iranda gece bitti sanırım abd saatine göre konuşmuşlar
Printable View
Yanlış olduğun noktalar var. Dini Öğreti açısından ha İsrail ha İran pek bir fark yok. İranın elinde mazallah İsrail gibi olsa arkada ABD gibi bir devlet olsa bir de İran millet kimbilir neler olacağını Allah bilir.Diyelim Elinde Nükleer de var nasıl kazanacak hadi israili yok ettin ABD ne olacak?
Bir diğer husus Çin niye olaya müdahil olsun olsada gizli olur saf mı Çinliler. Abd nin bu coğrafya da kaldığı her gün Çinin faydasına. ABD nin ajandası kesinlikle İran ya da Ortadoğu değil.
Türkiye için her iki tarafta yıpransa bu iş sulh olsa en büyük + lardan biri de bize yazar.
İran o coğrafya da herkesin arkasından iş çevirmese İSrail de bu kadar rahat olamazdı. Gittin Suudu karıştırdın bize yıllardır Suriye-Irak üzerinden kalleşçe davrandın. Yaptığın tüm arkadan iş çevirmeler çöp oldu zerre yarar sağlamadı bir de herkesi düşman olmasa da dostluk konusunda kaybettin. Masada blöf yaptın İsraile fırsat tanıdın hazır değilmişsin ne diye gider yaparsın.
Buna rağmen bu kadar karşılık vereceğini de başta Trump hiç kimse bence beklemiyordu.
https://www.ensonhaber.com/dunya/isr...den-kiskirttin
Gunaydin cemaat bol kazanclar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
DİNDARLIK arttıkça düşmanlıkta artıyor.
FORDO nükleer tesisinin güçlü bombalarla yok edilmesi için İSrail'in istediği bombaları
TRUMP'ın verip/vermeyeceği henüz belli değilmiş..
Bu tesisin yerin 90 metre ile 500 metre altında olduğu yazılıyor..!
Olan bana oldu.
Bu unutulmayacak sürprize canlı canlı tanıklık yapma sevdasına uykusuz kaldım.
Daha önce yazdım.
Iran beklenti üzerinde yanit veriyor ve İsrail yana yakıla büyük agabeylerinden yardım istiyor.
İş uzadıkça" büyük sürpriz yapamazsa" Iran'ın işi zor.
dinlene dinlene dövecek diyoruzki son 2seneye bakın nasıl strateji izlemiş , fark ne şimdi karşısında belli güçlü silahları olan bir ülke var bu yüzden arada ağlıyor Trump baba diye oda seviyor şovu yok g7 erken ayrılıp toplantılar vs , netanyahu ile görüşmeler vs bu psikolojik baskı yaratma ile masaya çekme derdinde , yalnız yahudi lobisinin Trumpı sıkıştırdığı söyleniyor bu iş ara dinlenmelerle devam eder
https://pbs.twimg.com/media/Gtq958hW...g&name=900x900
Dünyanın en güçlü ordusuna .!!!
Sahibiz.!!!
Durum bundan ibaret.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Peki Trumpın diğer seçmenleri. Söz vermedi mi savaşları bitireceğim diye homurdanmalar başlamış bile valla orası Amerika halk başka hiçbir şeye benzemez bence Trump çok ince bir ip üzerinde yürüyor şu an.
ve İranın gösterdiği Reaksiyon hem İsraili hem Trumpı çok zorluyor şu an.
Bir diğer konu soktun ABD yi İrana sen bunu İran millet olan bir devlet bunu unutacak mı sanıyorsun? Değişik cevaplar gelir altından kalkılmaz.
Samimi olarak sorayım.
Bir kaç kere bop eşbaşkanıyım diye öğünen birileri başımızda olursa sonuç ne olur?
Birde her yer dahil bir iha hariç biten ülkeden ne beklenir.
Sorgulayan ve düşünen beyinler harcanırsa neler gelir başımıza.
Misal Aselsan Mühendisleri için bile mecliste soruşturma açılmamış.
Kuzu kuzu sıramızı bekliyoruz içerdeki işbirlikçileriyle birlikte 10 milyon yada daha fazlada olabilir.
