İlk maliyet tarihi daha eski olunca sıkıntı olmuyor.
Printable View
Ama güncel seviyelerden sterlin aldım,6 ay içinde baya para kazandırır gibime geliyor.
Sıcak paracılar "trader" mantığıyla hareket ediyorlar.Kendileri yüklü miktarda piyasaya girince herhalde Türk halkının da kendilerini takip edeceklerini "stop loss" yapacaklarını sandılar.Ama Türk halkı için döviz ve altın birikimlerini korumak için uzun vadeli olarak tutulan ve defansif amaçla kullanılan yatırım amaçları.Sadece ekonomik değil,sosyolojik ve tarihi temelleri de var ve Türk halkı asla bir "trader" mantığıyla hareket etmiyor.Bence "sıcak paracıların" bir B planı yok,sıkışıp kaldılar,devletin bunlara eurobond ya da altın/döviz tahvili vereceğini de sanmam,risk de kar da kendilerine ait. Ya uzun süre bekleyecekler,karlarını zamana yayarak uzun sürede realize etmeye çalışacaklar,ya da ABD tahvillerinin faizinin fırlaması gibi küresel nedenlerle veya siyasi nedenlerle ,karına/zararına bakmadan bir anda çıkmaya çalışacaklar.
Oho ben eurobond yatırımcısıyım.genelde 1.4 ila 2 arasında maliyetle aldığım dolarlarla aldığım eurobondlar var,artık 10 yılda faizleri ile maliyet sıfırlamıştır.Dolar faizi yüzde 5 maliyetle alınan da vardır,yüzde 8 le alınanda.Cüzi miktarda 2000 yılında yüzde 12 dolar faizli olan da var.Ortalama hesabı zor.
Neyse benim asıl branşım altın gümüş ve platin,dolarla hesabım bunların dolarla alınması,dolardan direk etkilenmesi nedeniyle.