Originally Posted by
tospa
Süreç zor ve uzun. Ama hiçbir şey olmaz abi. İnsanların eski yaşamı asla olmayacak vs katılmıyorum. Eski dünya düzeni olmayabilir. Olmayacak değil, olmayabilir. Devletler arası ilişkiler buradan kastım. Ticaret vs. Çine sağlam bir faturanın kesileceğine, Abd nin Asya-pasifik cenahını bu şekilde rahatlatacağına inanıyorum. Bir yandan Rusya terbiye ediliyor, edilecek. Petrol fiyatları da vuruyor orayı.
Kimse Covidi bilmezken, Çinde 300-500 ölüyle biter derken burada avaz avaz bağırıyorduk bu iş ciddi diye. Şimdi salgın uzmanı kesilen bazı arkadaşların o vakit attığı mesajlar kayıtlı hepsi. Vopçu adam, teknikçi adam arşivcidir, unutmaz. :)
O vakit tüm bu dünyaca ünlü Çinli, Hintli, Abdli sözde uzmanlar da yok yahu korkmayın, insandan insana bile geçip geçmediği belli değil yeah diye açıklama yapıyorlardı.
Demem o ki nasıl başlangıçta ters propagandaya, haber bombardımanına insanlar maruz kaldıysa şimdide kalıyor.
Bu iş zor, süreç uzun tekrar ediyorum. Ekonomiye etkileri devasa olacak. Hasta olmayanı da psikolojik olarak etkiliyor. 30 yılda iki dünya savaşı, onlarca irili ufaklı savaş, bir ekonomik buhran, bir devasa salgın atlatan insanoğlu bunu da atlatır. İşin sonunda yaşam kalitesini, rahatını daha da arttırır. Kimsenin şüphesi olmasın.
Bir daha asla diye başlayan hiçbir cümleye itibar etmiyorum. Kimden gelirse gelsin. Aynı kişiler 2 ay önce, 3 ay önce tam tersini söylüyordu ya da haberi bile yoktu. 2 ayı tahmin edemeyen, insanoğlunun geleceğini nasıl tahmin etsin.
Rahat olunuz. Bu süreci önce sağlık sonra ekonomik olarak zararsız atlatmaya bakınız. Gerisi gelir. Karanlığın en yoğun olduğu an , aydınlığın en yakın olduğu zamandır.