Originally Posted by
kastirsef
Dikkat ederseniz şimdi gümüşü 22$ altına indiremiyorlar. Dötleri yiyorsa Altını 1800$ altına, Gümüşü de 22$ altına indirsinler.
Eğer insin ve bu sınırların altında 2 gün üstüste kapanış yapsınlar, bu işi bırakıp pazarda limon satacağım.
Herşeyin bir maliyeti var. Şu anki maliyetler belli. Madenciler dükkanı kapatır, madenleri durdururlar, elemanları işten atarlar, ve durum rezil olur. Bunu istemedikleri için zaten Gümüşü Altını üretim maliyetinin az üstünde gezdiriyorlar ki Madenler tam kapanmasın. Yoksa JP falan dinlemezler, ebesini zikerler fiziki pazarda. Gümüş sürümü olan bir ürün. Niş özel bir ürün değil.
Platin Paladyum Rodium gibi özel niş ürünler olsa türevle her fiyatı belirleyebilirler pazar yok, kendileri canları istediği her fiyattan satabilirler.
Altın ve Gümüşte global piyasalarda her zaman net alıcı var. Pazarı kimse tek başına belirleyemez. Kim olursa olsun üretim maliyetinin altında uzun süre tutamaz, zaten geçmiş 40 seneye baktım, JP çok akıllı sürekli üretim maliyetinin az üstünde manipule ediyor ama altında gezdirmiyor ki aşırı alım olmasın diye. Son 40 seneye baktım JP çok ibnator, üretim maliyetlerini çok iyi biliyor, madenleri iflas ettirmeden inek gibi sağıyor, Madenler iflas etmediği için de arz sıkıntısı olmuyor.
Bu sebeple benim Gümüş hedefim uçuk değil. 2024 te 35$. Burası görülür taze üretim maliyetlerine göre. Üstünü bilemem. O zaman gelsin bakarız.