Bunlarla ilgili arka sayfalarda çok ince konular yazdım kendi öngörülerimi trump bu kafayla 2026 ara seçimini kaybetmeye gidiyor zaten.2026 yapılacak bu operasyonlar öne alınma nedenide Trumpın ara seçiminden dolayı , millet burada goy goy yaparken ne dedik taraftarlarına vergi indirimi üzerinden sözler verdi, sosyal yardımlar üzerinden söz verdi ama bunları yapması için para gerekli araplardan para almış 3/1 ni aldı 10-12 seneye yayılmış bir paranın ABD ye faydası yok şuanda 300-330 milyar dolar faiz ödüyor bu ülke , geçen çıktı İngiltere ile gümrük anlaşması imzaladık tv gülücükler vs detay soruluyor cvp yok çünkü oda istediği gibi olmadı , çinde olmayacak şuanda istediği parayı adım attığı hiç bir yerden alamadı , fed de sıkıştırıyor onu , ne kaldı kaos ve tehdit şimdi onu yapıyor bunuda gaz frenle yapabilir o petrol uzun vade 100 dolarların üzerine atarsa bir tokatta halkından oradan yer
Ne balistik füze teknolojin İran kadar iyi.!!!
Ne hava savunma sistemin var.!!
Ne Hava kuvvetlerin İsrail'in 10’da birine denk.!!!!
Ne caydırıcı nükleer gücün var.!!!
Ne İran gibi doğal kaynağın mevcut.!!!
Halk çürümüş durumda.!!!
Günlük 1000 TL’ye Mossada ajanlık yapacak bir halkın var.!!!
Asarız keseriz demekle olmuyor o işler.!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
eğer bugün AK YATIRIM'ı durduramazlarsa ; borsa bi tavan olur devre keser... açıldıktan sonra bi tavan daha :kahkah:
en sevdiği işlem tipi
1-2 gün öncesinde herkes trilyonlarca liralık mal alıp-sattıktan sonra, tahtalarda kalan son satış kırıntılarını alıp
borsaya tavan çektürerek
AKEPE İKTİDARI'na destek olmak. :drunk:
NOT: 3 KASIM 2002'den bu yana SABANCI'ların ne kadar vergi borcu silindiğini bulup, toplayıp gelebilürsünüz... bence en az bi gsmh vardır :yahoo:
WSJ: İsrail'in Arrow hava savunma sisteminde kullandığı füzeleri azalıyor
ABD merkezli Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, İsrail'in İran'dan gelen balistik füzelerini durdurmak için kullandığı Arrow hava savunma sistemindeki füzelerin tükenmek üzere olduğunu belirtti.
WSJ'nin konu hakkında bilgi sahibi ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre, İsrail'in Arrow balistik füze savunma sisteminde kullandığı füzeleri tükeniyor.
Yetkili, ABD'nin bu durumun farkında olduğunu ve bu nedenle İsrail'in savunmasını karadan, denizden ve havadan gelecek saldırılara karşı güçlendirmeye yönelik adımlar attığını söyledi.
ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) İsrail'in İran'a yönelik saldırılarının başlamasından bu yana ülkeye savunma sistemleri sevk ettiğini belirten yetkili, ABD envanterindeki önleyici füzelerin de tükenme riskiyle karşı karşıya olduğunu kaydetti.
- Arrow
İsrail'in Hava Savunma Sistemi mimarisi, Demir Kubbe (4-70 kilometre), Davut Sapanı (40-300 kilometre), Arrow 2 (500 kilometre) ve Arrow 3 (2 bin 400 kilometre) olmak üzere 4 katmana ayrılıyor.
İran'dan gelen balistik füzelerin çoğunun Arrow 2 ve Arrow 3 hava savunma sistemleriyle engelleniyor.
Atmosfer içi füzeleri engellemek için tasarlanan Arrow 2 sistemi 2000 yılında hizmete girerken, atmosfer dışı balistik füzeleri için geliştirilen Arrow 3, 2017'de kullanılmaya başlanmıştı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
bugün yine- dünyadaki en fazla düşen borsa oluruz sanırım..
Karaduman dayuyu mallandurana kadar bistteki baskı devam eder
kabul edelim bugün yeryüzünde Kuran a göre davranan İslam ülkesi yok...Bilimi bırakmışlar boş işlerle din diye halka empoze etmişler ve zorlamışlar.....sonuç mu bugünkü durum orataya çıkmış......
