fena pazarlıkçı çıktın :)
ytd.
syg,
Bugun yine 2 banka atm sinden para cektim biri devlet biri ozel 100 tl likler gicir gicir son model dolarin yukselisine erkisi olmustur bu gicirligin haralde
22 Ağustos Perşembe 14:33 YURT İÇİ YERLEŞİKLERİN DÖVİZ MEVDUATLARI 16 AĞUSTOS HAFTASINDA 458 MN DOLAR ARTTI
Tepkiler üzerine merkez bankası bilançosuna bakayım dedim.
Dolaşıma Çıkan Banknot + Madeni Para=
3 Ağustos 2018 tarihinde 150,4 milyar.
3 Ağustos 2019 tarihinde 147,3 milyar.
Yani eski parayı imha edip yenisini sürmüşler diye düşünüyorum.
Genelde öyle oluyo...Eski yıpranmış kağıt paralar imha yenileri piyasaya...Her osuruktan nem kapmaya gerek te yok...
haftaya korteks %25 basit oranla 1.5 yıllık özel sektör tahvil ihracı var
3 ayda bir kupon ödemesi var ayrıca libor +5,5 veriyor
libor şuan piyasada %17 korteks te libor 19,5 eğer piyasada libor yukarı giderse bu da üzerine 5,5 ekleyerek devam edecekmiş
yani 1.5 yıl %25 garanti eğer faizler yukarı gidere bu da üzerine ekleyip devam edecek
birde koton tekstil %23 basit oranla öst ihracı var
GPG ve TCD de yıllık %25 in altında kalmayacaklardır diye düşünüyorum
ne dersiniz fon mu yoksa %25 sabit getirili öst mi ?
Bugün fibadan vade dönüşüm vardı 142K kiraz hesaba yatırdım...19,50 faiz oranı 60 gün hoşgeldin..normal vadeli hesapta 17,75 oran verdiler dalga geçer gibi..napacagimi bilmiyorum dolarda yükseldi...bu fiyattan dolarda almaya elim gitmedi...
Devletin fon alım-satımını kolaylaştırmak, erişimi rahatlatmak ve tasarrufu teşvik için açtığı Tefaş'ta devlet bankalarının likit fonlarının çoğu işlem görmüyor. Neden ?
Bütün ücretli yaşamı, kamu ihaleleri süreçlerine giren özel firmalarda geçmiş eski bir beyaz yakalı olarak eğer dirhem tanıyorsam kamuyu, adım gibi eminim fonu tefaştan işlem yapar hala getirmek için, bir klasör dosya gerekiyordur, oradaki bir memur da savsaklamıştır, kim uğraşacak 13-14 matbu belgeyi birleştir, bilgisayarı aç, klavye ile yazı yaz falan yorucu, yıpranır falan ruhen Allah muhafaza, kimse de ses çıkarmayınca öyle kalmıştır o iş.
Arayıp yetkili birine ulaşabilsen, ulaşmayı geçtim görüşebilsen eğer biliyorsa böyle olduğunu namerdim. Şaka gibi gerçekten.
NOT : Bu arada FİL fonunun düşüşü mevduata paralel gitmiş ve kabul edilebilir boyuttaydı ancak artık tüm likit fonların günlük ortalamasının da altında kalan sıradan bir fona dönüştü. Yani getirisi düştü ; ki bu düşen faizler ortamında gayet kabul edilebilir ancak tüm diğer muadillerinin en kötülerinden olmaya başladı. Almayı düşünenler son günelrdeki MK'sına dikkat etsin. Uygun bir alternatif bulunca ben çıkacağım.
Burgan 100k usd temdit 3.15 aktif repo da 4.25 diyor 4.54 mk repoda bol kazançlar
TL mevduatta bu ara alabileceğim en yüksek oran hangisidir ?
yakın zamanda para dönüşüm var..
Eurusd short çuları avlarlar mı? :-) :)
https://pbs.twimg.com/media/EClidW4WwAEV12P.jpg
mevduatlar.com
Banka sayfalari gunluk guncelleniyor + forumda ki oranlar da var. :wave:
alternatif bankta repo oranını nerden görebiliriz?
Arkadaslar neden fon basligina bakmiyorsunuz
En iyi mevduat 18 de tikanmis
Fonlarin getirisi cok iyi
Bugun vakif ppf bile enaz ortalama 20 verirken neden bankalardan faiz dilenirsiniz. Bence bilinmedigi icin
Ben de parami 1 yil mevduatta oldurmusum...bu aksam fondan aldigimiz faiz orani 54. Yani 54 faiz gibi dusunebilirsiniz. Bilmeyenler lutfen fon basligini takip ediniz...
Faydam olsun istedim...
Bir sıkıntı mı var forumda 3 gündür yazışma yok
Tr 2 yıllık tahvil 17,23 16,18 6,49 17,23 17,23
Millet bagladi yillik yatiyor kulaginin üstüne... Benim gibi isi az bilen amatör yatirimci bile aktifden 25.15 e bagladi bekliyor..
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu sabah Ankara da babamı ağız diş sağlığı merkezine götürdüm. Doktor , burada yapılan protezler ihale ile dışarıda yaptırılıyor ve %60 oranında kötü oluyor. Sizin babanız çok yaşlı gel- git zor. Dışarıda özele verin biraz para kaliteli bir protez yaptırın diyor.
Sağlıkta çağ atladık. Devlet diş tabiplerine iş yaratmak için her yere ağız diş sağlığı merkezleri açtı. Diş hekimleri iş bulamıyorken çok güzel paralar kazanır oldular. O halde insan ekmek yediği tekneye neden pisler ? Sen hekim olarak, ihaleyle yapılan protez uygun değilse olur vermezsin şirket parasını alamaz. Haliyle dürüst çalışmak zorunda kalır. Ama bir çark varsa sende bunun parçasıysan yazık. Sabah sabah asabım bozuldu. Kokmayan, bozulmayan meslek kaldı mı ?
Millet girmiyor cunku faizler hergun dusuyor bir kisim yuksekten bagladi bekliyor bir kisim da hem tl de hem dolarda ...dolar hergun caktirmadan yukseltiliyor caktirmadan zamlarda yapiliyor hazir ulkenin gundemi degistirilmisken kimse dolara zamlara bakmiyor nasil olsa