https://i.hizliresim.com/i70fdwl.png
Hatta gemi Tr 00:30 saati ile newyorktan daha yeni çıkmış görülüyor.
Kaptan bir cisism yaklaşıyor
Printable View
https://i.hizliresim.com/i70fdwl.png
Hatta gemi Tr 00:30 saati ile newyorktan daha yeni çıkmış görülüyor.
Kaptan bir cisism yaklaşıyor
Syn Uc kırkbeş hosgeldiniz, siz ve minik yatırımcı ceza mı aldınız. Merak ettik açıkcası.SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Size Rıza Akça yasalarını bildiriyorum
1) Sizin âlem dediğiniz bu yatırım dünyasının bütün raconlarını şuandan itibaren tedavülden kaldırıyorum, ayrıca racon kelimenin telaffuz edilmesini dahi yasaklıyorum, dalga geçmek için bile bu kelimeyi ağzınıza almayacaksınız
2) Açlıktan ağzınız koksa dahi benden başka kimseden hiçbir şekil ve ad altında kredi istemeyecekseniz. Kredili işlem yapmayacaksınız
3) Gazozuna short pozisyon açmak dâhil hiçbir şekilde trade yapmayacaksınız
Kilogram başına ihracat katma değeri 7,60 dolar
TİM verilerine göre, 2020 yılında Türkiye’nin ev tekstili sektörü ihracatı geçen seneye göre yüzde 4 azalış ile 2 milyar 490 milyon dolar olarak gerçekleşti. Türkiye’nin ev tekstili sektöründe en fazla ihracat gerçekleştirilen ülke 481 milyon dolar ile Almanya’dır. Almanya, Türkiye’nin ev tekstili ihracatında yüzde 19’luk paya sahiptir. Almanya’yı sırasıyla ABD, Birleşik Krallık, İtalya ve Hollanda takip ediyor.
2019 yılında 2 milyar 593 milyon dolar olan ev tekstili ihracatımız 2020 yılında tüm sıkıntılara rağmen 2 milyar 490 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Ev tekstili sektörü ve tekstil-hazır giyim sektörü birleştiğinde 2020 yılında toplam ihracatları 25 milyar dolar olarak gerçekleşti.
Türkiye ev tekstili sektörü, toplam pazar büyüklüğü yaklaşık 65 milyar dolar olan dünya pazarından yüzde 4 pay alıyor. Sektörün 2020 yılı kilogram başına ortalama ihracat değeri de 7,60 dolar. İşte bu katma değerli üretimin en büyük göstergesi.
https://www.google.com/amp/s/www.dun...ihracat/644040
Geçen yıl sonunun haberi.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türkiye ekonomisi bir ikilemin içerisinde sıkışmış vaziyette.
Kurlar yükseldi diyorlar ama hala gerçekçi değil, yükselmemsi için üzerinde büyük bir baskı var.
Son 2 yılda gerçek enflasyon ne kadar oldu?
Son 2 yılda kurlar ne kadar arttı?
Bu iki sorunun cevabıı bilirsek kurlar üzerinde baskı var mı yok mu anlarız.
Yaşı yeten arkadaşlar kurlarda 3-4 defa büyük sıçrayışlar olduğu dönemleri hatırlarlar.. Hatırlayamayanlar ise kaynaklardan bulabilirler.
Geçmişte kurlarda ani sıçramalar olduğu zaman ihracat artar, İthalat yavaşlar, cari açık azalırdı. Hatta aylar bazında cari fazla olduğu da olmuş olabilir.
Peki kurlar son yıllarda yükselmesine rağmen cari açık neden artmaya devam ediyor? İhracat artıyor ama ithalat daha fazla artıyor.
Cari açık büyürken, kurlar baskılanmaya çalışılıyor.
Bunun için
-yurtdışından bir şekilde bulunan kaynaklar
-Türkiyede bulunan göçmen nüfusun döviz bürolarında sıra olup günlük bozdurdukları dövizler
-Rusya ukarayna savaşından kaçan Rus ve Ukraynalı zengin alileler Türkiyede ikamet ediyorlar, konut satın alıyorlar
-Bulgaristan gibi balkan ülkelerinden alışveriş için günübirlik gelenlerin harcadıkları dövizler.
