Fotoğraf ta ortadaki rahat bir işi yok gibi öbürü mahcup bana yol açın gibi.
Printable View
Parayı öbür dünyaya götüren sanal cüzdan da çıkarırlarsa tam olacak. Git biz sana yollayacaz teknolojisini bulunca.
LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Karışık değil, ama ona yatırım yapmış spekülatör ve oldukça popüler, dünyaca ünlü(!) zamane manipülatörleri, çıkarları artık bu güruh ile özdeşleşmiş "ekonomist"lerce karmaşıklaştırılıyor. Kafa karıştırırken de başta BTC, tüm kripto sülalesinin üzerinde inşa edildiği blokchain teknolojisi gerçekliğinin onlara sağladığı avantajı, inandırıcı temeli kullanıyorlar. Blokchain ciddi ve gelişmeye açık bir teknolojidir. Mevcut kriptolar ise bu teknolojinin üstüne kurulmuş, "para" süsü verilerek yerleşik para algısının spekülasyona konu edildiği ponzi varlıklardır.
Önünde sonunda, onların bu niteliği açığa çıkacak ve belki de giderek daha ciddi bir şekilde "ben geliyorum" diye bağıran finansal çöküşün gerekçesini oluşturacaklar. Ponzi zincirlerinin ağırlaşması yeterince uzamalarıyla gerçekleşir. Yeterince uzayan ponzi zinciri ise günü geldiğinde kopar. Bu, tarihsel olgularla kanıtlanmış bir yasa niteliğindedir.
Kapitalizm 1980'den bu yana girdiği süreçte her krizini sürekli Fed'in öncülüğünde para basarak aşmaya, daha doğrusu ötelemeye girişerek finansallaştı. Bu durum spekülasyon ve manipülasyon ortamını süregenleştirdi. Şimdi ise fed, tarihinin en büyük parasal genişlemesini gerçekleştiriyor. Bu genişlemenin doğal sonucu olarak da kriptolarda ponzi zincirleri oluşuyor. Yani objektif olarak ponzileri fed ve onu izleyen merkez bankaları besliyor.
Kriptolar para değildir, çünkü içsel bir değere sahip olmadıkları gibi kapitalist sistemde paranın olmazsa olmazı olan bir devlet gücüne ve hukukuna dayanmıyorlar. Kriptoların para olmadığı anlaşılıp, üstüne onu besleyen bedava para tükenmeye yüz tutunca oluşan ponzi zincirleri birer birer kırılacaktır. Tabii daha önce devletler teker teker TCMB'nin başlattığı gibi regülasyonlarla, para basma ayrıcalıklarını "merkezsiz para" gibi kulağa hoş gelen iddialarla suistimal ederek spekülasyon yapan kriptolara dur deyip çekidüzen vermezse!
Bunu, devletler, önce regülasyonlarla, ardından kendi gerçek kripto paralarını çıkararak yapacaklardır. Değilse, mevcut kriptolar "batamayacak kadar büyük" bir hacme ulaşırlarsa fed'in bugüne kadar yaptıklarını bir anda boşa çıkaracak gelişmelere konu olabilirler. Kanatim geç bile kaldılar. Çünkü spekülasyon Thodex örneğinden görüleceği üzere çok geniş yığınlara ve hacme halihazırda ulaşmış durumda.
Son olarak yapılan spekülasyon-manipülasyonun gerçek niteliğini anlamak için öncü kripto BTC'nin içindeki tekelleşmeye bakmak yeterli olacaktır. BTC'ye giden spekülatif paranın %95'ine yakın bir kısmı açılan hesapların %2,1 i tarafından kontrol edilmektedir. Bkz. https://bitinfocharts.com/top-100-ri...addresses.html Kalan %98 ponzi zincirinin basit figuranlarından ibarettir. BTC'nin akibetine de zinciri uzatarak şimdilik onu meşrulaştıran %98 değil, en tepedeki bu %2 karar verecektir.
Thodex'in reklam kampanyası için Pınar Deniz, Mine Tugay, Bahar Şahin, Simge, Zeynep Sever Demirel, Özge Ulusoy, Deren Talu ve Ebru Şallı gibi isimlerle çalışması sosyal medyada olay oldu.
Kime verdiniz?
Bu kez vermedim, aldım. Para yani....
https://www.mynet.com/thodex-vurgun-...3896-mymagazin
Bittirgitcoin : 49.715 (- 7,08%)
Abi iyi güzel analitik amma uzun yazı okunmuyo
Kisaltiym musadeyle
Nasılki, Jean D'arc bacimiz nasıl yırtık göğüslü fistaniyla özgürlüğe kostuydu coştuydu
Kiripto Pera da şeyi kapital sistemi ozgurlestirivercek işte be ya
Bikaç kere düşüp kalksa da nolacak yani herkesin elinde Handy phone. Olacağı o.
İnsanları ozgurlestiren seyler = alışkanliklaridir
Not
Yatırım tavsiyesi degildir
O 100bin liralık garanti olmasa bile bankalar onlarca regulasyona tabi. Lise terk biri gelip banka kuramaz kolay kolay.
Ülkede bir banka battığı zaman devlet de sorumluluk hisseder çünkü ülkenin imajına zarar verir. Coin borsası takıp gittiğinde mağdurlardan başka kimsenin umrunda olmaz.