Garanti: Vergiden muaf dibs usd bazlı : TRT230725F11 25.7.2025 vadeli. usd bazlı %5 net getirisi var. 6 ayda bir %3 net kupon ödemesi.
Garanti: Vergiden muaf dibs usd bazlı : TRT230725F11 25.7.2025 vadeli. usd bazlı %5 net getirisi var. 6 ayda bir %3 net kupon ödemesi.
faiz arttırımı dolar 19tl iken başladı ve 30tl seviyesine geldi, faiz arttırımları devam etmezse dolar yine yükselebilir hatta faiz düşürülürse kesinlikle yükselir!
bunu birde şöyle düşünmek lazım; dolar 19tl faiz arttırımı başlıyor ve dolar 60tl seviyesine geliyor. faiz arttırımları durduruluyor ve belli süre sonra belki düşürülecek.
tabi birde sistemin "dolarizasyonu" da önemli. 19tl seviyesinde neydi, şimdi ne durumda.
bütün bunları ve daha bir çok şey devre dışı bırakıldığında eğer faiz düşürülmeye başlarsa doları kimse tutamaz sonucu bencede mantıklı..
ddkm yapmaya gerek kaldı mı sizce?
fibanın meltem fonu var gayet yüksek prim veriyor.
aşağıdaki mesaj bugün geldi.
Dolar birikiminize %5,25 ila %6,50 oraninda getiri beklentisi! 15 Subat'ta, Meltem Fon-1'e Fon Market'te yatirim yapabilirsiniz. Getiri ongorusu, mevduat eslenigi cinsindendir. SMS ret icin SMS IPTAL yazip 4431'e gonderin. https://deeplinkfibabanka.page.link/fonmarket 4448888
Hocam bahsettiğiniz fonun risk seviyesi (6) yüksek,stopajı,yönetim ücreti kesintisini de hesaba katınca çok avantajlı gelmedi bana.
Ddkkm şu ortamda candır.%36 dan stopajsız net faiz cepte + %1 prim cepte kesinti yok. Vade sonunda devam etmesem vade başında ki 15000 bin usd anında hesapta.
Fonlarla ilgili geçmişte bankacılar hep "seçenek" olarak göstermenin dışında "mutlaka bu alınmalı" şeklinde konuşurlardı. tabi "garanti" konusundan kimse bahsetmezdi.
bu noktada yıllar içinde fonun performansını gösteriyorlardı. atıyorum "hep yüksek getiri" vermiş.. şimdi düşünüldğünde bir banka da döviz mevduatının da tam olarak garantisi yok gibi. ama gerçekte öylemi?
bir bankasının "batması" konusunda çok farklı görüşler var. yani bir bakışa göre banka kötü yönetildiğinde, aşırı risk aldığında bddk bankaya el koyabilir ve "garanti kapsamında" kısmı için ödeme yapabilir gibi görünüyor. (akıl almaz birşey tabi)
uzatmak istemiyorum fakat sağlıklı bir değerlendirme yapıldığında bankaların sistemin dışlayamayacağı bir parçası olduğu düşünüldüğünde , hiç bir insanın bankaya para yatırmamasının sistemi tamamen kitleyeceği düşünüldğünde
devletler ancak tüm bankacılık sistemi krize girdiğinde ve bunun sonucu olarak çok büyük akıl almaz bir yükün o ülkenin toplam nüfusuna ödetetme yöntemi seçmeyebilir ..
yani tek bir banka zor duruma düştüğünde devlet bu yükü mutlaka üzerine almak durumundadır. bankaların devletlerden bağımsız olması , bir şirket, holding vs gibi asla düşünülemez. (bu çok prof bir manipulasyondur insanların parasına çökmek için)
dolayısıyle eskiden olduğu gibi "imar bankası hariç" her banka "kurtarılacaktır" veya profesyonellere verildiği için böyle bir risk zaten "olmayacaktr"
sonuçta bankadaki birikimin tamamı garantidir ve 1tl ye bile zarar gelmez.. (farklı şekilde birikimlere çöküyorlar o zaten bilinen bir durum)
ama ben bir fonun 10 yılda yüksek getiri verse, anaparayı bile garanti etmemesi ve tam olarak devletin gücünün elinde bulunmaması nedeniyle risk görüyorum.
cankan bankadaki birikimin tamamının garanti olduğunu kim söyledi sana.
garanti olan tutarı bile devlet sana şak diye ödemez hele enflasyonist dönemde para kuş olur
garanti kısmını ise yıllar sonra alırsın hele ki bankanın iflasa ilişkin süregelen davaları varsa..
