Dolar tl ile fed in arasinda kurus iliski olmadigini gosteren birgun daha
No fed no 10 yillik
Yes akp yes rte
10 yillik fed zirvalari bombosmus
Printable View
Dolar tl ile fed in arasinda kurus iliski olmadigini gosteren birgun daha
No fed no 10 yillik
Yes akp yes rte
10 yillik fed zirvalari bombosmus
bugün akbank sendikasyon kredisi için 11,00 da imzalanacak dendi doğrumudur haber.
Israrla 6.07 - 08 - 09 a yapıştı.
Ve bir haber bekliyor.Fed falan hikayeymiş.
Ekim ayı , ekim ayı deniliyor.Kış sıkıntılı geçecek deniliyor.Komik bir ülkeyiz Brunson sonuçlanırsa ekonomi düzelecek gibi hava uyandırılmış. Umarım bırakılırda nasıl düzeliyormuş , nasıl refaha çıkıyormuş görürüz.Geldi bakalım ekim ayı ne olacakmış görelim.
"In the short run, the market is a voting machine
but in the long run it is a weighing machine" -Benjamin Graham-
Bırakın kısa vadeciler biraz eğlensinler
Aman dikkat forumdaşlar.!!!
https://odatv.com/dolar-mesaji-neden...7091846_m.html
Polisiye önlemlerle ekonomi düzelseydi venezuela ve kuzey kore gibi ülkeler dünyanın süper gücü olurdu.
O ülkelerde doları konuşmayı bırakın serbest piyasadan almak bile suç ama ekonomileri ortada..
O yüzden polisiye önlemler sadece kısa vadede etkili olur ama uzun vadede piyasa gerçekleriyle başbaşa kalırız...
Bu basliga yazanları komple içeri atmaları gerekir o zaman😀😀😀
Hocam ben google a dolar artarken işyerlerinin son durumu ve ekşi sözlük yazıyorum hemen o topik geliyor.Benim teknoloji işi ingilizcem gibi tırt da o bakımdan ,link atma falan beni şimdi aşar.Ya hakikaten ben niye yaşıyorum ki,ingilizcem yok,teknoloji özürlüyüm var bende bir sıkıntı ya neyse :))))))))))
Ha topiği bulursanız bağlantıyı buraya siz atabilirseniz cidden çok sevinirim,çok ama çok faydalı bir topik.:))))))))))
Akbank, uluslararası piyasalardan 980 milyon ABD Doları karşılığı 285 milyon ABD Doları ve 591 milyon euro olmak üzere 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sağladı. Kredinin maliyeti ABD Doları ve euro kısımlar için sırasıyla Libor+%2,75 ve*Euribor+%2,65
Çevirme oranı belli mi?
27 Eylül Perşembe 11:21 AKBANK 980 MİLYON DOLARLIK SENDİKASYON KREDİSİ ALDI. MALİYET LİBOR + %2,75 VE EURIBOR + %2,65
Akbank/suzan sabancı dinçer: Sendikasyon temininde talep hedeflediğimiz tutarı geçti
Akbank gm binbaşgil: Sendikasyonu yüzde 104 ile yeniledik
merkez bankası vioptaki vadeli usdtry paritesi konratlarını kendisine bir araç olarak kullanması ,
vade sonuna doğru pozisyonların kapatılması zorunluluğunda acaba nasıl bir ATRAKSİYON yapıp piyasayı bu kez TERS yönde manuple (istenmeyen durum) etmeden KAPATACAK , kontratların nihayetleneceği 35 gün kala MERAK KONUSU olamaya başaladı...
1.150 milyar dolar sendikasyon kredisi 980/1150:%85.2 oranında çevrilmiş gözüküyor,net çevirme oranı için ödediği faizi de düşmemiz gerekiyor,o zaman oran biraz daha düşüyor Akbank en kolay sendikasyon kredisi sağlayan banka olduğu için öncüydü ,muhtemelen diğer bankalar daha düşük oranda borçlarını çevireceklerdir,aradaki fark kadar yurt dışına döviz çıkışı olacak,bankadan net döviz çıkışı olacaktır.,öncekilerin aksine,bu sefer yenilenen kısmının tamamen 1 yıl vadeli olması,2 yıllık vadeli kısmının olmaması ise olumsuz olarak yorumlanabilir.
Not Akbank genel müdürünün söylediği yanlış değil doğru, ama eksik.Yenilenen kredinin bir 1 yıllık kısmı vardı 945 milyon dolar,o 980 milyon dolar olarak %104 olarak yenilenmiş ama bir de 2 yıllık kısmı vardı 205 milyon dolarlık olan, o kredi yenilenmemiş.:
mesajım sana değil dostum yanlış anlama ,
hakime, savcıya
https://i.hizliresim.com/vP3v5D.jpg
Adama neredeyse kocaman bir ilçeyi 22 milyon TL ye satmış devlet eğer haber doğru ise.
Vay anam Vay boşa çalışıyoruz
Bu metre kare fiyatından banada satarlarsa donuma kadar satıp bu kelepir arazileri almaya razıyım :D istanbulda m2 12 TL hahahahah şaka gibi
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/e..._satildi_.html
aslında herşey ortada, belli ki amaç enflasyonu tutmak: rezerv eriterek te doları tutmak
ama nereye kadar???
17.05.2018
#dolar 4.44 lira
#brent 76.77 dolar
#benzin 6.18 lira
Bugün 27.09.2018
#dolar 6.10 lira
#Brent 82 dolar
#benzin 6.9 lira
mayısta ki kur ve brente göre benzinin şu an minumum 10 tl olması lazım. gelirden feragat edilerek enflasyonun çıkması engelleniyor.
ayrıca matematik belli zaten. fed bilançoyu yarı yarıya küçültecek, doları piyasadan yarı yarıya çekiyor zaten otomatikmen dolar değerlenecek :) biz şu an millet dolara hücm etmesin diye rezerv eritiyoruz ama nereye kadar önemli olan o.
yatırım tavsiyesi değildir.
Bankalar her zaman -uygun şartlarda-uzun vadeyi tercih eder.Gelecek yıl bu zamanlarda,Muhtemelen Fed 3 adet daha faiz attırımı yapmış olacak,hem libor hem de 10 yıllık ABD 10 yıllık tahvillerin faizi daha yükselmiş olacak,hem de 1 yıl içinde FED 600 milyar dolar bilanço küçülteceği için dolar arzı azalmış olacak,bu yüzden çok kuvvetle muhtemel ki,bankalar için borçlanma bu yıla göre daha da zor ve maliyetli olacak,eğer yapabilseydi banka tabii ki bugün 2 yıllık vadede borçlanmayı tercih ederdi.
Konuya ilişkin haber
"Bloomberg ten Çağan Koç ve Aslı Kandemir in haberine göre, çifte para birimli kredi, Akbank ın 2017 de anlaşmaya vardığı bir yıllık 945 milyon dolar ve sonrasında ise 2 yıllık 205 milyon dolarlık anlaşmayı uzatacak."
http://www.psmmag.com/haber/akbank-s...elindi/1346028
politika faizi ufaktan ufaktan 25.78e gelmiş.
bist hareket etmiyor
dolar 6.04
buralardan birileri sağlam dolar alıyor.Bişeyler olacakya hayırlısı