Şimdi mesele şu ; bu durum ne kadar sürdürülebilir. Sonsuza kadar sürdürülemeyeceğine göre ??? Esas olan üretim ve ihracat artışıdır. Diğer tedbirler ile ancak günü kurtarırsınız. Sürdürülebilir değildir.
Şöyle düşünelim, kurlar gerçekte olması gereken yerlerde olsa bizim üretim ve ihracat rekaorları kırmamız gerekirdi. Demek ki yeterl ihracaat artışı için bu kurlar bile hala yeterli gelmiyor.
-
Yarin dolar 30 olsun
Cari acik tam gaz devam edecek
Cari acigi indirmek icin
Cin olacagiz diye yola cikan
Kafa sizlere yalan soyledi
Cin ne yapti once onu bilmek lazim
Bu mesele uzun
Hukumet su anda ne yapiyor tek derdi secim.. dolar yukseldikce oylarin dustigunu de nihayet farkettiler
O yuzden secime kadar her ne pahasina bu dovizi tutacaklar
Sonunda by kemal in aday olmasi ile de secimi kazanacak
Bize dusen secim den sonra ne olacagini nasil bir para maliye politikasinin izlenecegini tahmin edip
Ona gore pozisyon almak
Menderese gelirsek
Borsa yarin eksi kapatirsa guzel bir yesil direk diker
Arti kapatirsa cok da bir sey beklemiyorum
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yanlış anlaşılmasın, ben kurlar yükselsin sorun çözülür demek istemedim.
Ben sadece durum tespiti yaptım.
Yorumumun sonunda olması gerekeni kısmen söyledim zaten.
Üretmek.
-Rekabetçi üretim
-Yüksek teknoloji ve ARGE
-Yeni ürünler
-pazar bulma
İhraç ettiğimiz ürünlerde yerli üretim katkısını yükseltmemiz lazım. 15 yıl önce bir denetim elemenına bir tV firmamız 1 milyar sud ihracat yaptı bu sene dediğimde, bana katma değer yüzde 5 demişti.
Yani gerçekte o firmanın ihracatı 1 milyar usd değil 50 milyon dolardı aslında.
Şimdi durum nedir bilemiyorum ama çok farklı olduğunu sanmam.
Bu yüzden tarım ihracatı çok önemlidir. Çünkü 1 milyar dolar ihracat yaptığında yerli ürün katkısı yüzde 80-90 dan aşağı değildir.
Her sektörde teknolojisi tamamen bize ait ürünler üretip ihraç edebilmeliyiz. Nedense yöneticilerimiz de bunları bilir ve dile getirirler ama uygulamada popülist politikalara devam ederler.
Böyle olduğu sürece böyle gider. Yaşadığım bir örnek vereyim, inşaat mühendisi ama kendini elektronik alanda geliştirmiş bir arkadaş 1 ton ağırlıkta bir CNC tezhagın yaptığı aynı işi rahatlıkla yapan taşınabilir 50 kg lık bir tezgah yapmış. TUBİTAK tan destek istemiş, aldığı cevap sen inşaat mühendisisin ne alaka gibi red almış. Fakat kendi imkanları ile Amerika ve Avrupaya satışa başladı bile şu an.
İş tutarsa yürür zaten.
Ancak sorun devletin bakış açısında.
Dönüş başlamış gibi. Bakalim bilançoyu eski zirvenin üstünde karşilayabilecek mi?
Minik yatırımcı nerelerdisin. Yokluğun hissediliyor buralarda. Kimse "kaldir bakalim" da demiyor artık.
Neyseki tahtacı kendi kendine kaldırıyor. [emoji4]
aha geldim :) saygılar balıkadam..
2.19 maliyet 6 ay oldu yaklaşık aldığımdan bu yana.. hiç de ekleme yapmadım tarzın değil.. bir noktada yarısını verip yarısını taşımak oldu hep stratejim..
global ve meturda poz artırmıştım biraz onlarla ilgilendim..
alarko taşımaya devam ediyorm 3.5 yıl olmuş..
ben genelde alımlarımı baharda yaparım.. hep de olumlu sonuçlar elde ettim :)
şimdi nerdeyiz..
topiğe kendinei temelci adı verenler damladı.. birşeyler karalıyorlar.. alttan 13 kişi topiği okuyor..
neyse ki teknikçiler damlamadı.. takasçımız da üfürükçümüz de yok..
