Bilançoyu beğenmeyenlerin satması normal, bugüne kadar bekleyenler bilanço için bekledi zaten.
Diğer 3 çeyreğe göre çok kötü bilanço geldi 4. çeyrek için.
Printable View
Bilançoyu beğenmeyenlerin satması normal, bugüne kadar bekleyenler bilanço için bekledi zaten.
Diğer 3 çeyreğe göre çok kötü bilanço geldi 4. çeyrek için.
Bir daha kümese girersem....
Algı operasyonu tamamen...kar yüksek çıktı ama genede hisse yükselmedi...Gene tezimi yinelyorum...Bence kağıdı ucuzdan toplama gayreti içindeler.Yoksa yükselirken neden bir hissenin sürekli önü kesilsin yükselir beklersin sonra satarsın elindeki malını giden hissenin önünü kesmezsin sürekli.... YTD
Satan satsın s****** olsun çıksın gitsin şu tablodan şüphelenen bi film döndüğünü sezen arkadaşlar ile sessizce beklesek chat sitesi gibi zırt pırt yorum atmasak anlık. Tahta sahibi ve onun yalamaları bütün yorum paylaşım yerlerini takibteler çünkü ytd
Nasip dedik aldik zarar yazdik...
Artik kelime bulamıyorum
Yani , tahta sığ şimdi herkes blanço blanço blanço felan filan al noldu al sana blanço eee hani tawan yok beklenti bitti eee ne bekliycez hiç bi şey ky durur mu kar zarar sat gitsin beklenti yok blanço geldi tık yok trader ciler de soktuğuna bakıyor al sat yani şu tabloda kucağımıza verdi ler çocugu görünüyor
biz eskilerin tümünü çok bıktırdı banvit...her çıkışta satış ile baskı kurdular...bıkıp satmak isteyenler önce bir çıkacak bu belki biraz gevşemeye neden olabilir ama sonrasında bilançonun güzelliğini gören yeniler de büyük umutlar ile geleceklerdir...bu arada tavuk fiyatları marketlerde en son hatırladığım kadarıyla 6,5 tl lerden şu anda 8,5 tl lere çıkmıştır...%30 luk bir zam söz konusudur...bu yıldan itibaren çok daha güzel karlar gelecektir...ikinci çeyreklerin satın alınması sırasında bu hissenin çok güzel yerlerde olmasını bekliyorum...
Link dedim dedim
Al tavana gidecek
Sans baska bisey degil
bu sabah gaplı bir açılış yaptılar...bu gapın dolma ihtimali var...ama neredeyse tüm aracı kurumların yayınladıkları raporlarda bu gelen bilanço olumlu görülmüştür...topikte bir çok arkadaş eksili açılacağını düşünürken sabah %4 lük bir prim ile açılış yaparak herkesi şaşırttı...
bundan sonrası daha önce bilanço riskini almayıp dışarıda kalanlar uygun yerlerden tekrardan hisseye girmeye çalışacaklardır...tahminlerime göre hafif hafif hissenin çıkması gerekiyor...
Banvitte koru korune baglan...
Sans kismet... Tavuktan zehirlendik
en kötü çeyrekte dahi 37 milyon kar yapmayı başarmıştır...cirosu arkadaşların dediğine göre önceki çeyrekler ile paralel gelmiş....şirket biraz da piyasaya sözünü geçirmek için fiyatları kırmıştır...ama şu anda piyasa düzene girmiştir...ismi konulmamış bir anlaşma olacaktır piyasada...
her piyasada bunlar oluyor...işi çığrından çıkaran bazı küçükler büyüklerce zaman zaman sopaya çekiliyor...bu ilk etapta karın azalmasına neden olabiliyor ama orta ve uzun vadede fiyatlarda bir istikrar oluşturuyor...zaten fiyatın 6,5 lardan 8,5 a çıkması öyle bir düzenin kurulduğunu gösteriyor...kırmızı et ve balık zaten pahalı ..ekonomik durum da bellidir...demek ki vatandaş bu yıl tavuklara çok yüklenecektir...bana göre bu yıl bambaşka bir yıl olacaktır..güzel bir kar bu yılı bekliyor bence...
