Petkim devre kesdi :)
Printable View
Petkim devre kesdi :)
Karel gidemiyor
Ben naptim biliyonuzmu :)
Yunsa butun gun 5 lik yapti.
Dedim bu 5 ligin sonunda girecem.
6.80 net stoptu.
88 89 kalkinca al verince 90 91 92 93 u ben kaldirdim.zaten takas efsane yabanci 1 m lot aldi 3 gunde.
6.30 dan sattigim kagidi 6.90 almak iste borsa bole bisey.
Karelde 6.41 gordukten sonra yayalandi sonrasinda 6.29 stoptu.
Baslangicina geldi.
Ama burdan yine kalkar.
Bide sole bi durum var kagit geri gelir diye veriyosun hep gidiyor ornek yunsa.
Kagidi vermiyosun gidecek diye geri geliyor :))
Borsa zor zanaat. Kismetten ote koy yok.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fener mesela cok kotu kapadi buyuk ihtimal stoplatacak beni.
Bakalim ya nasip.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Simdi soyle anlatayim.
Stop sekle gore formasyona gore degisir. Herseye gore degisir yalnizca teknik degil hersey.
93 94 daha once gorup dondugu seviye genelde orata tekrar geldiginde daha asagi dip yapar. Birde 60 lik aldaydi onun icin direk 6.41 e gitti. 60 ligi kotu olsaydi zaten stoplardi.
Stop islem yaptiginiz vadeye gore degisir.
Mesela gunlukcuyseniz. Bugun 6.41 donusunde tam 28 29 iken 5 lik ortalamalar kesti ve stop oldu. Bu yukselen stoptu. Yani satip daha asagidan mal almak icin komple kagidi terketmek icin degil.
Stop kullanan hic kimse serzeniste bulunmaz. Surekli stop olunuyorsa ya alis yeri kotudur yada piyasa.
Stopta macd ve ma kullanirim ben.
Mesela yunsa 6.80 stoptu bugun tam ordan dondu cunku 5 dakikalik ma oradaydi.
Kagit 7.07 kapattigi icin ma yukari cikti yani yukseldi stop seviyesi bu yukselen stoptur.
Mesela fener 34.50 de seanslik ortalamalar var bugun altinda kapatti. 15 20 gundur gucunu koruyan kagit gucu kaybetti. Gunluk macdida sata girebilir. Ne yapar atiyorum hizli 35 36 lara atmaz ise bekletir.
Yada asaya bir vurup yunsanin 4.60 a vurdugu gibi vurup cikar sonra ala girer. Vs vs. Yani cok kapsamli stoplar var.
Sadece teknik degil hersey. Kagidi iyi tanima, hissetme, O anki piyasa sartlari, senedin gucu, takasi, orta vadeli konumu. Butun taslari yerine oturtup alim satim yapmak cok kolay degil.