Arkadas olsa olsa diye sormuyor, ihtimaller uzerinemi cevap verelim.?
Printable View
Euusd ilkin bir 1,1466 yı yukarı geçsin 1,20 lerden bahsedebiliriz şuan haftalık ve günlük formasyon tepesinde 3 yıllık geçemediği direnç bölgesinde.
Eurtry de bir sıkıntı yok 4,0348 i yukarı geçerse 4,1152 ve sonrasında yeni trend başlangıcı var
Usdtry de 3,5361 ve tobo boynu 3,5486.
Şuan hani görünen bir mevzu var euro %3 civarı artış yapmış durumda ve usdtry 3,50 yi inatla aşağı kırmıyor, hani shortçu bakış açısından şuan temiz %3 civarı düşüş ve 1000 pips üzeri karlar birileri tarafından iç edilmiş durumda yani türkçesi birileri buradan maliyet yapmasa bu 3,50 desteğini geçtim şuan 3,40 ların altına çoktan gelmiş durumdaydık ama gelmiyor işte gelmiyorsada yatış esastır bende.
Düşen ne peki hocam.
Normal fiyatın 3,40 ları kırması lazımken shortçuların 1000 pipsden fazla muhtemel karları iç edildi. Hani bunu ne yapıcaz, euronun %3 rallisi göz ardı ediliyor hani bunların sebepleri var tabiki şuan olması gereken fiyat 3,36-3,40 lardayken, usdtry 3,51 deyse bana göre artmıştır ha bu usdtry ye etki etmedi diyelim eurtry yi gbptryi yi ne yapıcaz eurtry 3,90 dan 4,00 a geldi 1000 pips verdi usdtry shortçularından alınan para eurtry de longculara servis ediliyor işte şu hengame bitsin eurtry sabitler usdtry hareketine başlar tulumba misali.
İtalya da ciddi bir sıkıntının olduğu artık daha yüksek sesle telaffuz ediliyor, geçenlerde BHT de dinledim bende. Peki diyelim ki böyle bir sorun oluştu. Bu Euro/TL de ne gibi bir sonuç doğurur ki? 2008 krizindeki gibi olmasa da benzer bir hareketi Euro/TL de görebiliriz mi demek istiyorsun?
O zaman Euroya geçiş mantıklı olacaktır diye yorumlanabilir.
Teşekkürler
Tamam haber bunu yazıyor da bu ne kadar devam edebilir ki?
MB bu faizlere alışın dedi sanırım.
Yani mevduat faizleri artık bu seviyelerden geri gelmez mi?
MB kendi başına böyle bir açıklama yapabilir mi? Ayrıca daha önce rte den duyduğumuz "faiz lobisi" ifadelerini şimdi binaliden duyuyoruz, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu durumu sayılmaz mı?
Yabancı yatırımcının çekilmesi ya da azalması için bir risk görebiliyor musunuz? ( dış politikayı katmıyorum hesaba, adeta saatli bombayız, bir söylediğimiz diğeri ile çelişiyor devamlı)
Sen özellikle yaz aylarının sakin geceğini ve daha aşağı salacağını ($) söylemiştin ki kısmen haklı da çıktın, diğer taraftan da devamlı baskılanan ama bir türlü 3.50 nin altına düşmeyen bir $ var, bu da çok enteresan değil mi? Sanıyorum ki uzun yıllar önce böyleydi ve yataya bağlamıştı. Burada da Stonhand in tezi çalışıyor gibi.
Benim hafızam çok güçlü değildir, hatırlayanlar o zamanki piyasa ile şu anki piyasayı kıyaslayabilirler mi?
Benzerlikler farklar neler size göre?
Devam eder etmez tabi tartışılır..
Ben miktarları yazdık.
Öyle çıkıp TR dolar bulamayacak taş kemirecez falan gibi yazılara istinaden..
TR çok küçük bir ekonomi.
Dünyaca terörist ülke falan ilan edilmediğimiz sürece de (ki o zaman bile) para akışı devam edecektir.
Birileri getirir diğerleri götürür..Öyle şu kadar borcumuz var eyvahh nasıl çevirecez para gelmeyecek söylemleri saçmalık.
100 birim ihtiyaç vardır 103 birim gelir dolar böyle 3.50 olur
100 birim ihtiyaç vardır 95 birim gelir dolar 3.90 olur..
