Haklısın liseli dostum, bütün teoriyi çürüttün :)
https://twitter.com/ahmetgire/status...33830605152256
Printable View
Haklısın liseli dostum, bütün teoriyi çürüttün :)
https://twitter.com/ahmetgire/status...33830605152256
Malesef okuduğumz haberi anlamakta bile zorluk çekiyoruz. Hem bu forumda hem de bütün sosyal medyada daha depremin 2. gününde yıkılan binaların yarısı 2001 sonrası diye goy goy yapıldı.
Kaynak ise Deprem öncesi TÜİK'ten deprem bölgesindeki yapı stoğu hakkında veri alan euronews haberini yanlış anlamaktan kaynaklanıyordu. Euronews haberi aynen şöyleydi===> Deprem bölgesinde binalar kaç yaşındaydı?
=> https://tr.euronews.com/2023/02/10/d...rda-oturuyordu
Ama bunu çoğu kişi deprem öncesi mevcut konut soğu olarak değil de depremde yıkılan binaların oranı olarak anladı.
Hem bu forumda, hem eki sözlükte, hem de twitterda depremde yıkılan binaların yarısı hatta %60 ı 2001 yılı sonrası diye haber yaptı. Yetmedi Bu datayı daha okuduğunu bile anlayamayan Show haber haber yaptı.
Bakın Show haberin bilgiyi yanlış anladığı için yayın yaptığı haber de bu =>>> https://www.youtube.com/watch?v=R1jRzo-KDRw
Gerçekten çok yazık okuduğumuzu bile anlayamıyoruz.
Ya da işimize gelmiyor...
60 yıllık binada arkadaşım oturuyordu evi yandı diye oraya yaptırıp taşındı .
kirası 1800 den 3000 e yapmıştı ocak ayında daha taşınmadan ev sahibi kaporayı alıp kiraya verdi 10000 tl ye .
Taşınma diyen çok oldu 8-9 bin oradan al 3 bin ver 6000 sende kalsın diye ama bir önceki kiracısı evi yaktığı için cesaret edemedi
Boşuna çaba sarfediyorsunuz. Burada kast edilen benim iyi yaşama hakkım yok mu sorusudur.
Yoksa devlet anadolunun ücra bir köşesinde size ev göstererek temel hakkınızı karşılayabilir.
Herkes iyi yaşamak istiyor. Bu onlarında hakkıdır ama devletin sunabileceği tek şey fırsat eşitliğidir. Kalan her şeyi sizin yapmanız gerekiyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bizim merdivenleri silen kadın, hiç bir yerden miras falan almadan, tamamen kuruş kuruş biriktirip tek tek cumhuriyet altını yaparak, depreme dayanıklı sıfır ev aldı.
Aslında burada temel hak zart zurt diyen birçok kişi de, elde ettiği imkanlarla ev alabilecek durumda. (veya durumdaydı)
Ama birçoğu yanlış ata oynamış, diğer at fark atınca da ağlıyorlar, öfkeleniyorlar, ajitasyona başvuruyorlar.
Ya dolar almış, ya hisse almış, ya shitcoin almış, ama bir şekilde yatırımları emlağın gerisinde kalmış. (Ya da hayal ettikleri kadar geçememiş)
Emlağı tokatlasalardı gelip burada bize "enayi" diyerek dalga geçeceklerdi.
Hiç yapmadıkları şey değil.
Covid öncesi emlak fiyatları ve kiraları yerlerde sürünürken, kibirlerinden geçilmiyordu.
Şu anda da emlak fiyatları çok yüksek değil aslında.
Demagoji yapanlar hep lüks, kupon, ya da fazlaca primlenmiş yerleri örnek veriyorlar.
Benim semtimde hiç de öyle uçan kaçan bir şey yok. 9 yıl önce 119 bin dolara aldığım ev hala o fiyata bulunabilir. Dolar enflasyonuna rağmen.
Çoğu zaman tarzını fazla agresif bulsam da, yazdıklarında haksızsın diyemiyorum. Ben burada, kendinizi çok akıllı sanmayın, bu evleri alıp yok pahasına kiraya veren de enayi değildir, vardır bir bildiği diyordum. Bazı uyanıklar da paraya takla attırırım, alabileceğim evde yaşamaktansa, çok daha iyi bir evde kirada dururum, bu arada parama para katarım yatırımlarla diyordu(büyük yatırımcı ya, borsada orada burada parasına para katacaktı her zaman).
Bu mevzu geçtiğinde hep sular yükselince, balıklar karıncaları yer, sonra da tersi olur diyordum...Yani dönem dönem bir kesim kendini şanslı hisseder, göreceli bir refah oluşur, bunu hep sürecek sanır..sonra işler terse döner.
Bunları çok yazdık bu başlıkta, tabii ki yine herkes kendi bildiğini yaptı...normali de bu zaten..insan çoğu zaman kendini avutmak adına, kendi yaptıklarını doğrulamaya çalışıyor.
uzun lafın kısası...her zaman dediğim gibi...yatırım için ev tartışılır, çoğu zaman mantıklı bir karar olmaz..kişiden lişiye, ya da fırsatın büyüklüğüne göre değişir bu kararın ne kadar doğru/yanlışlığı..ancak oturduğun evi mümkün olan en erken zamanda almak, her zaman doğru bir karar olmuştur..bunun aksini pek görmedim ben. her şey maddiyat da değil, kafa rahatlığı açısından da çok önemli oturduğun evin sana ait olması.