Bence süper
2. Çeyrek bazında Arçelik’ten bile fazla
Printable View
Kadraj bilmiyorum da benim temel analizde vi sikinti yok yatirim yapiyor cirosunu ve ozsermayeyi artiriyor net kari artiyor mevduat kadar temettu oduyor daha ne olsun
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
VESBE Solo 2019/6 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 317189000 Yıllık Değ%:46 #VESBE
Hayirli olsun
Guzel kar geldi
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yorum şu: 25'E YOLCULUK BAŞLASİN!
Bilanço cidden cok iyi geldi. Ytd.
Serdarcım bakış açın çok güzel, aynen devam. Bir kaç çeyreğe 20-30 liradan satarsın.
Elinde olanları tebrik ederim. Gerçekten güzel kâr gelmis. Kısa zamanda ederini bulacaktir
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
* * Vestel Beyaz Esya* *
* * Kapanış (TL) : 15.06 - Hedef Fiyat (TL) : 17.45 - Piyasa Deg.(TL) : 2861 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 0.47* * a
* * VESBE TI Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: 15.87 Analist:* esirinel@isyatirim.com.tr
* * Beklentilerin üzerinde 2Ç net kar ve FAVÖK rakamları* *
* * Vestel Beyaz 2Ç19'de bizim 176 milyon TL net kar beklentimizin* üzerinde yıllık bazda %75 artışla 234 milyon TL net kar rakamı* açıkladı. Net kardaki artışı güçlüciro büyümesi, faaliyet karındaki* iyileşme ve net kur farkı giderlerindeki gerilemeden* kaynaklanmaktadır. Şirketin satış gelirleri yıllık bazda gerileyen* yurtiçi gelirlere rağmen güçlü ihracat gelirleri sayesinde %33 artışla* bizim 1.75 milyar TL beklentimize parallel 1.82 milyar TLye ulaştı. Şirket 2Ç19'de bizim 264 milyon TL beklentimizin üzerinde yıllık bazda %44 artışla 310 milyon TL FAVÖK elde ederken, FAVÖK marjı girdi* maliyetlerindeki düşüşün 1Ç19 sonu itibariyle stoklara yansıması,* zayıf TL'nin ihracat marjlarına olumlu etkisi, daha karlı olan ihracat* satışlarına odaklanılması, UFRS-16'nın değişikliğinin 30 baz puan* olumlu katkısı ve faaliyet gider./ciro rasyosundaki gerileme sayesinde* yıllık bazda yüzde 1,3 puan çeyrek bazda ise yüzde 5,4 puan artışla 2Ç19'de %17 olarak gerçekleşti.
* * Yorum: Güçlü 2Ç19 faaliyet kar marjlarının VESBE'nin bugünkü hisse* performansına olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. Hisse son bir ayda* endeksin %18 altında performans gösterdi.
* * (+) Vestel Beyaz Eşya (VESBE): Şirket 2Ç19’da güçlü operasyonel* kârlılığın ağırlıklı etkisiyle yıllık bazda %75 artışla 234 mn TL net* kâr açıkladı. Bu dönemde ciro ve FAVÖK’te yıllık bazda* sırasıyla %32,7 ve %43,8 artış yaşanırken, FAVÖK marjı 1,3 puan yükselerek %17* seviyesine ulaştı. Diğer yandan Şirketin, 1Ç19 sonu itibariyle 736 mn TL seviyesinde olan net borç* pozisyonu 2Ç19 sonu itibariyle 905 mn TL’ye yükselirken, net borç/FAVÖK rasyosu 0,8x’den 0,9x’a sınırlı* artış kaydetti. Yorum: Şirket hisselerinin son 1 ayda BIST100* endeksine göre %18 negatif ayrışmasını da göz önünde bulundurarak* sonuçların hisse fiyatına olumlu yansıyacağını* tahmin ediyoruz. "*
bu tahtada hiç bir zaman kucuk yatırımcı olmaması benı o kadar uzuyorkı temettu var ıhracat var kagıt prım yapıyor ne kadar cop hisse varsa orda mıllet galibin kagıdını alcagınıza gelın bunu alın
Ben varım porfoyumun %10 u vunda 10 liralatdan almaya basladim ort mal. 13.5 ben baya kucuk yatirimciyim vesbe buyudukce bende büyüyecem [emoji3]
sn wracker,
Galip in kağıdından farkı mı var grafik olarak Allah aşkına
Temettü var, verimi iyi ama kaç sene daha verir?
Önce güven vermesi laızm. Bu bar boyları ile , spekülatif çıkış inişler ile kimse girmez uzun vadeli.
Günlük al/sat kağıdına çeviren ZORLU grubu düşünsün bence bunu.
