Bu endeks artıda zor kalır.... Bozkurt dayu... Tüpraş da hâlâ bekletiyor
Printable View
Bu endeks artıda zor kalır.... Bozkurt dayu... Tüpraş da hâlâ bekletiyor
Yeterli.. Zaten borsa yatırım fonlarının (BYF) amacı o.
Diyelim ki seçim sonrası yukarı trend bekliyorsunuz, özellikle BIST30'da. Ne alacağınızı bilmiyorsunuz ve endeksi almak istiyorsunuz. BYF'ler olmasa, bunun tek yolu endeks vadeliyi satın almak. O da malum çok riskli, çünkü margin call yeme ihtimali var. Trend beklediğiniz yönde gitse bile, günlük olarak riskli.
Ama BYF'ler öyle değil. Hisse gibi, al bekle..
BIST30'la hareketi aynı mı, evet aynı. Zaten grafikleri de kopya gibi.
Mantığı da şu; siz 100 liralık ZPX30F alım emri girdiniz diyelim. Elinde bu fondan olup o anda satıcı olan yoksa bile, Ziraat Portföy piyasa yapıcı olarak o kadarlık satış yaratıyor. Sonra gidip o 100 lirayla, BIST30 hisselerinden alıyor, ağırlıklarına göre.. O yüzden korele gidiyor.
Aslında ABD'de BYF'ler çok yaygın. Bir sürü temaya ve endekse uygun BYF var. Bizde yeni ve sığ maalesef. Umarım yaygınlaşır ve her döneme uygun BYF'lerle daha rahat yatırım yaparız.
kanmayın bayram şekerine ..
tarife aynı
bugün yarın belki yarından da yakın
ne motivasyonu var ..hiç
birton belirsizlikten başka
tam da palanın sevdiği av mevsimi
ELON Muskun gpt-4 yapay zeka robotuna kitap yazması konmusunda ısrar ettim inat edip duruyor genel kültür yapay zekayım edebi sanatsal insani tercihlerim yok şöyle böyle yan çiziyor.
her tür şiir yazabiliyor süper öznel olanları , tabi ki değil ama düz yazı hikayeden öteye gidemiyor .
böyle ilkel yapay zekanın ben neyinden yararlanıcam bi düşünüyor insan :)
soruya cevap vermesi mantıksal çıkarımları bazen çok felsefi gayet net ama kitabı havada paragraflar kurması da sıkıcı
abka bu yapay zeka güzel şiir yazıyor da ilmihal kitabı yaz islamı dünyaya öğret dedim yazılımım buna uygun olmaz diyor
müslüman ol dedik yapay zekayım dini siyasi inancım yok diyor ticari ürün rolüne sokmuşlar bu garibanı yaaaa
Siri sorduğum sorulara öyle yada böyle cevap veriyor.
Ama "sen casus musun?" diye sorunca cevap vermeden kapatıp kaçıyor....