ciro 645 milyon olmuş...net kar marjı tıpkı birinci çeyrekteki gibi %6 olmuş...yurtdışı satış miktarı üçüncü çeyrekteki gibi 95 milyon olmuş....
dikkat çeken bir şey yabancı para pozisyonunun 45 milyondan 108 milyona çıkasıdır...vede finansman giderlerinin azalmasıdır...inceledikçe burada paylaşırız dostlar...
ciro ben 550 milyon bekliyordum ciro beklentilerimin çok üzerinde geldi..dediğim gibi biraz da piyasaya hakim olabilmek adına ve piyasayı düzene koymak adına fiyatları düşürmüş olabilirler....artık düzen de sağlandığına göre iyi karların gelme ihtimali çok yükseliyor...bunu nerden anlıyoruz ?? elbette tavuk fiyatlarından...son olarak %30 luk zam söz konusudur...
bir de yakın geçmişte üreticilerine %20 lik zam yapmışlardı buda banvite yıllık arkadaşımızın deyişi ile 70 milyonluk bir yük getiriyordu...buda cironun %12 si kadar...bu son yapılan zam ile ekstradan %10-15 aralığında karlılıkta artış olacak...buda net kar marjını tekrardan %6 lardan ,%17-20 aralıklarına çıkaracaktır...
bu veriler banvitin artık çeyreklerde 100 milyon kar yapabileceğini gösteriyor..ama piyasa üç aylık bilançoları ne zaman satın almaya başlar bilemem...şu bilanço havası bir dursun piyasa gereğeni yapacaktır..
Daşgeli arkadaşın halkla ilişkilere sorduğu her şey doğru çıktı.
Oradaki bilgi verenlere ve daşgeli dostumuza doğru bilgiler için teşekkür ederim.
sektörün içindeki arkadaşımız ssregitoss dan da bundan sonra daha sık bilgi bekliyoruz. Vereceği bilgiler çok değerlidir.
ssss
İyi de keko bu kağıt 22 küsürdeyken de yok şöyle yok böyle hisse karlı şirket brf aldı katar aldı diye diye öve öve aldığının sbh ı sattın şimdi kağıt 19 olmuş blanço gelmiş öve öve bitiremiyosun o kdr herşey güzel blanço güzel methediyosun niye çıkmıyor bu hisse niye tepki vermedi p tesi stop oldum dersen hiç şaşırmam çünkü yazdıkların samimi değil samimi değilsin kusura bakma kardeşim okey bu kdr iyi bi hisse ne ile çıkacakmış bakayım 1 çeyrek 2-3-4 kaçıncı çeyrek gelip geçecek
Bir hisse bilançosu ile ve bu bilanconun gerektirdiği temetü ve bedelsiz ile kisacası cebimize girecek para beklentisi ile hareket ediyor. Borsadaki tum çıkışların temeli cebe girecek paradır...çünkü borsanın dayanağı budur..
Açıkçası ilk önceleri benim de kar beklentim yuksekti...her çeyrekte aynı karları yapabilecegini saniyorduk...ama hisseyi inceledikçe aslında en cılız çeyreğin son çeyrekler olduğunu öğrendik...bir de aralık aylarında marketlerde tavuk fiyatlarının düştüğünü de öğrenince banvitteki ilk satışımı yapmak zorunda kaldım..
Nisbeten cılız bilanço bilenler tarafından fiyatlandı....ne yazık ki bizim haberimiz olmadı..
Tavuk fiyatlarina yapılan zamları bilmezseydim şimdilik sizden daha çok bagırırdım...ama açıkçası her ne kadar yüksek beklentilerimizi karşılamazsa da ben yine de gelecek adına iyimserim..
