https://i.hizliresim.com/M4XQKT.jpg
17 yi kırıp 23,90 giden ekibin maliyeti kabaca gözüküyor.
Amaçlarını bilemem,tablo ortada.
Global ne güzel maliyet yapmış,parayı nerede ezecek acaba,bizi diskoya götürür mü :whistling:
Printable View
https://i.hizliresim.com/M4XQKT.jpg
17 yi kırıp 23,90 giden ekibin maliyeti kabaca gözüküyor.
Amaçlarını bilemem,tablo ortada.
Global ne güzel maliyet yapmış,parayı nerede ezecek acaba,bizi diskoya götürür mü :whistling:
euro 8.33 olmuş.
Nisanda bu iş bitseydi Euro 7.33 dü.
süreç uzadıkça eurodan dolayı kasaya girecek para da artıyor ama
artık temcid pilavına dönen şu noter süreci bir bitseee
Gyo kağıtları primli srvgy 23,90 gördüğünden beridir düşüyor neredeyse 20 lere geldi 20,40 epey düştü bu abartılı düşüşün bi nedeni varmı
Sayın Lokasyon ben sizler kadar bilgili ve tecrübeli değilim, 6 yıldan beri bu hissede olan biri olarak silkeleme diye yorumluyorum. Hissenin hikayesini ve beklentisini bildiğinizi tahmin ediyorum. Kısaca kendi adıma daha gidilecek çok yolumuz var diye düşünüyorum. Acelem yok önce sabır
Sene sonu euro kur tahminim 10 tl den 177 milyon euroda kambiyo karı ne olur acaba :=))
Sırf ordan bile ciddi kar yazarız. ama bunların olması için noterin emanet hesabında bulunan paranın gelmesi gerek.
Satisin yapıldığı Şubat ayında euro 6.65 di
paranin kasaya toplandığı Haziran da 7.5du.
ama şuan 8.5.
Para gelince bilanço da ciddi bir kar rakamını göreceğiz.
Surecin covidden dolayı uzadığı aşikar İnşallah bir an evvel islemler sonuçlanır.
Bolca devre kesici haberi geliyo o kadar. Anlamsız bir sessizlik var şirkette. Hisse ucuz diyor hiçbir açıklaman girişimin yok...
seninki doğmamış çocuğa don biçmeye benzer.o dediğin gerçekleşirse o zaman hesaplarız.burada varsayıma dayalı yorum yapmaya kalksak o kadar parametre var ki hangisini sayalım. kaldı ki hesabınızı 177 üzerinden değil bu satıştan buna net kalan 85 milyon Avro net kar rakamıdır.eğer bu kur üzerinden 9 aylıkta net kar açıklayacaksa yaklaşık 700 milyon Avrodur.Yeniden değerlendirme ile yılsonu kar rakamı 1.6 milyar yani sermayenin 30 katı kar yazar.
merak etmeyin satış işi haftaya biter para kasaya girer.
Arkadaşlar çok dikkatli olmakta fayda var herkeste yara bırakacak bir senaryoyla karşı karşıyayız .
Piyasada ne altın ne dolar kaldı serbest piyasada doları 7.35'en altı gramını 500'den topluyorlar bizim bir avantajımız var servet'in euro bazlı yatırımı var biraz sabırlı olmalıyız..
Rabbim ülkemizi bu sinsi ayak oyunlarından korusun..
Amin,inşallah doğru söze ne denir
Bugün biraz action olacak, hazır mıyız
Endeks iyi olmasına rahmen kağıt gidemiyor
En sahipsiz kağıt...
BİST'de bir oylama yapılıp en sahipsiz kağıt seçilse açık ara 1. olur....
1.5 Milyar satış hasılatı, 52 Milyon sermaye. Kafayı yemeye ramak kaldı....
Al, sat ya da tut önerisi değildir. Bir delinin saçmalıklarıdır...
sitemde bulunan arkadaş haksız da sayılmaz.
ödenmiş sermayesi 52 milyon olan bir hissenin kasasına bu kadar büyük para girecekken bu seviyelerde kalması .
yada tahtasının ilgisizlikten ağlaması hoş değil.
sizin yaptığınnız yada benim yaptığım hesapta bir yanlışlık var.
177 milyon euroya satış yapıldı. oswenin %94 ü bizim hadi emanet hisselerle %72 si bizim diyelim.
%15 de vergi kesilecek olsa.
177*0.72*0.85*8.5(euro kuru) : 900 milyon tl kasaya giriş olur.
726 milyon nerden çıktı onu anlayamadım?
Doğru düzgün hacmi yok sizlerin düşündüğü şekilde beklentili olsa ne diye sürünsün endeks düşerken pata küte düşüyor günlerdir yükselen endeksde ortada yapabildiği prim falan yokki gene eksilerde dolanıyor
vergi oranı %15 değil mi Almanya'da ?
hesabı bir daha yapalım
177*0,72*0,85*8,7: 940 milyon gibi bir para etmesi gerek.
vergiyi dediğiniz gibi %20 alırsak 886 milyon tl eder.
ki şunu da bilmiyorum, yönetimin vermiş olduğu %22lik emanet hisseler ilk etapta bilançoya nasıl yansır?
