Emin misiniz? Ben de istemiyor.
Printable View
Gübre fabrikalarýnýn bilançosunu incelememiþsiniz herhalde burada algý oluþturuyorlar gibi
Gübre fabrikalarýnýn bilançosunda öz sermaye artýþý yok ama kar 100 kat artmýþ nasýl oldu acaba sermayesi 350 milyon karý 150 milyon hissenin fiyatý 86 tl baþka da bir þey söylemenin anlamý yok bazý hisseler o kadar artmýþ ki fiyatý borsada neredeyse 100 kat pirimli iþlem görüyorlar
3 senedir de temettü vermiyor bu Gübre fabrikalarý
Normal þartlar altýnda Gübre fabrikalarý borsada ederi 8 tl ama fiyatý 86 tl
--biraz daha araþtýrýnca ayrýntýlý bilançolarýn yatýrýmcý iliþkileri---halka arz -- baðýmsýz denetim raporunun içeriðinde olduðunu gördüm...
--bu nedenlerle yazdýklarýmý revize edip düzeltiyorum
https://i.hizliresim.com/BaDTfP.png
karlýlýk artýþýnýn STOK ARTIÞI ile ilgisi yokmuþ...bu arada ARZUM un üretim yapmadýðýný (yani mal üretmediðini, fabrikasý olmadýðýný) yeni öðrendim..tüm üretimleri fason olarak yaptýrýyormuþ...
niteliklerine göre giderler ve satýþ kalemlerindeki artýþý birlikte deðerlendirdiðimde:
KORONA-COVÝD döneminde eve kapanan ailelerin evde daha fazla yemek yapmalarý-gün geçirmeleri nedeniyle artan mutfak aleti ihtiyacý ve pazarlama daðýtým giderlerinin internet satýþý nedeniyle azalmasýna baðlý olduðunu düþündürmektedir (bana göre)...bu nedenle bu durum uzun süreli olmayacaktýr..ve ayni talebin devam etmeyeceðini düþünüyorum.. bir kaç dönem sonraki bilançolarda bunu göreceðiz-teyit edeceðiz... özellikle 3 aylýk bilançoda 2020 nin ilk 3 ayýný da göreceðiz...ilk üç ayda kýsýtlama yoktu...
Ödenen temettüler (3.816.690)= 2019 karýndan ödenen temettü..
38.483-27.978+3.816......
bu durumda; 3. çeyrekteki 44.5 milyonluk karýn yaklaþýk 25-30 milyonu son çeyrekten gelmiþ gibi görünüyor. bu da makyaj ihtimalini güçlendiriyor...ve önümüzdeki dönemlerin bilançolarý çok önemli hale geliyor...
Arzum ödenmiþ sermaye 32 beklenen yýl sonu karý 57 bu da 2 kat kar demek haliyle ister makyajlý olsun ister makyajsýz olsun Rujlu veya rujsuz olsun fark etmez hissenin deðerini 4 e katlar yani olmasý gereken fiyatý baya yukarlara çeker dolaþýmda ki lot sayýsý ayný kaldýðý sürece hisse deðerlenir bence fiyat yazmýyorum çünkü Yatýrým tavsiyesi vermiyoruz Kendi görüþümdür
yýl sonu 57 deðil de bazýlarýnýn dediði gibi 20 25 arasý çýkarsa da olmasý gereken deðerinin en fazla 2 katýna çýkabilir yani her türlü yükselebilir yine de düþebilir de bunlarý bilmek imkansýz
Yatýrým tavsiyesi vermiyoruz Kendi görüþümdür
Yaw hocam yazmayým diyorum ama siz yazdýðýnýz her hissede olumsuzluk pompalýyorsunuz. 3. Çeyrekte hiç elektronik eþya satýþlarýný incelediniz mi? Hiç tahmin yürütemiyordanýz babalarýn(Arçelik-Vestel) onlarýn ciro trendine bakýn, bunlarla tabi ki ayný segment deðil bunu ima etmiyorum ama elektronik eþya sektörü haklýnda genel bilgi verir. Yada gidin kartlý ödemelerin geçen yýla göre en fazla arttýðý sektörün ne olduðuna bakýn(tabi ki nakit te var ama fikir verir). Batacak denen Teknosa bile yýllar sonra kar yazdý bu çeyrekte.
Yani bu ekstra bilançonun geçici olabileceðini, dönemsel etki olmasý muhtemel yazmanýz baþka makyaj yazmanýz çok baþka, olumsuz algý pompalamaktan baþka birþey deðil bu. Gözünüzü seveyim ya ilk olumsuz durumda çalý arkasýnda bekleyip kafasýna sýkmayýn. Kimse f/k piyasa deðeri vs tartýþmasý da yapmasýn, onlar gitsin Halkbank, Ekgyo alsýn..
Malýn ilk arzý 17’den olsa da gerçek arzý da ortalama 27 TL’den yapýldý. Þimdiki fiyat kimseye yaramaz, aþaðýsýna veren artýk zararýna veriyordur. Seve seve sürecekler yýldýrsalar da.. hisse bu fiyatý etmese pahalý da olsa yasa ucuz da olsa maliyetler ortada aslolan budur nazarýmda.
Tabi ki þahsi tespitlerim olup yatýrým tavsiyesi içermez, benim aklým bana yetmez.