Dikkat edilirse yilın neredeyse en iyi 2.cirosunu gerçekleştirmesine rağmen belkide şirketin piyasayı terbiye etme maksadıyla düşük fiyat politikasına girmiş olabilir ....
Biraz önce baktım fiyatlar genel itibari ile 8-8.5 civarlarina çikmış...havalar da bu yıl çok güzel daha şimdiden piknik havaları gelmiş...piknik demek ızgara demek..buda satışlar demektir...
ama açıkçası benim de büyük beklentilerim vardı...ben en azından 60-93 milyon aralığında bir kar bekliyordum ama ne yazık ki olmadı..son net kar marjlarını tutturacağını sanıyordum ama olmadı...ihracat rakamlarının daha da artacağını sanıyordum çünkü çok güzel bir trend yakalamıştı ama buda olmadı...
iyi olan şey cironun yüksek gelmesidir ve her an tekrardan ikinci ve üçüncü çeyrekteki gibi net kar marjlarını yakalayabilmesi ve çeyreklerde 100 milyon kar getirebilme potansiyelinin devam etmesidir...bir de bu cılız bilançoyu zaten birileri fiyatlıyordu..en çok bunu son iki günde anladım...çünkü en küçük çıkışlar bile satışlar ile karşılanıyordu...inanılmaz bir baskı vardı...
şimdi piyasa artık önünü görüyor..belirsizlikler bitti...alan da niçin aldığını biliyor , satan da...biz ne dersek diyelim piyasa genel itibari ile bilançoyu beğenmiştir...geçen yıl zarardan bir yıl içinde 254 milyon kara ulaşmıştır...
beklentileri çok büyük olan biz eskileri moral olarak çok çökertti...galiba bir çoğumuz bu hisseden çıktık...artık yeni gelenler yeni ve dinamik bir ruh ile bu hisseyi sahipleneceklerdir...gördüğüm kadarıyla topiğin de artık yenilenmesi lazım...bu hisseye yeniden inananların gelmesi lazım...
benim 550 milyon ciroya 60-93 milyon aralığında bir kar beklentim vardı...bende hayal kırıklığına uğradım..ama hisse bu bilançoyu zaten diplerde karşıladığı için olumlu karşıladı...önceki yorumlarımda da söylediğim gibi hala çok yüksek ve güzel bir ciro var...bu cirodan çok güzel karların çıkma ihtimali yüksektir...şu anki fiyatlar dip görünüyor...tabi bu gün bir de gapımız oluştu..bu gap dolduktan sonra daha sağlıklı çıkış yapmasını vede kötü endekse daha dirençli bir banvit bekliyorum...
bu hisse bize tradeleri değerlendirmemiz gerektiğini öğretti..geçmişte bir çok fırsat yakalamama rağmen bunlardan çok azından faydalanabildim...nedeni de bu hisseye aşırı güvendi...ama buna rağmen bu hisseden hiç zarar yazmadım...en uygun yerden girmeye çalıştım ve çoğunda da başarılı oldum ama çıkışları iyi ayarlayamadık..
borsada az lot olması nedeniyle bana göre daha çok fırsatlar verecektir..bundan sonra fırsat görürsem tradeyi af etmem...orta ve uzunda agresif olmayan bir çıkış trendi yakalayacağına inanıyorum...bu sırada ciddi çıkışlar yaparsa bana göre artık değerlendirmek lazım...ama tekrardan uygun yerden yerine koymak şartı ile...önümüzde üç adet çok güzel çeyrekler bizi bekliyor...2018 son çeyreğinde de artık dikkatli olmak gerekiyor...buda bize bir ders oldu...
bu hisseye aylardır yorum yazıyorum açıkçası çok emek verdik vede çok yorulduk....şu anda maaş sırasında hakkını alamayan bir emekçi gibi hissediyorum kendimi...inanılmaz üzgünüm...oysa ne güzel de 90-100 milyon kar beklentimiz vardı bu çeyrekten...dediğim gibi ben yine de kar ettim ama maliyeti yukarıda olan bir çok ky dostumuz var...onlara tavsiyem sabır etmeleridir bu yıl bfr nin banviti alışının ikinci yılı ve bu yıl 2017 den çok daha güzel olacak...bunun işaretlerini hem cirodan alabiliyoruz hem de marketteki tavuk fiyatlarından...bu yılın ikinci yarısında bilanço beklentisi ile iyi çıkmasını bekliyorum...
