Yatirimciyla dalga geçiyorlar resmen. Çok yükseldin. En kısa zamanda düşersin. Rezil kağıt. Yatırımcı düşmanı.
Printable View
Yatirimciyla dalga geçiyorlar resmen. Çok yükseldin. En kısa zamanda düşersin. Rezil kağıt. Yatırımcı düşmanı.
Seni alacağıma tuvalet kağıdı alsaydım en az %50 kar ederdim.
Grubun en fazla sömürülen şirketi vertu oldu. Bu karlılığın devam ettirilmesi zor. Yeni bir yatırım yok olsa ne yazar oda ayrı konu.
Allah belanı versin vertu 2,75e sattigin acsel bile 3,80 olmuş. İnin yatırımcının sırtından artık.
Kafein de çok iyi yerlere gelecek ama bu süründürülecek. Ky nin elinden 2 kuruşa alınacak.sirket kurma konusunda ne kadar iyilerse yatırımcısına kazandırmama konusundada o kadar iyiler. Rezil ettiler kağıdı kendi sektorunden bile ayristi rezil kagit.
Pazar payını brüt ve net karliligini arttıran o kadar şirket varken sen ne işe yararsin yatırımcı düşmanı çöp kagit. Tahtan SPK ya takilirda o işlemlerin hesabını verirsin.
Yatırımcı ilişkileri attığım maille bile cevap gelmedi adamlar kapı duvar yazıklar olsun sizin iyi yönetişim hikayenize. Çakma iç kontrol sisteminize.
Hangi kurumlar sürekli topta? Alan, ünlü, ata, invest az siz ne ayaksiniz uyuyormu spk, bu tebliğler küçük yatırımcı soyulsun diye çıkarılıyor. Hisseyi arzdan sonra kademeli ver milletin eline 2 liralara kadar çıkan endekse rağmen bas. Tekrar topla 6 lara tekrar bas ne güzel dünya.
Bu tip hisseler patronların vurgun aracı olmuş sanki. Bedava fon sağlama ve sömürü sistemi. O kadar sistematik çalışıyorlar ki verusanın onca alımına hisse yerinde sayıyor. Sen iki lot alsan kademeler kalkıyor iniyor. Karşılıklı yapılan blok işlemler, yancı çalışmaları her şeyi anlatıyor. Yıllarca surundururuz, satın gidin size ekmek yok mesajı veriyorlar. Süründürün bakalım sizide bir sürüdüren çıkan inşallah.
Grup şirketlerin yönetim kurullarında aynı kişiler var. O yüzden her türlü satım kararını istedikleri lehine alabiliyorlar. Şirketlere fon sağlayıp büyütüyorlar meyvelerini verusa ve diğerleri topluyor. Böyle rezillik olmaz. Bizim hakkımızı yönetime karşı kim savunacak.
Yanlış spekülasyon beni uzun vadeli yatırımcı yaptı. Düşündüğüm temel hikaye gerçekleşmedi. Õngürülerimde ciddi anlamda yanıldım. Nereye çıkar nereye iner hiç bir tahminim yok bildiğim tek şey maliyetime kadar beklemek zorunda olduğumdur. Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Daha iyi yönetilmesini beklediğim bir şirketin verdiği kararlar beni hayal kırıklığına uğrattı. Alırken bu kadarını tahmin edemedim.
Bu hisse temel ve teknik analize uygun değilmiş. Bunu geç anlamış olduk.
Maliyetim sattığım hissenin fırsat maliyeti artı diğer giderlerim. İşimiz zor bunlarla.
İyi yönleri endanin halka arz ihtimali nakit paranın iyi bir yatırımda değerlendirilme ihtimali bunun dışında kalan bir hikayesini göremiyorum.
Hiç unutmam 2010 yılında elimde temeli sağlam sığ bir hisse vardı. Çok itibar puanlı biri ne bekliyorsunuz bundan bir halt olmaz diye dalga geçmişti bizimle. Bende ihtiyaçtan dolayı elimdekileri maliyete yakın bir fiyata verdim. Bir hafta sonra yükseliş başladı %100 yakın primlendi. Hiçbir şeyin garantisi yok oyunu kuranlar biliyor.
Bilanço geldi ne oldu tamamen hava civa. Bu karların sürdürülebilirliği yok. Bu tip şirketlerde geniş portföy yüksek karlılık hedef alınmalıdır. Portföylerindeki şirketleri yüksek karlılıkla en iyi fiyata satabilecekleri seçeneklere yönelmelidirler. Grup şirketler arasında şirket satışları yasaklanmadıkça yada bir ihale yöntemi geliştirilmedikçe işimiz zor.
