Bumu yumuşak iniş yapmış ekonomi?
Koca TOFAŞ fabrikası (aynı zamanda ihracatı olan bir firma) üretime 9 gün ara veriyorsa,o UÇAK ÇAKILMIŞTIR ÇAKILMIŞ...
Ne yumuşak inişi?
Sen neden bahsediyorsun?
Sen kime neyi yutturuyorsun?
saygılar/başarılar
Printable View
Çok canımı sıktı bu haber....
Çok darlandım....
Allah ım ne olur Renault tan böyle bir haber gelmesin...
Bursa yı bitirirsiniz 1 aylığına...
Buradan Bursa daki tüm emekçi kardeşlerimize selam olsun...
Aynı zamada geçmiş olsun dileklerimizi de iletelim...
saygılar/başarılar
TR vatandaşının özelliği kriz zamanı kendini tam korumaya alır.
Kriz sert olur büyüme dibe vurur.
fakat bir sene sürer.
sonra har vurup harman savurmaya devam eder.
tofaş hep kapatıyor ara ara
ford da kapatıyor..
hatta geçen sene de 15 gün kapamıştı..
ytd.
syg,
Bana bir tane böyle açıklama bul Ford/Tofaş tan 3 ay bu başlıkta yazmayacağım...
SÖZÜM SÖZ....
Senin bahsettiğin yıllık fabrika bakımı...
O da Temmuz da olur genelde...
Bu sene de oldu
Bilip bilmeden konuşma...
Bilgi sahibi olmadan FİKİR YÜRÜTME....
saygılar/başarılar
bundan 6 ay önce mevduat ile kredi faizleri (taşıt -ihtiyaç) arasındaki makas kaçtı?
şu anda ise bu makas kaç ??
bu sorunun cevabı mevduat faizlerinin olması gereken seviyeyi belirler. Diyeceksiniz ki o zaman talep vardı. şimdi yok . banka karları o kadar değil şu anda satamıyorlar parayı.
peki ben burada bankaları fonlamak zorunda mıyım derim.
Sendeki problem şu :çölde su bulmuş adam gibi kriz var bir tek ben görüyorum siz neden görmüyorsunuz diye tekrar ediyorsun kendini ...
Birde şu egon tavan yapmasa ,çok bilmişlik yapmasan ..Herşeyin iddiasına giriyorsun ergen gibi ..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Fed 25 arttırdı faizi
Dolar değer kaybediyor ..Beklenti dahillnde artırmış
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Beklenen olmuş FED de...
2019 da ise 3 kez artış bekleniyor. 2018 de tek artış aralıkta yapacağı var
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
AKSA AKRİLİK in BUGÜN KAP a YAPTIĞI AÇIKLAMA...
Şirketimiz, hammadde fiyatlarındaki aşırı yükselme nedeniyle dünya pazarlarında oluşan daralmaları göz önüne alarak 16 Ağustos 2018 tarihinde ilan edilen %20 oranındaki kapasite azaltımını %40'a çıkarmıştır. Şirketimiz son 5 faaliyet döneminde yaklaşık %98,6 kapasite kullanım oranına ulaşmış olup, piyasa şartlarının oluşmasıyla tekrar tam kapasite üretime ulaşmayı hedeflemektedir.
Tekrar kapasite artım veya azaltımı yapılması halinde kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.
Aksa Akrilik üretimi neredeyse yarı yarıya azaltmış...
Dünya pazarlarındaki daralma nedeniyle yazmış KORKUSUNDAN...
Sen kimi kandırıyorsun?
Faaliyet raporunda %63 iç piyasaya çalışıyoruz diyorsun sonra bize lagara lugura dünyadan bahsediyorsun...
İç pazarın durma noktasına geleceğini düşünüyorsun demek ki...
Aksa Akrilik kime mi mal satıyor?
Tekstil ve kimya sektörüne daha çok...
Tekstil ve kimya sektörü de durmak üzere demek ki...
BU MU YUMUŞAK İNİŞ YAPMIŞ EKONOMİ DOSTLARIM SORARIM SİZE...?
saygılar/başarılar
Forumun ai trolüde keşfetmiş burayı hayırlı olsun
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
tofas dua edin de adam cıkarmasın ,en 1000 kişi cıkarır cıkarırsa ,doviz ın acilen 5 seviyesine yaklaşması lazım ,bu yuksek faiz ve amerika ile barısma ile olur.
Son dakika: Moody’s Türk bankalarının notunu düşürdü
Uluslarararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 9 Türk bankasının uzun vadeli döviz cinsinden mevduat notunu "B1"den B2"ye düşürdü.
Kuruluş yaptığı açıklamada, Akbank, Alternatifbank, ING Bank, QNB Finansbank, Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, Vakıflar Bankası ve Yapi ve Kredi Bankası’nın uzun vadeli döviz cinsinden mevduat notunu düşürdüğünü duyurdu.
Açıklamada, not indiriminin Türkiye’nin döviz cinsinden mevduat notunun düşürülmesinden dolayı olduğu kaydedildi.
Moody’s 24 Eylül 2018’de Türkiye’nin döviz cinsinden banka mevduat kredi notunu “B2″ye düşürmüştü.
Biraz önce Alternatif Bank %24 Mevduat Faizini %26 Olarak güncelledi.
https://i.hizliresim.com/5yjvkd.png
TPP'de oranlarda gerileme yok. Ortalama bazında da artış var. Önümüzdeki hafta tekrar 30'lar görülecektir tahminimce.
Fed 25 puan artışı bizim faizi etkiler mi
Oranlar pazartesiden beri kademeli olarak hergün düşüyor. Artık mevduat takip edesim gelmiyor.
Alternatifbank VOV, faiz oranlarını bugünden geçerli olmak üzere; %24'den %26'ya yukarı yönlü olarak güncellemiş...
Büyük bir bankanın hazine departmanında çalışan bir arkadaşım pazartesi gününden beri mevduat faiz oranlarının piyasada %3-4 civarında aşağı geldiğini söyledi. Temel sebep Akbank'ın sendikasyonu sorunsuz roll edeceğinin belli olması, kurlardaki gevşeme ve piyasanın ilk faiz kararı şokundan sonra dengelenmesi dedi. Onun tahmini belki bir miktar daha aşağı geleceği ama genel olarak bu seviyelerde kalacağı yönünde. Gerçi bu arkadaşımın bana yaptığı döviz al/sat tavsiyeleri hiçbir zaman tutmaz ama yine de elçiye zeval olmaz diye ileteyim dedim :)
Uluslarararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Investors Service, 9 Türk bankasının uzun vadeli döviz cinsinden mevduat notunu “B1″den B2″ye düşürdü.
BloombergHT'de yer alan habere göre, kuruluş yaptığı açıklamada, Akbank, alternatifbank, ING Bank, QNB Finansbank, Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, Vakıflar Bankası ve Yapı ve Kredi Bankası’nın uzun vadeli döviz cinsinden mevduat kredi notunu düşürdüğünü duyurdu.
Açıklamada, not indiriminin Türkiye’nin döviz cinsinden mevduat notunun düşürülmesinden dolayı olduğu kaydedildi.
Moody’s 24 Eylül 2018’de Türkiye’nin döviz cinsinden banka mevduat kredi notunu “B2″ye düşürmüştü.
Burganın notu kaçtı?
Bankalar arası EFT işlemlerinde son bir kaç gündür saatlerce gecikme sorunları yaşayan var mı?
Oranlar böyle giderse bilhassa 100 250 bin arası grup gene dolara kayacak
Yıllarca bizim kafamız karmakarışık olmuştu.
Şimdi biraz da dünya kafayı yesin,
sonra da yabancı neden yatırım yapmaya gelmez diye düşünüp duranlara
gelmesi için sebep mi var...
:kahkah::kahkah::kahkah:
https://youtu.be/swTxxT6482U