,
Anlaşıldı size bu hesabı tane tane yapmam lazım.30 defa dedik ama ne yazık ki anlamadığınız çok şey var.
1) 177 milyonun %72 si 127.4 milyon eder.
2)Bu satılan kısmın maliyeti 22 milyon avro olduğuna göre 127.4-22=105.4 milyon avro vergi matrahıdır.
Bunun %20 si 21 milyon vergi çıkar.
105.4-21=84.4 milyon net kar olur.
84.4X8.6= 725 milyon TL .........(9 aylık bilançoda çıkacak olan kar olup kasaya giren para budur.NOKTAAAAAA)
size kalsa para haziran sonu kesin geliyordu.
olmadı temmuz başın da geliyordu.
olmadı temmuzun son haftası geliyordu. aç bak yazılarına duyumlarına istersen..
oyle oyle gider tahminleriniz.
ben sadece basit bir soru sordum Almanaya 'da vergi oranı %15 değil mi diye sordum?
%20se koyarsın link adresini.. hee tamam %20ymiş ben yanlış hatırlıyormuşum derim.olabilir insanlık hali yanlış hatırlayabiliriz.
çok bilmişçe üst perdeden konuşmanıza gerek yok.
zaten Frankfurt belediyesi Digital Realty firmasıyla zaman zaman iletişim halindeyim.
vergi oranlarını da bu linkten inceleyebilirsiniz vergi oranı yüzde 15,825 yazmakta..
ben siizm gibi üst perdeden konuşmayacağım linki inceleyebilirsiniz.
https://www.dlapiperrealworld.com/la....825%20percent
Tahminimce 3. Çeyrekte para kasaya girer. Hayırlısı olsun bakalım. Ytd
Haziran sonu gelmesiyle Ağustos sonu gelmesi
arasinda fark tabiki var. Gerçi bu sefer geç
gelmesi firma karina yaradı. :).
ya da vergi oranı %20 diye yazmaniz size %15.825 olan linki yollamam tabiki bazı hesap farklılıklarina sebep olabilir.
Sizinle olan tartismami sonlandırıyorum kirdiysam kusura bakmayin.
Kar oranına gelecek olursak tartismalar ışığında ister 700 ister 800 ister 900 kar etsin:
Özetle
2020nin hangi ayında goruruz bilemiyorum ama nerdeyse suanki piyasa değeri kadar kar yazacak , öz sermayesinden daha fazla kar edecek bir firma çıkacak karşımıza..
Servet GYO nun arsasını alan Digital Realty firmasına mail attim. Bu firmada borsaya açık bir firma. Bilindiği üzere Digital Realty(İnterxionu satin alan firma) 2021 başında Oswe ye yerleşecek.
Yorumsuz aktarıyorum...
Sorum şuydu:
Oswe ye 2020 de yerlesmemenizin nedeni İfraz(parsellere ayırma) sürecinin henüz bitmemiş olması mı yoksa Servet GYO ile yapılan anlasmalar ve sizin planlarınız dan dolayı mı dedim?
Gelen cevap:
I’m not 100% certain, but I believe it is entirely due to the structure of the transaction – in other words, I believe the staged closing is entirely due to the agreement b/w the buyer and seller, not because of the parceling process.
Milleti gazlayıp gazlayıp basıyorlar ... Sizin vereceğiniz haberin de sizin de ...
Alman ekonomi yazarlarından biri oswe real estate'nin yerini satın alan firmanın oraya yeni yeni yerleşmenin nedeni ifraz onayı değil servet gayrimenkul daks ortak girisiminden kalan yerin pazarlığını nihayete erdirmektir diye yazmış.
Yatırım tavsiyesi değildir.
https://www.funkschau.de/datacenter-...im.178575.html planlanan inşaat bu şekilde.....
Ondan haberim var Hocam.
ben haberi yapan gazeticiye mail attım.
https://i.hizliresim.com/VAnrGZ.png
daha sonra Interxion (Digital Realty ) firmasının yatırımcı ilişkilerine maila attım.
Şirketinize yatırım yapmak isitoyurm. Frankfurttaki Neckermann yatırımınız beni çok etkiledi.
Neckermana yerleşmek için parsel işlemi(ifraz) işlemi bitti mi dedim.
2020 de değil de 2021 başında Neckermann a yerleşmenizin nedeni Parsel sürecinden dolayı mı yoksa
Türk firmasıyla yaptığınız anlaşma veya sizin planlarınızdan dolayı mı dedim?
Gelen Cevap:
mail atan kişi :jstewart@digitalrealty.com
I ' m not 100% certain, but I believe it is entirely due to the structure of the transaction . in other words, I believe the staged closing is entirely due to the agreement b/w the buyer and seller, not because of the parceling process.