Doları kottan çıkarırız.
Printable View
Kottan nasıl çıkaracaksınız. Son 10 yılda yabancılara satılan şirketlere bakın.
Ben de soruyorum. Ne kaldı, ne kaldı. Bize ait olan bir şirket kaldı mı?
https://rayhaber.com/2018/08/son-10-...erli-firmalar/
SANAYİ ÜRETİMİ AĞUSTOS'TA YILLIK %3,6 DÜŞTÜ
AĞUSTOS'TA MADENCİLİK VE TAŞOCAKÇILIĞI SEKTÖRÜ ENDEKSİ YILLIK %6 AZALDI
SANAYİ ÜRETİMİ AĞUSTOS'TA AYLIK %2,8 DÜŞTÜ
Faizleri bi 10 puan daha indirelim :)
Başlık spesifik bir başlık...
Adı "Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz"
Başlığın hakkını verecek gönderilerde bulunmalıyız....
Saatlerce/sayfalarca siyasi analiz kasılmasını doğru bulmuyorum...
Her gelişmeyi siyasi yorum yapmak için fırsat bilip , kerameti kendinden menkul analizler kasılarak kamuoyunun gündeminin gereksiz/yersiz ve zamansız meşgul edilmesini onaylamıyorum...
Gereken hassasiyeti göstereceğiniz umuduyla....
Ekstra Dip Yorum:Tr de herkesin "teknik direktör","şair",ahçı" biliyordum da "ortadoğu/dış politika uzmanı" olduğunu bilmiyordum şahsen.Öğrenmiş olduk...
saygılar/başarılar
Sağlık problemleri nedeniyle 22 gündür tedavi gören Türk siyasetinin yapı taşlarından MHP Lideri Devlet Bahçeli, Genel Merkez binasına geldi. Siyasete yıllarını veren Bahçeli'nin ilk kez sakal bırakması dikkat çekti.
Sanayi Üretim Endeksi, Ağustos 2019
yıllık %3,6 ,aylık %2,8 azaldı.
sanayi üretiminde bir yıldır önlenemeyen düşüş var. tabii her şey çok güzel hükümet destan yazarken sanayi üretimi niye düşüyor bilinemiyor.
Biliyorsunuz kanser de terminal dönem vardır...
Bu dönemde hasta ne yer ne içer...
Masrafsızdır....(buraya kadar olan tıbbı bir tanım ve doktor dilidir ltf yadırgamayın)
Bizim cari açık/ekonomimiz için de terminal dönemde diyebiliriz....
Millet yiyip içmeyince,yani tüketmeyince ithalat yapmıyoruz dolayısıyla cari açık fazla veriyoruz...
Ama ekonomi daralıyor ,işsizlik büyük şehirlerde can yakıyor....
Turistin en bol olduğu,ekonomik aktivitenin en canlı olduğu aylarda ekonomi/sanai üretimi canlanmıyorsa,günler kısalıp havalar soğuyup,insanlar evlerine çekilince,yani ekonomik aktivite azalınca,üstüne üstlük savaş/operasyon/yaptırım gibi kelimelerin insanlar/ekonomi üzerinde yaratacağı ürkekliği ekleyince Kasım-Aralık-Ocak-Şubat aylarını düşünmek dahi istemiyorum...
Kimseyi korkutmak istemiyorum ama özellikle beyaz yakalıların işlerine dört elle sarılmaları tavsiye olunur...
saygılar/başarılar
O dönem ex olmadan önceki dönemdir ne yazıkki..
https://www.bloomberght.com/tbb-buyu...anacak-2235313
Zamanında bir banka topiğinde yazdık idi..
Baştaki REİS bankalara gıcık..
Yüklendikçe yüklenecek..
Faizi deli gibi indirmeden zaten yeniden yapılandırma da imkansız..
Borç aynen dururken faizi indirip yeniden yapılandırırsan kar bile yazabilirsin belki kağıt üzerinde..:)
Sağlıklı ama onursuz köle,
Hasta ama onurlu ve hür...
Biri yasayan ölü diğeri ise ölümsüzlüğe yürüyen CAN...
Tercihler belirginleşiyor...:yes:
Dth ci rxpu anlatsin dolar niye gidemiyor :)
Bistteki urkutucu satisa risklere ragmen
Bakin ypg kime hesap soruyor.....
https://m.ensonhaber.com/londrada-ch...k-karisti.html
y.t.degildir..
chp kurumsal olarak harekatı desteklemektedir..
böyle alakasız insanlar her zaman gidip toplantıları provoke edebilir.. a.k.p. partisinde de sık olur böyle şeyler..özellikle yurtdışı toplantılarda bir çok insan bu tür toplantılara girer.. oldukça kolaydır..kimse sana kimsin diye sormaz girerken.. girip boş bir yere oturursun.. provoke etmeye gelenler için bu nedenle oldukça rahat bir ortam var denilebilir..
yeniden swap krizi mi?
https://i.hizliresim.com/7BZGpN.png
geçen hafta aralık 2020 vade dolar kontratlarının teorik fiyattan daha yüksek seviyelerden işlem gördüğüne burada değinmiştik.. paralel bir gelişme.. faizlerin dip yapmış olması muhtemel.. çok hızlı düşürdüler.. bakalım tekrar arttıracaklar mı gerektiğinde.. eğer arttırmazlarsa dolarda daha yukarı seviyelerin konuşulması normal hale gelir.. nitekim hem faizi hem kuru aynı anda uzun süre kontrol etmek kolay bir şey değil..