örneğin: bu pasta ne diyor ?
https://i.hizliresim.com/ivgvic9.jpg
baba kurumlar 59,50 fiyattan 13 milyon lot satarak... ''bu trend bu fiyattan bitti, aşağı bir tur dolanalım bakalım '' diyor
ama bizim ak yatırım... 58,25 açmış kağıdı, 2,5 milyon lot alarak tekrar 59,50 üstüne oturtmaya çalışıyor... hemde 59 ortalama ile
bıraksa tahtayı akşama kadar 58,50'den istediği kadar mal bulur... ama gidip % 1 yukarıdan alıyor
NEDEN ?
ama amaç mal almak değil... mal zaten elinde milyonlarca lot var
amaç... FİYAT YÜKSELTMEK... düşmesine müsade etmemek
Bospo senin KURAN daki ALLAH tan haberin yok.....bu yazılarından onu anlıyorum....nerde nasıl müdale eder bellidir.....Allah koyduğu fizik kanunlarına göre kendide uyguluyor.....keşke karşımda olsanda sana anlatabilseydim.....senin gibi düşünen çok kişiyi ikna ettim.....üzgünüm zei birine benziyorsun.....ama aklını kullanamıyorsun....ön yargılarla yaklaşıyorsun......
Ha işte benim tezim bir parçasıda mezhepler le böl parçala artı cemaat,aile suud ,aşiret yada tarikatlar hepsinin ardı karanlık.
KURAN var uygulayan YOK
Ondan bu savrulmalar
Birde TÜRK'lere yahu HUN imparatorluğu zamanında Müslümanmı varvışki ?
TÜRKLER kazanmış.
TENGRİ inanışı yada başkası Felsefi ve tutarlı olunma ile TÜRKLER başarılı olmuştur.
Bizim borsa neden çok düşüyor deniliyor denizin kenarına kumdan kale yaparsan düşer bir dalgaya bakarbulut53 sözüdür.:)
Fatih Altaylı bugün demiş israil mi iranmı diye suuda sorsan yada sunnilerin bazılarına der israil diyen çok çıkar der.
mavsar kadeşim senin adına sevindiğim günler tuprs da maliyetini bilmiyorum ama bu atraksiyon devam ettiği sürece petrol fiyatları vs daha ayakta durucak gibi gözüküyor tahtan ulaştırma tırt olunca badem spor ınsıder oradan yürüyor :)
Ruslar dün bir anda Kuzey koreye gitti görüşmeye gözden kaçırmayın
Şimdi hemen 1 kısavadeli analiz yapalım
Bist cuma 9100 seviyesine düşüp hızla yukarı fışkırttırmıştı, bu esnada yaralar sarıldı ve ptesi 9400 seviyelerine kadar yeşillendi, tabii salı yani dün düşüş olmadı, bu kısım biraz enteresan, haliyle bugün beklentimiz dışında düşüş başladı, bu kısım da enteresan
Neyise
Puzlle parçalarını yerine koyarsak
Kritik rakkam 9100 kanatimce
Benim strateji pazılıma dünle beraber içte birlik,selo demirtaş,eylül ayı bunlar girdi seneryomuzu bunlar üzerine genişleticez.
Ben yinede tekrardan uyarayım.
Topikte sayımız git gide çok azalıyor, heralde herif artık yevmiye veremiyor olmalı.
Normalde burda hergün para dağıtıyordu halbukise, demek ki herifte zor durumda :he:
Vobda mutlak kazanmalısınız yohusa paralar Bozkurt dayuya gider
kritik rakam 9 bin altı üstü başka rakam yok.700-1000 puan yukarı veya aşağı .
diğer konu faiz indirim hikayesine oynadılar ben olucağını düşünmedim ay başından beri yazdım şimdi kafalar karışık benim gördüğüm haziran koridor hikayesi ile geçer temmuz jeopolitik hikaye devam ederse merkezin büyük sınavı olur .Sanayi bitik buraların fonlanması gerek düşük maliyetle konkortodalar var .yani jeopolitik hikaye varken temmuzda indirse bir dert indirmese bir dert dolarda bile yukarı hareket gelme ihtimali çıkar bu jeopolitik belirsizlikte faiz indirimi ile, enflasyon neyle düştü petrol fiyatlarının etkisi şimdi yükselmeye başladı bunuda koyduklarında KAFALAR ÇOK KARIŞIK
günaydın @KısaVade
nasıl işlem yapıcaz ? nerde satılıyor ?
endexi var derinliği yok (açılmıyor) son fiyat var alıcı satıcı yok,
alan tok satanı, satan yok alanı öpeyim.:p
kısa pozu neden biz alıyoz
endex hep düşecek diyenler alsın. :)
işlem yapan olursa banada haber versin.
taze boka ilk konan ben olmıyayım :he: