Bugün DOW'UN gözyaşı vardı, usulca geceye döküldü. DOW yalnız ve sahipsiz kaldı bugün. DOW'un en ağırına gidense dün alanların bugün kendisini tanımazlıktan gelmesiydi.
Printable View
Bugün DOW'UN gözyaşı vardı, usulca geceye döküldü. DOW yalnız ve sahipsiz kaldı bugün. DOW'un en ağırına gidense dün alanların bugün kendisini tanımazlıktan gelmesiydi.
Şarkıyla DOW yorumu böyle oldu.
öncelikle hayat görüşümden başlıyıp madde madde yazayım
1 üstünde emeğin olmuyan hiçbi kazanca acaba benimmi diye bakma, yani borsada riski paylaşsanda oturduğun yerden emek sarfetmiyon
2 borsalar ve para güvenliği seviyolar yani akdeniz ciddi manada acaba da olsa kan gölüne dönme riski var ise dünyada 250 tane borsa var pala der ki gidem ordan parayı kazanem yani niye uçsun kaçsın
3 tabi insanlara beklenti de şart o yüzden yemleme lazım
4 ya da yükselterek çıkıp kaçem gidem mantığı
5 bu mantıklarla bir, ben bayrama kadar öyle büyük bir düşüş bizde beklemiyorum
6 bayramla bir dow u alırlar almazlar onu da bilemesem de zor cunki beşinci parasal genişlemeyi yapıyo abd ama heyecan hayat tad yok kaldı ki pek çok yer açmamış bile kepengini abd de
yani bakma sen viop topiğinde ana viop topikte 2 yönlü de heyecanlandıran çok da
artık kendilerini mi heyacanlandırıp tatmin ediyolar bilemiyom.
hayırlısı
7 bi dönem sonra pek çok şirketinde bedelsiz yapıp yapıp borsayı bedelsizler borsasına dönüştüreceğini tahmin ediyom esasen.
bu kadardı.
yatırım tavsiyesi değildir.
Teşekkürler hocam. Borsa akıl terinin para ettiği bir yer olsa da yatırımcı kendi aklına çok güvenip stopsuz çalışmamalı. Borsa bir saniye sonra ne olacağını bilemez, dünyada her an iyi ya da kötü bir şeyler olabilir. Bu, özel hayatımız için de böyle... Ben borsaların büyük bir ralliye hazırlandığını düşünsem de her zaman şunu söylerim: "Yanılmamak insanla ilgili bir şey değil." Bundan dolayı bir poz açtığımda hedefimi yazmasam da stopumu muhakkak yazarım... Şimdiki pozumda da stopumu yazmıştım: BİST 100 117 bin altında kapanışlar...
VIX volatilite endeksinin marttan beri en düşük seviyelerde olması, dolar endeksinin 94'e kadar düşmesi ralli düşünceme destek sağlıyor; ama yine söylüyorum: "Stop; hedeften önemlidir."
Bir de ne olursa olsun asla taviz vermem: "Vadem uzun, yarı param cebimde."
Senin stopun başka bir yatırımcının hedefidir. Dolayısıyla stopa geldiğin zaman hedefe ulaşmışsın demektir. Stopla hedef aslında aynı şeydir...
Batmaların en önemli sebebi bunu es geçmektir, bunu fark eden yatırımcı borsada zarar etse de batmaz.
"Vadem uzun, yarı param cebimde." anlayışı da varsa yatırımcının o yatırımcı hacıyatmaza dönüşür.
Hırs ve bilgisizlik... Bilgiliyi hırs, bilgisizi bilgisizlik batırır.
Şiirimi Pınar Gültekin'in anısına armağan ediyorum, mekanı cennet olsun...
KADIN
Hayatım kötü anılardan ibaret
Ruhum ıstırap doluydu
Görüyordunuz
Kirli bir erkekte yitirdiğim o hayat
Benim olmadı hiç
Düşlerimse çürümüştü çoktan
Duyuyordunuz
Bu ilk ölümüm değil
Ben sessizce kaç kez öldüm
Biliyordunuz
https://i.hizliresim.com/m5Z2F8.jpg
Elimdeki altınların da yarısını verdim.
