Eylül ayından beri taşıdığım, ara ara ilave yaptığım TCD'lere bugün kapanış ile veda etmiş olacağım. Bir kısmıyla hisse yoğun bir fona, kalanıyla da daha defansif bir değişken fona geçeceğim.
Printable View
Eylül ayından beri taşıdığım, ara ara ilave yaptığım TCD'lere bugün kapanış ile veda etmiş olacağım. Bir kısmıyla hisse yoğun bir fona, kalanıyla da daha defansif bir değişken fona geçeceğim.
[QUOTE=onur1064;4625077]turkey 5y CDS 496.10/QUOTE]
Bir ara 600 lere çıkmıştı. E bu durumda eurobond faizleri ve de fonların getirileri de düşük olur. Kur da yerinde sayıyor. İyi ki beş altı ay önce eurobod almışım. O zamanlar faiz oranları iyi idi. O zamandan bu güne bayağı düşüş olmuş. Ki, o aralar şimdi büyük bankaların tl ye verdikleri oranları, eurobond veriyordu. Bol kazançlar.
1119 ‘da gizli bi el tutuyor sanki
o yüzden büyük bir kısmını boşalttım. portföyün nerede ise 3 biri idi bende tcd.
altın vuruştan kastım oydu :)
bence uzun vadede üzmezdi ama riski azaltmak biraz da piyasayı izlemek adına yaptığım bir hamle oldu.
Bu işlerde duyguyu katarsanız, sabırsız olursanız kaybediyorsunuz orta uzun vadede portföy dengeli ise bir şekilde kazanıyorsunuz onu öğrendim bu covid sürecinde.
bol kazançlar...
Döviz fonu olarak ne önerirsiniz arkadaşlar? Elinizde neler var ? :) 13 öncesi biraz sipariş verelim.
Fonların en büyük eksiği euro dayanaklı yada yen dayanaklı eurobond fonu olmaması
Birinin aklına gelsede kursa böyle bir fon