Bitmez batık o iş.160 değil 60 bin bile verilmez.
Printable View
yaa sen ne zavallı bi tipsin, seni kaale almadığımı ignore ettiğimi söyledim, hala gelip gelip laf yetiştirmeye çalışıyorsun :)
doların da faizi varmış, eee var tabii, yap hesabını o zaman koy milletin önüne.. 2003'ten beri her sene ortalama %3 dolar faizi aldın diyelim ne kadar yazar bileşik faizle ?? bunun hesabını yapacak kadar bile matematik bilgin yok mu ?? dur ben senin için hesap edeyim- 2003'teki 100 dolar %3 faizle 151 dolar olur, yani 100 lira verip aldığın dolarları bankada tutsan bugünkü TL karşılığı 360 TL yapar.. TL'de tutsaydın 600 yapacaktı
2002 den sonra usd de olanların parası 2.5 a katladı..Hadi faiz de ekle 3 e katladı de.(16 sene usd de kalan oldugunu sanmıyorum ama neyse..) Ben sadece 2011 de aldığım evi 2016 da iki katına sattım.İçinde oturduğumda ilave..
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yıl 2003 USDBOND10Y %4-5
TREUROBOND 2003'te %?
200Bin kredi çekiyorsun 385Bin ödüyorsun. neredeyse iki katı. tam bir saçmalık..
bu saçmalıkta bitsin artık. gerçek sağlıklı ekonomilerde böyle bir borçalanma yok..
ev sahipleri de bu rüyanın bittiğini bir anlasa ne güzel olacak. Hala karşımızdaki ev sahibi evini 565bin den satacağını düşünüyor, karşıdaki daireler 1milyon liraya satılıyor diyor..
bilmiyor ki o 1 milyonluk ev de satılmıyor, kendi evi de satılmayacak..
bizim millet böyledir. kulaktan dolma öğrenir, acı acı yaşayarak deneyimler.
şimdi deneyimleme zamanı..
millet de panik var zaten, her binanın en az 1 dairesi satılık.
necla- aman necati elimizde kalacak ev, hemen satalım. (ittirelim birine)
necati- 1 milyon olacak diyorlar eve necla. (bok olacak.)
çöp kutusunun üzeri, elektrik direği, bakkalın camı, bahçe düzenlemesinin duvarı, evin balkonlarının çürümüş korkuluk demirleri satılık afişleriyle dolu.
tabi tabi hepsi satılacak.. kerizler gelecek, 10 yıl vadeli anaparanın %100 fazlası faizle para çekip alacaklar evlerinizi.
http://www.theglobaleconomy.com/rank...hold_debt_gdp/
tşkler, kaynakları inceledim. bu veride ilk sırayı tutan ülkeler, japonya, Danimarka, İsviçre vs gibi ülkelere baktığımızda tasarruf fazlası veren ve faizlerin görece düşük hatta negatif seviyede seyrettiğini görürürüz.
yani bu ülkelerde yaşayanların borçlanarak yaşaması bir nevi refah göstergesi. öte yandan az gelişmiş ülkelerde ise durum epey farklı. hele de bizim gibi tasarruf açığı ve cari açığı bir arada yaşayan bir ülkeyseniz borçlandığınız anda fahiş faizlere ve insolvency riskine de katlanmak zorunda kalacağınız açık. yani bu istatistikle zenginleşmemiz için daha çok borçlanmalıyılız gibi bir sonuç çıkarmak bizi tam aksi istikamete yani fakirleşmeye ve refah seviyesinin azalmasına götürecektir. nitekim son 15 yılda yaşadığımız da budur..