına, ay sonuna 15 lira altına düşerse yılı da 3 liradan kapatır bu gidişle.
İlk tahmin benden gelsin.
Politika faizi toplamda % 16 olacak diyorum.
Yıl sonu dolar 3 lira olmazsa yüzüme tükürün