Balkona çıkaydı da ,
"Eyyy Dolar, sen necisin yaa! İrkeksen gel sandığa" diyeydi de
Sen o zaman göreydin...Yer yarılır Dolar da içine gömülürdü alimallah!..
Printable View
şu enflasyon rakamlarında faizde doalrda buralarda fazla duramaz
hani ustanın dediği mi doğru iktisatçıların dediğimi geöreceğiz
yani faiz mi enflasyondan çıkar enflasyon mu faizden:)
16 Nisana kadar al takke ver külah , piyasada TL kısılınca dolar düşüyor bollaşınca artıyor ve bu sistemle ilelebet gidilebilecek zannediyor birileri hayırlı işler ... Enflasyon TUİK in tüm oynamalarına rağmen Üfe `de 15.36 lara fırlamış ,sonra DOLAR almak etik değil dimi !. Ama resmi soygun , Tl mevduatıma enflasyon altı negatif faiz ETİK demi !...
Bak.. yazma böyle absürt oranlar kardeşim.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...0205#post70205
Hisse.net'e Amerikadan bağlananların sayısı birden arttı. :kahkah:
Normal şartlarda borsadaki yükseliş kalıcı olsaydı heralde sanayi şirketlerine de yayılırdı ama tam tersi orda düşüşler var.. Ki bazı hisseler bence önceden haber alıyorlar yada doğru tahmin yürütüyorlar ki bist'in göstergesi gibi hareket ediyorlar.. Bist düşmeden bu hisselere düşüyor yada tam tersi..
Gittiğim kafede af buyrun kıytırık simit geçen sene 1.25 krş idi bugün olmuş 1.40 ,artış %12 peki ben 1.25 tl mi bir yıl bankada tutsam vede zavallı gariban yaşlılar gibi kamu bankasında tutsam kaç lira olacaktı? Taş çatlasın 1.35 kuruş oda eğer lütfeder de bana %9.75 faiz verirlerse. Yani simit bazında bile devlet benim rızkımdan 5 kuruş çalmış oluyor sonra niye dolar almak ETİK değilmiş ...