Yaklaşık 40 dakika kadar önce long pozisyonları kapattım. Bu saatten sonrada arkasından bakarım, gitmek isterse gider. Kalanlara başarılar.
tv,basın,sosyal medya uzak durun,hepsi algı beyin yıkama faaliyeti.bunlar planlı. kulaklarınızı kapayın okumayın, ilgilenmeyin. dolarınıza sahip çıkın. 2020 de erken seçim var. ona göre yatırım yapın. TL den ve TL varlıklardan uzak durunnn
15 Ekim 2017 3.66 TL
15 Ekim 2018 5.78 TL
15 Ekim 2019 5.92 TL
Bu mu gitmiyor. 2 yıllık getirisi dth faiz kazancı hariç %61.7 dth faiz kazancı dahil net %71.5
Biraz da bu açıdan bakmak lazım. 2 yıl içinde TL çok ciddi bir darbe yemiş. Şu anda bu ciddi darbenin üzerine yine çok ciddi bir darbe bekleniyor.
Üst üste çok ciddi 2 darbenin tarihsel süreçte bu kadar dar bir alanda gerçekleşme ihtimali nispi olarak düşük olmuş. Olmayacak demek değil bu ama olsılık ilk darbeye göre nispi olarak daha az. Zira dik yamacı tırmanan eşek hemen ardından aynı diklikte ikinci yamacı gördüğünde arkasından ayı bağırıyor dahi olsa dermanı yoksa biraz soluklanıyor.
Var !
Vob takas nedir bilir misin
Hehh simdi o varya belki tarihte ilk kez belki uzun yillar sonra ilk kez other long lehine döndü ;)
Zaten senin dedigin o yillarda dth bu kadar yuksek degildi 2018 yazindan sonra dth ciddi artti o saatten beri de dolar isteneni veremiyor
Eski dolar olsa burda dururmuydu 1 haftadir
Dth dolari duruyor iste
Tartisilcak konu degil de
Iste bi kere dedik geri adim atmayalim
Fed ci enki yi hatırlatıyor bu mevzu bana
Delirmis gibi fed faiz arttirck kimse karisamaz fln aylarca zirvaladi...simdi yok ;)
Borsa düşüyor, dolar yükselmiyor. Bu durum yabancının satıp dövize geçtiği teorisine ters gibi görünüyor ama öyle değil.
Milletimizin kriz algısının döviz kuruna bağlı olduğunu bilen iktidar yabancıya döviz tanzim satışı yaparak bizim cebimizden bu görüntüyü sürdürmeye çalışıyor. Geçen hafta 3.5 milyar dolar sattıkları söylendi % 8 faizle toplanan dövizler bu yolda çarçur ediliyor. Bugün de en azından bir milyar dolar satmışlardır bu saate kadar. Memleketin iliğini kurutana kadar devam edecekler demek.
Borsadaki yabancı oranı bu satıştan sonra kaç oldu? Tam rakam nedir? (vadeli işlemler dahil)
Bu rakam hala %60 üzerindeyse borsanın düşüşü dövize o denli baskı yapmayabilir.
Tam rakamı bilmiyorum. Hesaplayan varsa bildirsin bakalım.Veri olmadan ezberden konuşmayalım.
Ben hala %60'ın üzerinde olduğunu tahmin ediyorum. Teyit edecebilecek varsa faydalı olur.
Yahu 10 kuruş dolar artacak diye dolar alınır mı, diyorlar ya.
Halbuki dolar 0 10 kuruşu artarken, borsa perişan ve derbeder oluyor.
Dolardan 10 kuruş kazanırken borsa hisseleri dibi bulduğundan yüzde 20 ucuzlamış oluyor. katmerli kazanıyorlar..yani.
Eskiden rte nin muhtarlar toplantisinda bile 10 kurus artiyordi olan biten herseye dolar artıyordu neden millette dolar yoktu hatta satiyorlardi
Yahu sadece dun geceye verdiği tepki 2 kurus
Neden dolar millette !!
Adam felc edicez diyor 1 kurus artiyor
Esad orduyu sinira getiriyor 1 kurus da burdan 2 kurus
Bu nedir
Bende de var aq dolari kurtulayim bi daha elimi surmucem bedava verseler almam. Aylardir neler oldu 800 p indirim mb baskanina darbe yapildi secim iptali bistin çöküşü
Neden umursamıyor sen ben vatandas kazanmasin diye
Hala daha tartisilcak konu degil
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Münbiç konusunda da kararımızı uygulama aşamasındayız" açıklaması sonrası Bordo Bereliler ve komandolar Münbiç'e doğru hareket ediyor.
Aynen hem düşük faiz hem düşük kur bir arada olamaz. Ekim ve kasım ayındaki ppk toplantısından da faiz artırımı olabilir 175 yada 200 baz puan ancak
şu suriye savaşından sonra pas geçme ihtimalleri var. Eğer artarsa ki dolar yeniden daha üstlere doğru hareketlenir. Ayrıca önümüz kış kasım nisan ayına kadar herşey zor geçecek..
şimdi kimse önünü göremiyor, ekonomik göstergeler bombok durumda.Avrupa da tüketim azalırken bu ihracatında gerileyeceğini gösteriyor.bütün bunlara rağmen bu hükümetin ömrünü uzatmak için attığı her adımda ip gibi dizliyor vatandaşlarımız. Daha bugün anlı şanlı hak iş kampanyadan 1.3 milyon tl ye bmw 7.40 almış. Bu riyakarlık mı, yoksa her savaş ortamında, ekonomisi krizde olan ülkede olan bi şey mi bu?
mutluluktan ucan bir pkk li goruntusu ekleyeyim suraya;
bist -3 olsa da no problema..:)
https://mobile.twitter.com/tcsavunma...989871617?s=19
CocaCola yüzde 6.43 düşüşle 29.96 ya inmiş.
Türk yatırımcısı, CocaCola şişelerini dökmeye-bıçaklamaya başlamış anlaşılan...:p