Al-sat farklı bir durum EUR faiz getirmediği için pek talep görmüyor. Al-sat için borsa daha uygun değil mi?
Printable View
ben borsada varım altındada dovizde de paramın %50 si sabit tl mevduatta %50 siyle borsa doviz altın takılıyorum al satla..buraya da zaten zaman zaman yazarım al sat isine bilmeyen nerden alıp satacagını bilmeyen girmesin ..buraya soyle olucak boyle olucak zıplayacak kacacak diyenlerden degilim zaten onların piyasa bilgisi ve hali ortoda :)
%100 bir urunde kalınmaz zaten ha soyle kalınır hicbirsey bilmezsin risksiz olsun dersin tl mevduatta kalırsın veya emlak alırsın cok uzun vade arsacı olursun..az risk alırım ve cok uzun vadeceyim diyorsan dolara yonelirsin ( sahsen al sattan baska doviz tutmadım ve mevduatınıda yapmadım hic ..doviz belirsiz biseydir bigun artar ertesi gun duser sonuc yerinde sayar belli bir donem 2-3 ay kazandırır sonra aylarca belki yıllarca yataya sarar yerinde sayar )...risk alırım diyorsan borsa ya gidersin ...sec begen herkesin risk anlayısına ve tecrubeye gore farklıdır urunler
Bence bu etkinlikler yatirimcilik degil.
Paranin degerini korumak ve spekulasyon.
Altin'i alir kasaya korsunuz, artmaz, 500 gr. sa 500 gramdir.
Arsa yatirimi en yakin belediyenin tasallutu altindadir, piyangodur.
Dolar doviz almak paranin degerini korumak korkusu disinda bir anlam tasimaz.
Oysa ki, Hisse senedi alirsaniz, o sirketin ortagi olur, kazancindan hisseniz kadar payinizi alirsiniz.
Simdi bir suru adam, hissemi ? Allah korusun filan der, onlar isi bilmeyen, ancak bildigini sanan kisilerdir.
En cok da onlarin sesi cikar.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli: Tcmb 2018 yılının ilk toplantısında faiz indirebilir.
turkiyede ekonomik ve siyasi duzen kısa vade ustune kuruluyken uzun vadeli yatırımcılık nasıl olacak ? altın artmaz derken 9 liradan aldıgım ceyrek altınları 194 liradan bozdugumu bilirim arsa derken almadıgıma pismanım komsum zamanında aldı 2500 m2 mutahit su an 25 daire veriyor herif kose oldu ..neyse bura yeri degil zaten herkes en iyi bildigi yatırımı yapsın bence
03 Ağustos Perşembe 10:12 GEDİKLİ: MERKEZ BANKASI 2018 YILININ İLK TOPLANTISINDA FAİZ İNDİREBİLİR
Aynı hamam aynı tas.
TCMB adına her telden ses çıkıyor.
Ekonomi yönetiminde çok başlılık iyice yerleşmiş görünüyor.
Bundan sonra giderek artacak kamu kesimi borçlanma gereksinimi, yazın dahi zaptedilemeyen enflasyon, giderek yükselen dış ticaret açığı, vb etkenler varken faizlerin gevşetilmesini beklemek biz kurları zıplatacağız demekle eş değer görünüyor.