Bizde petrol çok ama çıkarmamıza izin vermiyorlar bence diye düşünüyorum.
Printable View
Bizde petrol çok ama çıkarmamıza izin vermiyorlar bence diye düşünüyorum.
Fener yenilir ise borsa yarın coşar bence, diye düşünüyorum.
Abi adamlar birinci ağızdan gizlj madde yok dediler.
36 yasinda başlığın sıkı takipçisi az yazan bir vatandas olarak; özellikle +50 yasinda "eskiden şöyleydi" diye minareye kilif bulanlara bir şey deme vakti geldi, dayanamiyorum!
Bak +50 emmi. Sen bu ulkenin en balli kaymakli zamaninda yasamis ve dibine kadar oy uğruna her seyinden faydalanmis birisin. Yeri geldi 36 yasinda emekli oldun, yetmedi calismaya devam ettin hem emekli maasini senden sonrakilere daha 36 yasinda yiktin, hem de bir yandan daha ucuz fiyata razi gelerek senden sonra gelenin isine de mani oldun. Köyünden kactin geldin büyük şehre. Bir gecede bir araziye evini usulsuzce kondurdun, oy ugruna sana helaldir o arazi dendi. Yillar sonra bir müteahhit 3 5 katli bir apsrtmsn dikti cebin milyonları gördü. İlkokul mezunu iş buldun. Ortaokul mezunu ogretmenlik yaptin. Lise mezunu iktisatci oldun. Ya babandan kalma ticaretine devam ettin ya bunları redettin okudun memur oldun. Okudun dedigim de lise. Uni mezunuysan zaten bir sey demeye gerek yok... +60 çoğu Proflara bir bakin. Kimisi oyle vasaaat öyle cahil. Ulan diyorsun bu nasil prof. E okuyupta olmak isteyen oluyordu da ondan. Yeter ki olmak iste!
Bak +50 emmi. Suan ekmek oyle kolay degil. Hayat cok daha kolay diye ekmek kazanmayi da kolay saniyorsun. "Her sey ayagina geliyor" vb sozlerle sozum ona yatmaya alisti ya yeni nesil. He emmi he internete biraz gec kaldin diye bizim suçumuz. Gencler tembel degil. Gencler de umit yok. Benim babam sadece 1 maasla 3 katlı ev dikti. 4 evlat yetistirdi. Simdi tek maas ile yapsin bakayim genclik bunlari. Nah yapar. Nah yapar dedigimiz yer de bu gence ne nasihati +50 emmi?
80 milyon nufusuz. Herkes guzel bir hayat yasayacak diye bir sart yok. Caliskan ile tembelin, yatan ile erken kalkanin elbet farki olacaktir. Sen hayatta kalmayi yasamak sandigindan o vizyonsuz vasat hayatindan bana ornek vererek nasihatta bulunamazsin. Bu ulke battiysa seni emekli ettiginden batti. Bu ulke battiysa "yiyor ama çalışıyor' zihniyetinden batti. Bu ulke sen zamaninda hakkini aramadigindan vasatin, varosun sirf icimizden gibi diye yuceltilmesinden batti. Cahilim ogreneyim yerine kendin gibi zir cahili yucelttiginden batti.
İmf şöyle dayatti diye ortalikta dolasiyorsunuz. O imf dayatmalari olmasa nah gorurdun %7 8 faizi. Essek gibi yapmak zorunda olduklarini yaptiklari icin zaten bu refahi yasadik. Yapmak zorunda olmadigimizda o cikilmaz sarmala nasil girdik gördük. Su yasananlarin ne 80den ne 90lardan bir farki yok. Ha 1 sene de 3 kat ha 3 senede 4 kat gitmis dolar. Eger gerekiyorsa yapilir, memleket olarak herkes sabir ceker bu da gecer diyip kuru sogan yer atlatilir. Ama bu memleketin her kesiminin katilimiyla olur. Birisi yiyip birisi bakiyorsa hatta bir de ustune nutuk atiyorsa o gereklilik degil hak gorunendir.Bu genclige bir hayat borclusunuz. Ve sizin nesli hic rahmetle anilmayacak.
Tüm tv lerde reis bey var … hisse netçiler 100. Kişiye siyaset yapar ben 150 milyona sesimi duyururum diyor mealen Antalya’da şov var .. mecburen izliyoruz tüm tv ler aktarıyor 3:0 maç spor programları dizi film her şey iptal PR muazzam 😂😂😂
Turkiye de petrol reservleri varmi yokmu azmi cokmu konusu daha net degil... Cunku devlet hic bir donem bu sektorde ciddi bir calisma yapmadi. Ancak Son 2-3 yilda yumurta seye gelince misali devlet sahada ciddi bir calisma ve arastirm baslatti . Son yillarda sahada acilan kuyularda umut verici sonuclar alindi. TPAO nin bu yilki hedefi gunluk 100 bin varil uretim. Yaklasik ic tuketimin %10 undan daha fazla. 7-8 yil daha bu sekilde calismalar surdurulurse en kotu ic tuketimin %50 kadar uretebiliriz. Belkide tum ic tuketimimizi karsilayabilecek kadar gaz ve petrol reservlerimiz vardir.
Gecmiste Batili sirketler ulkemizde epey kuyular actilar...Ama rantabilite olmadigi gerekcesi ile kuyular tekrar kapatildi....Dogru olup olmadigini belki ileriki yillarda ogreniriz.