Grafiği önlerine alıp baksınlar, yanına da TUPRAS , TEKFEN grafiği koyup tekrar baksınlar.
Umarım stabil bir hisse yaratırlar biz de coluk cocugumuza VESTEL /VESBE aslıp ileride hayır duası alırız.
Ama bu hali ile mümkün değil.
Zaten kagidi takip ediyorsaniz uygun yerden alirsiniz mumkun oldugunca fk si belli temettusu belli ben hic bir kagidima temettu veriminin 10 katindan fazla vermem (oyak koc sise gibi kurumsallar icin oranım) bunun temettu verimine gelince vestel ve zorendeki zararlar kapanmadikca yuksek temettu öder ana sirkete destek olmak icin vesbe icin kriterim ise net temettusunun 7 katından fazla vermem strajenizi kendiniz olusturursaniz kolay kolay zarar etmezsiniz bence ytd.
13 Şubat 2019 tarihinde Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş. Manisa fabrikasında 2930.1.11 Ankastre fırın 200000 Adet/Yıl, 2930.1.13-Ocak 200000 Adet/Yıl, 2930.1.02-Bulaşık makinesi 450000 Adet/Yıl, 2930.1.05-Klima 221171 Adet/Yıl, 2930.1.10-Termosifon 129600 Adet/Yıl, 2930.1.01-Buzdolabı 1150000 Adet/Yıl, 2930.1.11-Tam boy fırın 350000 Adet/Yıl, 2930.1.03-Kurutma makinesi 155520 Adet/Yıl kapasite artırımı için 3.036.323.296 TL'lik yatırım kararı aldı. http://borsaajans.com/Haber/yatirim-...tili-sirketler
Yapılmaya baslandı ama kap da bilgi yok malesef faaliyet raporlarında görülüyor zaman aralıgı bilmiyorum
Yıl sonu kar beklentinizi paylaşabilir misiniz lütfen
Elektrik zammi ve celik fiyatlarindaki kısmi artis maliyeti artirir ama her ceyrek satışlarını adet bazında %4 artırıyor artı faiz düsmesi ile ic piyasa biraz toparlar gibi bundan dolayı gecen civarı ya da biraz altı 600m civarı gelebilir diye tahmin ediyorum yatırım tavsiyesi deyildir.
Koskoca kârı yedi bitirdiler. Böle kâr gelmeseydi yine bu fiyatlarda olurdu.
Deseteğine geri çekildi bu bilanço ile buradan tepki yapması gerekir önceden olduğu gibi.
İki bölge arasındaki benzerlik dikkat çekici.
https://resmim.net/f/LLm0PH.png
15.62 bile gösterdiler :)
Düştükçe düşüyor :(
15.45 yuh
Boş tahtada sanal hareketler bunlar :)
Ben temettücü olduğum için düşüşten pek etkilenmiyorum.
Ama trade yapanlar için hakikaten zor bir durum.
Aşağıdaki rapor nedeniyle bu sabah hisseden ayrıldım
https://tuncaytursucu.com/vesbe-2019...-ve-degerleme/
Bu hissenin gözü diplerde..
sayın turşucu burda da vesbe nin bilançosunun güçlü olduğunu ve iyi bilanço açıklayan şirketler arasında olduğunu söylüyor.
siz analizin neresini beğenmediniz? herhalde hedef fiyat kısa geldi?
https://www.youtube.com/watch?featur...m8&app=desktop
f/k —> 3.93 sanırım 1 yapacaklar bu gidişle
Yıl 2016 f/k 8.10 olduğunu hatırlarım
Bu hisse deki temel sorun nedir çözemedim
Ne oluyor arkadaş yahu ?
Sat sat nereye kadar?
Bende bu sorunun cevabını ariyorum
cevabı çok açık.. spek.. ve grubu masa kurmuşlar sığ tahtayı kolaylıkla istedikleri gibi yukarı aşağı çevirebiliyorlar. kazanabildikleri seviyeye kadar da veriyorlar. hisseyi gerçek değerine yükseltmek istemiyorlar.
çünkü ucuz Fk lı hisse dikkat çekip talep görüyor ve alıcı buluyorlar. bir ihtimal forföylerini tamamen boşaltıp hisseden uzaklaşıyorlar da olabilirler..(Ceza aldılar)
Eregli ile Vesbeyi aylik olarak yukseltme zamani uygun gibi. Karliliklar devam ediyor, bu f/k her zaman bulunmaz.
YTD, olamaz da.
ASUS_Z012D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eşik değer (15.21)
altında (14.46) destek
üstünde (15.96) direnç.
https://twitter.com/swingtradin/stat...12367917146112