Teşekkürler..
Printable View
162 bin şu an...
DESA HAKKINDA BAŞKA BİR SİTEDE YAZILAN BENİM DE ÇOK GÜZEL VE DOĞRU BULDUĞUM YAZIYI BURADA DUYURMAK İSTİYORUM. (YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR):
DESA nın yükseliş trendi sebepleri
1- Samsonite Tumiyi satın aldıktan sonra Desa ya üretim yaptırması
2- Benzer bazı şirketler krize takılmış olmasına rağmen Desa nın krizden çıkması
3-Hükümetin dövizle kiraya karşı olması Desa nın kirası yüksek ve verimsiz mağazalardan çıkarak yeni yapmış olduğu kira sözleşmelerine dikkat ederek yıllık kira ödemelerini aşağı çekeceği beklentisi oluşması
4- Desa yönetiminin %60 yurt iç satışlar %40 yurt dış satışlar dengesini , %60 yurt dışı %40 yurt içine çevirme niyeti isteği
5- Halka arzdan bu tarafa 14 senedir yatay seyir de olması nominal değere yakın olması
6- Sermayesi 49.222 olan hisselerin 40.000 şirkette toplanmasından dolayı ilerde temettü vermekten kaçınmayacağı düşüncesi
7- Kur da yatay seyir devam ettiği sürece 2019 yılında sermayesi kadar kar yazma potansiyeli ortaya çıkması
Gönderim Tarihi
03.12.2018 18:26:15
Desa Deri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Airport Avm Desa şubesi ünvanlı mağazamızın 30.11.2018 tarihi itibari ile kapatılmasına karar verilmiştir.
Bir kamburdan daha kurtulduk.
İki günde 1,35-1,88 hareketi yaptı. Yaklaşık %40'lık bir marj.
Kar satışı gelmesi yadırganmamalı...
Yapıştır tavana artık...
DESA bugün seans sonunda brüt takas korkusu ile bazı yatırımcıların sert satış yapması sonucu düştü. Brüt takas bu saate kadar gelmediği için yarın yukarıdan açıp yoluna devam edebileceğini düşünüyorum.(YTD) Bugün ki ağırlıklı fiyat ortalaması 1.81 seviyesinde idi. Aşağı kademelerde fazla işlem olmadan düşüş gerçekleşti. İhracatı artan, son bir yılda atılım yapan ve 14 senedir sermaye artırımı yapmadığı halde nominal değere yakın olan bir şirketteyiz. 14 yıl önceki (2014) tarihi zirvesini son 15 gün içinde 3 kez geçen ve geri gelen kağıttayız 4. geçişten sonra bu seviyeler hayal olur kanısındayım. (YATIRM TAVSİYESİ DEĞİLDİR)
Her suçlu olay mahaline geri döner
Dün Desa'nın yaptığı da buydu.
1,60-1,66 arasında oluşan gapı kapatmak istedi.
Hem kar satışı hem de gapın kapanması gerçekleşti.
https://i.hizliresim.com/pbjyqa.png
Aceleleri var...
DESA hissemiz bugün ilk kez 14 yıl önceki tarihi zirvesi (1.67) üzerinde haftalık kapanış gerçekleştirdi. Bu çok önemli bir durum. Ayrıca 2018 mayıs ayından beri 333 bin olan DEUTSCHE BANK takası bugün yaklaşık 9 bin artarak 342000 e çıktı. 5 aralıktaki Aracı kurum alişlarını incelediğimde HSBC den virmanlandığını tahmin ediyorum. HSBC dün 69000 alım yaptı, bugün 30000 aldı. Bugün ayrıca MERRILL hiç satmadan 41000 aldı. Bu alımların da DEUTSCHE bank'a virmanlanacağını tahmin ediyorum. Bu durum; C gurubu olan hissemzin B grurubuna geçişini yabancıların önceden satın aldıklarını gösteriyor. DESA için güzel günlerin çok yakın olduğunu düşünüyorum ve yatırımcı arkadaşlara bol kazançlar, mutlu ve sağlıklı günler diliyorum. (Yatırım tavsiyesi değildir)