Dolara prim alınacaksa, %36 tl faizinin bir anlamı var mı? Dolar anaparaya dönüşte dolar+ prim almıyor muyuz? Tl ayağı yok hükmünde değil mi?
Parasal sıkılaşma sadece faizle olmaz. TCMB kredi büyümesini eksiye çevirse (halen artı) ve kredi kartlarının faizini politika faizi ile denk seviyeye getirse 2-3 aya enflasyonda gözle görülür iyileşme olur. Tabi ki bedelini halk ve işverenlerimiz görür. Öyle bedel ödemeden bu işten sıyrılmak yok.
Ya az bedeli uzun bir süre boyunca ödeyeceğiz veya yüksek bir bedeli daha kısa sürede ödeyeceğiz. Toplamda bedel aynı .TCMB de az bedeli uzun süre ödeyelim, 2024 ikinci yarısı dışarıdan para girişi başlarsa daha rahat sıyrılırız planında.
dolar artışı yıllık %36, aylık %3ü geçiyor zaten öyle bir faiz alınmıyor.
prim dediği de 3 aylık %1 değil, yıllık %1 den veriyor.
Denizbanktan atak var , 1 aylık %46 , 3 aylık %48 , 6 aylık %49...
Hadi emekliler iyisiniz...
Çalışma bakanı, emeklilere kira yardımı yapacakmış.
1200 dolar memur maaşı, 600 dolar asgari ücret, 40 yaşında emeklilik olan EYT den sonra sosyal devlet olarak önemli adımlar atılıyor.
Toplumu Sadaka kültürü ile yönetiyorlar...
Sadaka değilde diğer kesimlere verdiği gibi Emeklisini düşünen adam ona da Seyyanen zam yapardı...Şimdi evi olan Emekliye ne olacak.Benim gibi Nitelikli yatırımcılar ne yapacak a.q...
Olmadı Dİyanet bütcesinden de sadaka versinler günlük 130 TRY :oleyo:
Neyse sinir uçlarımıza dokunup duruyorlar...
MB başkanı rasyonellikten söz ediyor.
Kiraya 2 kez yüzde 25 sınırlama getiriliyor.
Sonra kiraların enflasyonun en büyük nedeni olduğunu açıklıyor.
Yahu, diyelim patates ürün azlığından 50 TL ye çıktı.
Sen patates ekimini sınırlayarak patates fiyatını düşürebilir misin?
Ki Konyada bu konuda çiftçilerin eylemi de varmış. Neyse Konu bu değil.
Yahu TC her yıl 1 milyon nüfus artıyor. Artı sayısız mülteci-kaçak katılıyor.
Senin mevcut açığın üzerine en az evlenecekler için 500 bin konut yapman lazım.
Diyorsun ki enflasyon yüzde 73 e çıkacak.
Eeee evini 3 yıl önce veren için kiralar rayicin zaten 5 de 1 i bile değil.
Yani kiracı yüzde 100 BEDAVAYA OTURUYOR.
Bu durumda yeni ev alan salak mı ki evini kiraya verecek?
Yani kiraya vermeyi adeta yasaklayarak, kiralık sayısını azaltarak nasıl kiraları düşüreceksin.
Eeee kiralar düşmeden enflasyonu nasıl düşüreceksin?
Bu nasıl bir rasyonellik, nasıl ekonomi bilgisi?
Atak sayilir tabi yüzde 32 günde 46 veren yok .45 veren bile yok zarla zorla 3-5 milyon üzerine kamu bankaları ;yahut ilk müşteri olmak kaydıyla bir kaç özel banka.digerleri 42-43 ...MB politika faizinin izerinde olmasi bakımından manidar diğer bankalarda rekabet edip belki yukselebilir.
Akçay linklerden bahsederken ev sahibi kiracı linkinin koptuğundan da bahsetseydi ya! Bundan daha büyük bir oksimoronluk var mı? Öyle süslü kelimelerle kimse ekonomi yönetimine güvenmez! Bankalarda kur makası hala 1 lira madem her şey tıkırında indirsene makası bu korku neden?
La virtue eviniz 1 liraydı 10 lira oldu. Şükür edip kiracıya bir sene kıyak geçeceğinize testesteron seviyeniz maksimum olmuş, engelleri kaldırın kiracının arkasına geçecez diyorsunuz.
virtue dostum virtue dostum bak böyle acınacak hale düşenler de var:
https://www.haber3.com/guncel/kiraci...haberi-6169840
Bu kafayla yolda "iyi" insanlar nasıl öldürülüyor, birilerine neden tecavüz ediliyor, birileri neden terörist oluyor diye sorgulamıyacaksın o zaman?
boş yapmıyacaksın ! hani varmı imar bankasından başka bddk varken tüm birikimleri gasp edilen? senin nefes aldığın süre boyunca eğer 1tek bankanın battığını duymazzan ve bu olsa bile 1tl sinin bile zarar görmedği sonucuyla karşılaşırsan tüm birikimi eft yapacakmısın bana? hodrimeydan.. boş yapmayalım yaptırmayalım....
bütün bunlar senin gibi "zihniyeti" bozuk yaratıklar yüzünden oluyor malesef (özür dilerim)
evler dolar bazında 10 kat artsın ben vurgunu vurayım..
dolar 1tl den 30tl ye gelsin ben vurayım..
borsa 1000 puandan 9000 gelsin vuran ben olayım pasif başkası olsun..
bankalar batsın benim bankam batmasın vuran ben vurduran başkası olsun..
bak açık söylüyorum bu iş terse döner, ve sanada "vururlar" bu aslında bir genelleme bu tarz "zihniyete" karşı lafım sana değil.. (senden çok var)
Grafiğe sığmamışız.
https://www.instagram.com/p/C3IWxniqC7p/
[IMG]https://i.hizliresim.com/hha52po.jpg[/IMG]
ulan yalama, sana bankadaki paranın tamamının garantide olduğunu kim söyledi diye sordum..?
forumdaki herhangi birine sor bakalım bankadaki paraların miktar limiti olmaksın hepsi garanti altında mı diye..?
onlarca satır yazıp boş, yalan bilgilerle doldurma burayı git kumda mı oynayacan, oyun odanda mı palavracı seni..
Ppfler %47 ye kadar geldi .hvt %48 getirdi cuma günü
Akrabaların bir imarlı arsası için hepsiemlak a ilan verdik.
3 günde 3 kişi bakmış.
Artık müteahhitler yap,sat için arsa teklifine bile bakmıyorlar.
Çevremizdeki müteahhitleriden hiçbirinin yeni başlayan projeleri yok.
Hepsi dönem parayı koruma devri diyorlar.
Seçim sonrası arz-talep dengesizliğinden çok daha büyük bir emlak ve kira krizi yaşanabilir.
İTO Başkanı: Gerçekçi, enflasyonla korelasyon içinde kur istiyoruz
İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "Bana göre 'kur şu kadar' olmalı söylemi tehlikeli. Dövizin 30 lira olduğu yerde, 40-45 lira olsun demek çok ciddi bir zıplama anlamına geliyor. Hızlı artış da hızlı iniş de sizi çarpar. Bu nedenle biz gerçekçi, istikrarlı, enflasyonla korelasyon içinde bir kur olmasını istiyoruz. Biz hiçbir zaman rakam telaffuz etmiyoruz, bunun doğru olduğunu da düşünmüyorum" dedi.
Avdagiç, "2023 yılına dolarda 19 lirayla başladık, yaklaşık 29 lirayla bitirdik ama yıl içinde kabaca demek ki her ay 0,9 liralık bir artış var. Aritmetik olarak, ama öyle olmadı. Dolar 5-6 ay 19 lirada gitti, sonra çok hızla 27-28'e çıktı.
Dolayısıyla hala bizim genlerimizde dövizin ani değişikliklerine karşı bir savunma mekanizması var iş dünyasında. Bu beklentinin ortadan kalkması çok önemli. Çünkü buna bağlı olarak insanlar tasarruflarını daha çok TL'de değerlendirecekler, daha çok öngörüde bulunup, değerli para cinsinden kredi ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.
Bizim şu anda beklentimiz, makul ve dengeli bir kur artışı. Burada ağırlıklı olarak belki her zaman enflasyon yüzde 40 ise kur yüzde 40 olmasa bile yüzde 36 arttığı zaman korelasyon bozulmamış demektir.
Ama enflasyonun yüzde 40 olduğu yerde kur yüzde 20 artarsa, kurun ihracat üzerinde bir etkisi yoktur söylemini asla doğru bulmuyoruz. Biz bu çizgideyiz" şeklinde konuştu.
Kaynak : İhlas Haber Ajansı
İTO ya göre, TUİK enflasyonu yıl sonu yüzde 50 olursa, kur en azından yüzde 45 artış olmalı anlamına geliyor...
Güzel bir yapım olmuş. Tebrik etmek lazım.
Ancak, Asıl sorun 2019 dan sonra TL inanılmaz devalüasyona uğradı.
Bu ise insanları şok edici şekilde yoksullaştırdı.
Her şeyin fiyatı 5-10 kat arttı.
Yine de Ne olursa olsun hiçbir ev sahibi sözleşme bitmeden kira artışı talebinde bulunamaz.