Bu bir anket dostum.
Merkez hedef vermez ama zımmi hedefi vardır.
Printable View
Valla konuğun biri söylemişti TV'de
Ne demek istediğini o daha iyi bilir.:)
O değilde millet Trump'ın savunma bütçesi onayını şu aşamada fazla ciddiye aldı sanki.
Trump onayladı
Ama ortada yaptırım falan yok şimdilik fakat artık yasal dayanağı da olan yaptırım tehdidi var.
Trump en basitini de seçebilir en ağırını da.
Asıl mesele bundan sonra başlıyor her dakika her saniye bu yaptırımların içinin Trump tarafından doldurulup doldulmayacağı eğer doldurulacaksa hangi ağırlıkta doldurulacağı tartışılacak.
Ayrıca mecliste 2 yaptırım tasarısı daha varmış.Onlar beklemede gibi.
Dolar ve BİST yönünden stresli günler değil aylar başladı böylece.
üstatlar kafama takılan bir şey var. Stopajlı fonlardan parça parça alıyoruz. Mesela 20'şer liralık 5 parça alımı farklı günlerde yaptık ve en fazla ilk aldığımız kısım kazandı, diğer aldıklarımız da ilk aldığımızdan az olmak üzere farklı farklı pirimlendi. Ben 20 liralık, yani ilk aldığım kadar satış verdim. Rarz edelim ki ilk alışımda yüzde 10, son aldığımda ise yüzde 1 kazandım. Bunun stopajı nasıl kesilir? ilk alışımdaki yüzde 10'dan mı, yoksa son alışımdaki yüzde 1'den mi? Yoksa ortalamadan mı?
Fonları tane hesabı sattığımız için
İlk aldığınızdan başlar satış miktarını dolduruncaya kadar yenilere doğru tek tek gelir.
O fonların karları neyse stopajda oradan kesilir.
Kısaca en eski alımlı fonlarınızın karları toplanarak gelir ve bunun üzerinden stopaj hesaplanır.
ocak ayında da tramp ekonominizi bitireceğim demişti ve o gün insanlar panik içinde satış yaparken harekete geçen yabancı,, sanırım 89 veya 87 gibi seviyelerden alıma geçip 106'lara kadar yükseltmişlerdi borsayı. Füzelerin civatası gelse ortalık yıkılır diyenler ortalıkta kol geziyordu. isim veriyorum, kıdemliyi falan geçtim de daha önceleri güzel öngörüoleri olan halil reçber dahi bu yıl borsa tarihinde bir ilkin gerçekleşebileceğini ve bu zamana kadar iki defa ard arda düşüşle kapanan bist 100wün bu yıl 91 altında kapanarak iki yıl ard arda düşeceğini söylüyordu. Doların 6 buçuk, faizlerin de yüzde 35 civarı yılı kapacağını ve orta vadeli yatırımcının borsadan uzak durması gerektiğini söylüyordu. O yüzden ne çok karamsar, ne de çok heyecanlı olalım. Bizim ne düşündüğümüz değil, piyasa oyuncuların ne düşündüğünün önemli oldu*unu unutmayalım. Yapmamız gereken iz sürmek. Ancak böyle yaparsak kazanırız.
Borsa Ekim ayından beri yükseliyor. Acaba bunu ve noel tatilini bahane edip düzeltme olabilirmi?
Sent from my iPhone using Tapatalk