nereden döneceğine dair bir fikrin öngörün var mı dostum?
Printable View
Topiğe bakılırsa çoğu kişi bekle gör de yada topik de hep aynı hikayeleri dinlemek ten sıkıldılar.:)
Kararsız ama bir o kadar argoritmik hareketler le beraber sürü hareketi .
Yarın ve cuma hepsi kararını verir .
İşte piyasanın işleyiş olarak bozulduğunu herkes anladığında ne olacağını merak ediyoruz. Aslında piyasalar çok önceden bozuldu. Mühendis kökenli katılımcıların bir bölümü bunu anladı. Uzun zamandır büyüme rakamları gerçek değil. bütün dünya ülkeleri bizim DİE gibi.Alıntı:
ama yazının başında belirttiğimiz yapay tedbirler ile düşmesi gereken zamanlarda düşmüyorsa daha sonra çıkması gerekecek zamanlarda da (yani işlerin düzeldiği) yükselmeyecek demektir kuvvetle muhtemel..yani piyasa işleyiş olarak bozulduğunda ekonominin sağlığını yansıtması bakımından sadece bir konu mankeni olarak görülmeye başlanacaktır..
2 sene önce hesaplamıştım, dow 35.000'den yıkılır diye. Nasıl yaptım, nasıl ettim bilmiyom, artıkın hesap edecek halim de yok. 35.000 kafamda durup duru...Bu foruma da yazdıydım vade 2 yıl diye. 1 TL 100.000 dolar olacak başlığında vade 2021.
Ben de böyle düşünüyom abi. Benim yazdığıma bakmayın. Her kuzu kendi bacağından asılır.
bende 2 üstü 2,5-3 tl en fazla beklentim. ha 4-5 tl olsa kim ne yapabilir bu kötü havada olurmu olur lakin çokta inanmıyorum ben geçmişine bakarak.
1.45 aralık vade short
1,67 temmuz vade long
shortun %25'ini bugün bozdurdum.
vadeli mantığını anladığımı sanmıştım ama şartlar ve kurallar yine değişti. uyumsuzluk çok var.
spot neredeyse 2 ay sonraki vadeyi geçiyor mantıksız hareketler bu nedenle
vadelideki oyunumu değiştirmek zorunda kaldım.
daha şekillenmedi malum veriler çok saçma bugün yarını tutmuyor genel mantık tamam ama detayına girdiğinde iş değişiyor.
hayırlısı bakalım.