Buharlaşmada oldu zararlı zarar edicek sakat hisse ve şirketleri de aldıkları
Printable View
Sayın üstadım, bahsettiğiniz fon Banka Endeksi Fonu, haliyle karşılaştırma ölçütü Bist Banka Endeksidir; faiz değil. Bakış açınız bana göre çok farklı. Kısaca sorunuzun cevabı hayır. Niye bu kadar uzattıysam.:) Genel olarak fonlarda % sel değişimlere dikkat ediyorum. Henüz bu türden (yani fon bazında) bir karşılaştırma grafiğini matriks vb terminaller sağlamıyor olsa da sağolsun excel bu konuda çok güzel çözümler sunuyor. Hisse ağırlığı % 50'nin üzerinden olanlar için karşılaştırma ölçütüm XU100 grafiğidir. Ki AL & SAT işlemlerinde takip ettiğim grafiği dönem dönem buraya getiriyorum. Buradaki sinyallere göre işlem yapıyorum. Şu ana kadar yaptıklarımın büyük çoğunluğu deneme mahiyetinde işlemler zaten. Büyük paraları bir o kadar detaylı araştırmadan sonra yatıracağım ve fon piyasası şaşıracak.:)
Hiçbir garantisi yok
Gittimi tamamı gider
Sonra adliye kapılarında dava ve icra süreciyle ömrünüzü tamamlarsınız
Alacağınız bir belgeyle ortada kalırsınız
O yüzden olmaz falan demeyip ne var ne yok fonlara gömmemek lazım
YTM'nin 177 binlik garantiside işlemez burada o garanti aracı kurumda hesabınızda duran para için
Fonlar tamamen ve her türlü garanti kapsam dışında
Bugüne kadar fonun toptan battığı olmamış
Ammaaa bundan sonra olmayacağı garantisi de yok
Fona verdiğiniz para oradaki 3-5 kişinin insiyatifinde
Ya ters bir durum yaratırlarsa
Garantisi yok
Tedbirli olmak ve herdaim tamamını değil de bir miktar parayı fonlarda tutmak en sağlamı
Hisse portföyü 0.2 artıda. Durdo kötü etkiliyor bugün portföyü.
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
az önce bir tweet gördüm. ben fonlarla uğraşmam; sadece bir işlemde %3-4 alırım diyen ve neden borsayla ilgileniyorsak yatırım fonları üzerinden borsaya yatırım yapmalıyız diyenler için çok çarpıcı bir örnek. tweet görüntüsü ektedir. Ek 23321
Dediğiniz gibi sadece tahmin yani kesin bir bilgi değil. Sadece öngörü.
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İstanbul’a geçmiş olsun, deprem olmuş.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tefas ta yer alan son 1 aylık , 3 aylık , 1 yıllık getiriler mk karşılığı mı oluyor?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://www.spk.gov.tr/Sayfa/AltSayfa/253
"Mal Varlığının Korunması
Fon tüzel kişilik sahibi olmamakla beraber fonun mal varlığı kurucudan ayrıdır. Ayrıca Sermaye Piyasası Kanunu uyarınca, fon malvarlığı rehnedilemez, teminat gösterilemez ve üçüncü kişiler tarafından haczedilemez. Yani fon malvarlığının korunması kanun ile güvence altına alınmıştır."
admustafa hocam tablo için çok teşekkürler,çok makbule geçti.bir kopya edindim hemen.
Bu arada İstanbul'dakilere geçmiş olsun
Şöyle bir senaryo düşünsek... Kartal menkul değerler, muhtelif fonlar kurdu, yatırımcılardan para topladı ve değişik enstrümanlara yatırım yaptı. Ayrıca kendisi adına da piyasada bir takım işlemler yapıyordu. Derken mali olarak zor duruma düştü.
Bu durumda yatırım fonlarındaki varlıklara göz dikebilir mi ? Şunları nakite çevireyim, sıkışıklığımı çözeyim, sonrası Allah kerim diyebilir mi ?
Bir de farklı bir konu aklıma geldi şimdi. Kendi hesabında bulunan hisse senetlerini yüksek fiyatla fona kakalayabilir mi, ya da fon hesabında bulunan hisse senetlerini düşük fiyatla alabilir mi ?
Saygılar.
GPG fon işlem saati 9:00-13:00
OBP fon işlem saati ise 9:00-17:30
OBP deki bu saatlerin getirdiği bir avantaj var mı ?
Saat 15'de satış emri versem, GPG 2 gün sonra, OBP ertesi gün mü satılır acaba ?
Gpg tahmini 23.18 mk
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herhangi bir avantajı yoktur. Saat:13.30 dan sonraki işlemler bir sonraki günkü kapanış fiyatından gerçekleşir. Yani GPG 2 gün sonra satılmaz, her 2 fon da aynı günün kapanışından satılır. Kısaca satış valörü demek paranızın hesabınıza geçtiği süre demektir üstadım. Aynı anda verilmiş satış emirleri fon valörleri kaç olursa olsun aynı anda gerçekleşir.Alıntı:
OBP deki bu saatlerin getirdiği bir avantaj var mı ?
Saat 15'de satış emri versem, GPG 2 gün sonra, OBP ertesi gün mü satılır acaba ?