*ingiltere merkez bankası varlık alım programını değiştirmeme kararını 9-0 oyla aldı(önceki 9-0)
Printable View
*ingiltere merkez bankası varlık alım programını değiştirmeme kararını 9-0 oyla aldı(önceki 9-0)
*boe 2 yıl vadeli enflasyon tahminini yüzde 2,21'den 2,16'ya indirdi
*boe 1 yıl vadeli enflasyon tahminini yüzde 2,37'den 2,28'e indirdi
*boe 3 yıl vadeli enflasyon tahminini yüzde 2,15'den 2,11'e indirdi
*ingiltere maliye bakanı, "hükümet, esnek enflasyon hedefleme rejimine bağlı olmaya devam ediyor"
*boe'nin faiz kararı ve enflasyon tahminleri sonrası eur/gbp geriledi, 0,8750
*boe, "brexit belirsizliği ingiliz işletmelerinin yatırım kararları üzerinde baskı yaratıyor"
*boe, "2018'de ücretler fiyatlardan daha hızlı şekilde artmaya başlıyor"
*boe, 2018 ilk çeyrekte gsyh'nın yüzde 0,4 büyümesini bekliyor
*boe, 2018 için gsyh büyüme tahminini yüzde 1,6'dan 1,8'e yükseltti
*boe, 2019 için gsyh büyüme tahminini yüzde 1,7'dan 1,8'e yükseltti
*boe, 2020 için gsyh büyüme tahminini yüzde 1,7'den 1,8'e yükseltti
*boe/carney, "ingiliz ihracatçılar iyi durumda, gbp değer kaybetti ve brexit henüz gerçekleşmedi"
*boe/carney, "enflasyon kısa vadede geçici olarak yüzde 3'ün üzerine çıkabilir"
*boe/carney, "finansal piyasalardaki iniş ve çıkışlar olabilir, brexit süreci kıvrılıp durmakta"
*boe/carney, "ehnflasyonu aşağı getirmek için faizleri bir miktar yükseltmek gerekli olabilir"
*boe/carney, "ingiliz işletmeleri brexit belirsizliklerine tepki veriyorlar"
*boe/carney, "güçlü global ekonomi dikkate alındığında yatırımlar benim beklediğimden daha az toparlandı"
*boe/carney, "kriz öncesi seviyelere veya faiz artırım hızına geri dönmekten bahsetmiyoruz"
*boe/carney, "boe'nin kullandığı dil eylül ile benzer ancak aynı değil"
*boe/carney, "faiz artırımın kesin zamanlaması ve büyüklüğü ekonominin nasıl geliştiğine ve brexit gelişmelerinin nasıl geliştiğine bağlı"
*boe/carney, "ingiltere'de hanehalkı harcamalarını borç değil, gelir yönlendiriyor"
*boe/carney, "ingiltere ekonomisi, enflasyon baskısı yaratmadan olduğu kadar hızlı büyüyemez"
*boe/carney, "hanehalkı harcamalarının büyüklüğünü etkileyecek en önemli karar faizlerden değil brexit'ten gelecek"
*boe/carney, "mali politika gevşetildi, ancak hala gelecek birkaç yılda büyümenin önünde bir engel olacak"
*boe/carney, "brexit görünümü konusunda yıl sonuna kadar daha iyi bilgilendirileceğimize oldukça güveniyorum"
*boe/carney, "brexit anlaşmasının ekonomi için büyük sonuçları olacak"
*boe/carney, "eğer daha büyük belirsizlik ortaya çıkar ise boe para politikasını uygun şekilde ayarlayabilir"
*boe/ramsden, "son piyasa hareketlerinden bazı yatırımcılar ciddi kayıplara uğradı, ancak genel olarak piyasalar esnek"
*almanya'da verdi sendikası kamu sektörü işçileri için yüzde 6,0 artış istedi
*usda net ihracat satışları: Buğday 17-18 dönemi 393.400 ton, 18-19 dönemi 22.100 ton
*usda net ihracat satışları: Mısır 17-18 dönemi 1,77 milyon ton
*usda net ihracat satışları: Soya 17-18 dönemi 743.200 ton, 18-19 dönemi 8.400 ton
*usda net ihracat satışları: Soya küspesi 17-18 dönemi 160.800 ton
*usda net ihracat satışları: Soya yağı 17-18 dönemi 7.800 ton
*usda net ihracat satışları: Pirinç 17-18 dönemi 57.200 ton
*usda net ihracat satışları: Pamuk 17-18 dönemi 402.400 balya, 18-19 dönemi 118.500 balya
*kanada'da aralık'ta yeni konut fiyatları yıllık %3,3
*kanada'da aralık'ta yeni konut fiyatları aylık %0,0
*abd'de haftalık işsizlik başvuruları -9 bin ile 221 bin (beklenti 231 bin)
*abd'de işsizlik başvuru hakkını sürdürenler -33 bin ile 1.923.000
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde teklif 258 milyon dolar
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde gerçekleşen tutar 150 milyon dolar
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde fiyat, ortalama 3,83843, en düşük 3,83700, en yüksek 3,83960
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde tekliflerin ortalama fiyatı 3,83414
*kanada'da ocak'ta konut başlangıçları 216.210
*kanada'da ocak'ta konut başlangıçları aylık -%0,03
*fed/harker, "vergi reformu nedeniyle federal borç seviesinin artmasından endişeliyim"
*fed/harker, "vergi reformu 2018'de gsyh'da büyümeyi 0,2 puan artırabilir"
*fed/harker, "vergi reformunun abd ekonomisine net etkisi belirsiz"
*fed/harker, "abd enflasyon dinamikleri hala belirsiz, hala bekle ve gör modundayız"
*fed/harker, "fed, gevşek para politikasını sona erdirmekte olsa da finansal şartlar hala oldukça genişlemeci"
*fed/harker, "fed başkanı powell'ın cari politika patikasında dramatik değişiklikler yapmak istediğini düşünmüyorum"
*meksika'da ocak'ta tüketici fiyatları aylık %0,53 (beklenti %0,49)
*meksika'da ocak'ta çekirdek tüketici fiyatları aylık %0,28 (beklenti %0,29)
*meksika'da tüketici fiyatları yıllık %5,55
*fed/kashkari, "vergi indirimlerinin ücretleri ve istihdamı artırıp artırmayacağını bilmek için çok erken"
*ab/moscovici, "yunanistan'ın yeni bir kurtarma programına ihtiyacı yok"
*ab/moscovici, "haziran'da yunanistan için geniş kapsamlı bir orta vadeli borç rahatlatmaya ihtilacımız olacak"