Pamukova Elektriğin bağlı ortaklığı Enda Enerjinin hiçbir bilanço rasyosuna ulaşmak mümkün değil. Yatırımlar kendini amorti etti mi, brüt ve net karlılığı ne, ne kadar kısa ve uzun vade borcu var, bilmiyoruz. Yenilenebilir enerji sektöründe olması önemli ancak sektör yüksek borçluluk nedeniyle kan ağlıyor. Şirket sektörün neresinde kalıyor anlamak lazım.
Bu yılı 30 milyon üzerinde nakit en az 15 milyon üzerinde karla kapatabilir. Ancak yeni girişim aksiyonu alınmış değil.
Harman bitti, hasat yapıldı. Sıfıra sıfır elde var sıfır, sonuç rezil kağıt.
Derinlik yok olmadığı kadar sığ. Oyuncak ettiler hisseyi.
İki kuruş işlem hacmi var. Onunda kendileri kontrol ediyor. Yok böyle rezillik.
Böyle verirler adamın eline bilançoyu. Daha bilançosu gelmeden aşağı bastılar. Gelince yalandan tepki baş aşağı.
Sahipli tahta lotumuzu sayıyorlar. SPK olmasa neler yapar bunlar adama. Kafasını kaldirtmadilar kağıdın.
İyi hisse iyi para bunun gibi çöp poşeti anca bu fiyata işlem görür. Bu fiyata bile Çok Pahalısın adi kağıt. Anca yerinde sayarsın.
Temettüsünü alayımda ortaklığımı arttırayım sırf speğe inat olsun. Ver aşağa daha çok alalım temettüyü.
Bana giren girmiş bu saatten sonra verecek lotum kalmadı. Bundan sonrada baskılayıp topladıklarınız size girsin.
En zor tahta tipi patron tahtaları. Hiç bir olumlu gelişmeye tepki vermez çünkü tahtayı onlar veya adamları yapar. Gerekirse senelerce surundururler, çok örnekleri var bistte, zaman kavramları yoktur. Portföylerde bu tip hisseleri sınırlı oranlarda tutmakta fayda var.
Daha kaç ay top çevireceksiniz bakalım. Böyle saçmalık olmaz adamların tahta yapacak parası yok anlaşılan fakirlik parçadan akıyor.
Veriler iyi olsada , aç gözlü aile şirketlerinde , her şey patronun iki dudağı arasından çıkacak söze kalıyor
Kademelervboş zaman zaman kalın lotlar yazılıp alınıyor , tahta yapacak karakterleri yok bence ,
Adıma sabırla bekleyeceğim pes etmek yok bu it yüzünden ne fırsatlar kaçırdım
Piyasa iyinsen biraz daha kendinalışlarına vererek düşürmeye devam et ben 3,22 kadar bekliyorum
3.24 , ha gayret !!!
Hani manipülasyon suçtu bu tahtada kralı yapılıyor. Bedava fiyattan silkeleme yapılıyor. Düşmesi için ortada bir neden yok. Her şey yasal. Vertuya enda hakkında 2 mail attım cevap bile vermediler. Yükselen doğalgaz fiyatlarının yarattığı rekabet avantajını nereye koyacaksın bakalım adi kağıt.
bende mi sıkıntı var diye 2 hafta önce bntas, alka, orge , isgsy takibe aldım ortlama %10 üzerinde primlendi. Ucuz kalmış dinlenmiş kağıtlardı. Ama bunun dinlenmesi bir türlü bitmedi. Şu an benzer bir karma yapsam daha çok kazandıracak. Ama taşıdığım hissenin ekmeğini ********lere yedirmeyeceğim. Zamanım çok ne yaparsan yap çıkmıyorum. İşin sonu belli.
2,64 sattıdım ki buradan satağım ********in çocukları. O lotları zamanı geldiğinde elinize ben vereceğim.
Temelinde, tekniğinde, takasında değil sıkıntı, sıkıntı farklı yerde.
Temettüye kadar baskılayacaklar her şey mal toplamak için. Merak etmeyin burayı okuduğunuzu biliyorum bende size vermek için topluyorum.
Vertu= nakit+enda enerji
Enda enerji verusanın önem verdiği şirketlerden biri. Ağır top. Piyasa değeri halka arzdan sonra anlaşılacak. Kimseyle paylaşmaya niyetleri yok gibi. Fosil yakıtlardan dolayı artan enerji maliyetleri bu tip şirketlerin rekabet ve karlılıklarını önemli yönden etkileyecektir. Şirketin tüm enerji portföyü HES, RES ve jeotermal.
Yatırımcısını salak kendini akıllı sanma.
Haydi artık basabilirsin aşağı.
Serefsizligin kitabını yazıyorlar. Bakalım kaç ayda bitirecekler.