Kalan altın-gümüşün 2/3 ü kar durumunda. Yani %66 düşseler bile anaparadan eksilmiyor.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
BİST 1000 118800'ün denge rakamı olduğu grafikte çok açık. Stopumu 118800 altında günlük kapanışlara yükseltip uzunda beklemeye devam ediyorum: https://invst.ly/rjxug
Her hareketi yakalamak benim gibi acemiler için mümkün değil. Haddimi biliyorum, bilmezsem bildiriyorlar zaten.
BİST 100 120 bin üstüne bir atabilse kendini, VİOP da inanacak BİST'e.
BİST düştüğünde halim, Gökhan Tepe "O Şarkı": https://www.youtube.com/watch?v=ZhUmnd3spcs
Yok
BİST daha ölmedi.
Dow da 27.600 bekliyoruz
Naapmış öyle Aralık vadede.
Oralardan short girebildinmi jas.
Cengaveri fena çizmişsin
Uzak vadede işlem sığ olunca yazdıkların ilk hatalı emirde gidiyor. Seneler öncede böyle bir şey olmuştu. Portföy -2000 TL den 7000 TL ye çıkmıştı.
Uzak vade bana ikinci piyangoyu çıkarttı. [emoji56]
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yok yahu. Yeni yetme birisinin hatalı emridir bu.
Yakın zamanda gldtr hissesinde de oldu aynı durum. Pasiflere, tabana kadar alım girmiştim. %30 u geldi yine yanlış bir tuşla. Hemen yarısını geri satıp maliyeti kuşa çevirmiştim. Yani 2 kez viop uzak vadede, 1 kez gldtr de piyango vurdu bana
BİST biliyor dowun çıkcağını önceden almış
Dow tehlikeli sularda dolaşıyor. KOÇ'un zamanı her an başlayabilir gibi bir görünüm var.
Neyse ki önlemi aldım. Altın-gümüş yarıya indi. Dolar fonu ve spot euro duruyor. Ciddi TL de oluşturdum. Viop ta piyangosu oldu portföyün.
Şiirim tüm eziyet görmüş kadınların anısına... Şiiri tekrar paylaştım, insanın içi yanıyor.
KADIN
Hayatım kötü anılardan ibaret
Ruhum ıstırap doluydu
Görüyordunuz
Kirli bir erkekte yitirdiğim o hayat
Benim olmadı hiç
Düşlerimse çürümüştü çoktan
Duyuyordunuz
Bu ilk ölümüm değil
Ben sessizce kaç kez öldüm
Biliyordunuz
https://i.hizliresim.com/yl8nUV.jpg
KOÇ Hoca'm, JAS Hoca'm, forumdaşlar siz benim abilerimsiniz. En küçüğünüz olarak sizden bir şey istirham etsem... Bu kadınların anısına bu hafta sonu bu sayfaya bir şey yazmasak olur mu, iki gün sussak?..
Hayatta alamadıkları birer gül verdik bu kadınlara bu etkinlikle. Etkinlik için tüm forumdaşlara onlar adına teşekkür ediyorum...
Kadınların sadece kadın oldukları için nelere katlanarak yaşadıklarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bilmek acı veriyor, ama susmak kadar değil.
Biz şimdi pozumuza göre yarını heyacanla bekiyoruz. Ekmek parasıdır haksız da sayılmayız heyecanlanmakla. Ama bazen düşünüyorum, kaybettiği şeyin sadece para olmasını isteyecek ne çok kadın vardır dünya üzerinde.
Şimdi
Dolar indexi kritik noktada
Ya 90 ya 104 diyor.
90 a gitmesi altını dahada çıkarır,pariteyi 1.23 e taşır.
104 e gitmesi beklediğim altın satışını getirir.
İndikatörlere bakılırsa dolar indexinde çıkış olmalı.yani 104
Görecez bakalım ne olacak
Dow bence 27.600 e gidecek.
BİST uyumsuzlukla bir tepe daha yapar
Altın 1360
Gümüş 11
Beklentim.
Almak için.
Emeğinize sağlık KOÇ Hoca'm. DOW çok önemli bir desteğe yakın benim grafikte 26400: https://invst.ly/rkowf