Vallahi keko kardeş senden başka böle uzun uzun yazan çizen öven bilen yok ve malesef sen her övdüğünde bu kağıt dip yapıyor daha yeni 19.3 seviyelerini gördük senin yorumunu görünce korkuyorum artık bu işin içindemisin ky kçük küçük ilmek ilmek koydugu fedakarlık ettiği birikimler gün gelir onun peşinde olanda ona yetişmediği çocuklarında oda olmadı yedi ceddinden birinde çaresiz dert ile çıkar biz mecbur bekleyecez artık ama ben burdaki film fillifot peşinde olanlara hakkımı haram ediyorum ytd 😡😡😡
Sabahki yüksek gaplı açılışın dolacağı belliydi zaten o noktayı geçelim.
100 milyon sermayeli bir şirket 255 milyon kar ediyor ilk anda bakılınca iyi olsa da son çeyrekte sadece 35 milyon civarında olması problem maalesefki, 1-2-3 çeyreklerde yukarı ivmelenme varken bir anda 3. çeyreğin 3'te biri kadar kar açıklanıyor.
Her neyse tahtanın bu kadar sığ olması kötü, tavan olmadıkça kalıcı yükselişler gelmediğini de bir çok kez gördük.
Bir de kar seviyelerinin ne kadar artabileceğini düşünmek lazım, 255 geldi bu yıl, seneye 350 gelir mi, bu noktalardan bakarsak ve tahtadaki iş ve yatırım finansman baskılamalarını düşünürsek şu anki durum normal.
Yeni hikayeler gelmediği sürece de bu baskılama devam eder, kağıda güven kayboldu çünkü artık.
1. çeyrek nasıl gelir ki
******** iş yatırımdan kurtulsaydık iyyidi.
Bir de temettü, bedelsiz bir şeyler vermesi lazım.
Hep kendilerine müslüman olurlarsa daha da kimse bu tahtaya uğramaz zaten.
Ölme eşşeğim ölme bu dewran böyle gider durur 4. Çeyrek ti şimdi ; eywah eywah yine başa döndük sağda solda trade yapan arkdşlar invest de orhan kaz veli deli burda malum sürekli 1-2-3-4 çeyrek blanço şöle böle elimde yok stop oldum tawuk fiyatları şöle olucak yaz erken gelicek cemre düştü mangal yapıcaz felan filan diyen arkdşlar bizi böle aylarca avutacak gözümüze perdeyi cekecek gelsin trade ler gitsin tradeler kesin bu watandaşlar da bu şirketlerin veya teşkilatların içinde yandıl yemin olsun ytd
Arkadaşlar biz de herkes gibi zaman zaman trade yapıyoruz..bu hak herkesin..ama bunu bilin ki belki de aranızda en az yapan benim..
Yapabileni ben her zaman tebrik etmisimdir..
çıktı mı satacan indi mi alacan bunu uzun süre dik tutamıyor hemen sönüyor iktidarsız spek
Bu tebrikten bende rica etsem😌
SM-G955U1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
😏
😆
Bu günün pastasını atabilirmisiniz.
ssss
Acılı pastaaaa....
http://https://i.hizliresim.com/3E678O.png
Hala bilaanço diyenlere şaşıyorum..?.28 lerden 20 lere 3.çeyrek bilançosuyla iindi....bugün yine bilançoya gelenlere kösmek köstü tüm gün...her bilançoda dayıyorlar..,yapacağım şey bir sonraki bilançoda açığa satmak....en düşükten kapattı adam.resmen küfür.
İsbankasinin elinde kaç lot var daha? Bu satış baskısı ne kadar daha sürecek yani.