Gelen para yabancı mı değil mi ben tartışırım o da ayrı mevzu..
Geçen sene nisan dan itibaren saçma bir şekilde biz yaparız biz ederiz artık kimse önümüzde duramaz , faiz indirmeyen MB başkanı güle güle Aslan yeni gelen MB başkanı hayda hoppa indiriyoruz ve birşey olmuyor dahada daha da indiriyoruz yine bişi olmuyor söylemleri eşliğinde sonbaharda 1 tl döviz rallisi oldu bu memlekette..
Bir süre daha devam ettiler ..
Baktılar iş ciddi kopacak iş..5-6 gidecek dolar..Mahalleden adam toplamaya gittiler..Henüz de geri gelmediler ama oradan bağırıp çağırıyorlar.. (ne demek olduğunu umarım anladınız)
Yazları kendi ayağımıza sıkmazsak genelde sakin geçer TR de.Turist gelir dolar bırakır ekonomi sakindir..Yurtdışıda maşallah..
Çok beklenmedik bir olay olmazsa ondan dolayı yazın dolar sakin geçer dedim..
2014 de de böyle oldu 2015 de seçim meçim vardı AKP seçim kaybetti hareketli geçti..
2016 da darbe olmasına rağmen yine gidemeyen bir dolar izledik..
Borsada da ralliler ilk bahar sonbahar da olur genelde...
3.50 nin altına MB alım yaparak düşürmüyor olabilir..
Türkiyenin en büyük aileleri ihracatçı..
Bunların yurtdışında çok büyük döviz birikimleri var..(yabancı girişi ???? )
Arada bir ayar çekmeye geliyorlar (benim teorim bu)
Ülkede yüzde 10 12 enflasyon varsa herhalde dövizin sakin durması birilerine batıyor diye düşünüyorum..
3,50 altında kur yaramıyor ülkeye işte durum aslında bu kadar basit.
3,50 lerde ekonomi bakanından açıklamalar geldi sonunda düşük kur ithalatı teşvik eder dediler sonunda döküldüler işte.
İlk çeyrekde %5 büyüdük zırvasında da ne dediler ihracatla büyüdük dediler, hadi doğru olsun bu dedikleri ocak-nisan döneminde bu kur kaç TL di 3,90-3,80-3,70 bandında rahat rahat malı yurt dışına sattın şimdi mayıs-haziran-temmuz-ağustos döneminde 3,50 ve altında kurla kime ne satacaklar.
Teknolojimi üretiyoruz hayır, yurt dışının eli mahkum alması gereken bir şeymi üretiyoruz tabiiki hayır, hani bizi rekabette öne çıkaracak tek etken dünyanın en kötü para birimine sahip olmamız aslında bu kadar basit bir olay var karşımızda. Şuan bize kulp lazım hani uzun efendi son 3 aydır referandumdan sonra hani bu hayır kazandı da evet çıktı olayına millet galeyana gelmesin diye kuzu oldu, adamın sesi soluğu kesildi, eyyyyy höyyyyyyytttt durumu bitti bir yerden sonra doları gazlamak için gene başlar bir yerlerden ilk sinyal adam gibi bir gelse zamanında doları arttırıcam diye erdeme bu adam vatan haini dedi yahu bunlarıda unutmayın hani.
Bu arada dolar 3.50 yi destek yaptı tamam bu iş demek için erken..
Böyle 2 kuruş yukarı 1 kuruş aşşa 4 kuruş aşşa 3 kuruş yukarı hareketlerle 3.50 destek denemez.
Haftalık MACD sıfır eksenine çok yaklaştı..
Günlük de MACD yükselişini sürdürüyor ama eksi zone da..
Bi satarlar günlük MACD daha derin bi dibe yönelir (Ilk dibi dolar 3.53 lerde falan yaptı sanırım)
Haftalık da sıfır eksenini kırar..
Sen sağ ben selamet olur..
Bir miktar dolar portföyde olabilir..
Ama buradan hayda hurra alalım komple gömülelim 4.20 4.40 3 ay sonra var yaa..üü üfff..
abi batıyoruz falan..yakarız bu gezegeni yakarızzz..
olmaz..:oleyo: mantıklı bi yatırımcı böyle davranmaz..Bu kumardır..
Benim bakis açimdan durum böyle..