pullback görüntüsü hakim
https://i.hizliresim.com/41Howp.jpg
Printable View
pullback görüntüsü hakim
https://i.hizliresim.com/41Howp.jpg
Neye karşı koyarsan, o ısrarla olmaya devam eder. C.G Jung
borsanın ruhuna aykırı bir sistem var.. ilk olarak şu tesbiti yapalım:
* normal zamanlarda, yani kriz yok, ülke büyüyor, business as usual, böyle durumlarda zaten borsa yukseliş eğiliminde..
* şimdi kriz var..para basıldığı ve piyasaya kredi vb formatında verildiği söyleniyor..
yani normal zamanlardaki eğilim bozulacaksa ve düşüş olasılığı başgösterecekse bile bu basılan paralar destekleyici ve enflasyonist etki yapıyor.. yani korkacak bir şey yok..
ama buna rağmen açığa satış yasağı getiriyorsun.. bu yetmiyor düşüşlerde %20 kuralını kısıtlıyorsun.. yani her şey suni olarak piyasaların artı olması için fikslenmiş durumda..
bu gerçekten borsa mantığına aykırı.. bırakın düşecekse düşşün..
her şey serbest bırakıldı (yani eski sistem) diyelim: bu durumda mesela çok önemli bir endeks 30 hissesi kaç gün %20 taban olabilir ki.. yani nereye kadar..zaten dolar bazında diplerdeler.. mutlaka piyasanın dinamikleri ile doğal bir destek oluşacaktır..
ama yazının başında belirttiğimiz yapay tedbirler ile düşmesi gereken zamanlarda düşmüyorsa daha sonra çıkması gerekecek zamanlarda da (yani işlerin düzeldiği) yükselmeyecek demektir kuvvetle muhtemel..yani piyasa işleyiş olarak bozulduğunda ekonominin sağlığını yansıtması bakımından sadece bir konu mankeni olarak görülmeye başlanacaktır..
😃😃😃😃😃 Ayhan abi Euro da hiç baskı yok ama dolar da var sanırım devletimiz kontrol altında tutuyor .
Emlak konutta bende pozisyon açacağım daha açmadım ama bb79 Kardeş short idi onu baya zorluyordur bu hareket çubuk diker gibi yükseliyor takipteyim yorulduğunu anladığım an basacağım shortu ama şimdi değil
bugünde ekgyoda hareketli bir gün bekliyorum...
Ayvagöbek nuri bey,
Karşı koymadan savaşmadan mücadele etmeden de hiçbirşey başaramazsınız.
Nabalım,
O ısrar ediyorsa biz de ısrar ederiz.
En azından mücadele ettik bu uğurda savaştık deriz
Bunlar da benim fikrimSM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.