üstad seviyesinde biri atlamadı ortaya..
borç lobisine karşı evrosavar rolü üstlendim..
3:45 ve frqn21 sağlam temel dataları yorumladılar..
folkartta soru soran arkadaş da yazmıyor uzun zamandır..
bilnaço sessizliği mi.. bilmem bana sorma.. ben minikyatırımcıyım anlamam..
İzninizle sayın hocam minik bir hikaye paylaşmak isterim :wave:
Ahmet Aslan'ın seslendirdiği "Şu kanlı zalimin ettiği işler" türkünün hikâyesi bu.
Pir Sultan Abdal inancı için artık geri dönülemez bir yola girer ve ölüm fermanı verilir, ölüm sehpası hazırlanır.
Dönemin komutanı, Hızır Paşa halkın idamı seyretmesini ve Pir Sultanın da idam sehpasına gelirken taşlanmasını emreder.
" Her kim ki Pir Sultanı taşlamaz ise bilsin ki yarına kellesi alınacaktır" der.
Pir Sultan uzaktan idam sehpasına gelirken halk taş atmaya başlar. Rivayet odur ya halkın attığı taşların hiçbiri ya Pir Sultana değmez yada ıskalar. Pir Sultanın dostu Musayipli Ali Baba da can korkusundan Pir Sultan yaklaşınca bir tane gül fırlatır ve o gülün dikeni Pir Sultanı yaralar
Şu kanlı zalimin ettiği işler
Garip bülbül gibi zar eyler beni
Yağmur gibi yağar başıma taşlar
Dostun bir fiskesi yaralar beni beni beni
Yar beni beni beni
Dost beni beni beni
Yar beni beni
Dostun bir fiskesi yaralar beni beni beni
Sayın hocam gül mü atıyorsunuz , daş mı :kahkah:
Sauron efendisi Morgoth için söyledikler :
O, adı artık anılmayandır, çünkü Valar, insanları kendi emirleri altında tutmak için, çılgın zihinlerinde yarattıkları bir hayaleti, yani Eru'nun adını ortaya atıp, Karanlığın Efendisi hakkında sizi yanılttılar. Onun adı, Özgürlük Getiren, Alemin Efendisi, Melkor'dur ve o sizi, Valar'dan daha güçlü kılacak
Ar-Pharazon'a böyle söyler
30 Haziran 2022 tarihli finansallarda denetim firmasının ekteki gibi bir görüşü var bu konuda bilgisi olan var mı? Patron şirkete bir miktar borç takmış gibi görünüyor.
Sınırlı Olumlu (Şartlı) Sonucun Dayanağı
3. "30 Haziran 2022 tarihi itibariyle, Grup'un ilişkili tarafı olan Osman Akça Tarım Ürünleri ithalat ihracat San. ve Tic. A.Ş. (Osman AKÇA)'den ticari ve diğer alacaklar adı altında sınıflandırılan toplam 425,347,884 TL tutarında alacağı bulunmaktadır. Ticari alacaklar altında sınıflandırılan 328,531,067 TL tutarındaki ticari alacağının, 30 Haziran 2022 tarihi itibariyle 103,903,898 TL'lik kısmının vadesi geçmiştir. Grup yönetimi tahsil kabiliyetini yitirmediği tahminiyle herhangi bir karşılık ilave vade farkı ilişikteki finansal tablolara yansıtmamıştır. Bu hususun ekli finansal tablolar üzerindeki etkisi tarafımızca tespit edilememiştir".
Sayin fgrn21 bu konuyu yatırımcı ilişkilerine sormuş ve bu tutarin yil sonunda tahsil edilecegi bilgisini almıştı yanlış hatırlamıyorsam.
Hosgeldiniz hocam.
Bu paylaşımınızdan sanki bir miktar realize olmuşsunuz gibi anladim, yanliş mi anladim acaba. Saygılar...
Kim yine hunharca satıyor görebılen varmı
https://twitter.com/trademrade13/sta...7jgaKuQ1Cq1z4A
Sayın 3:45 sizin verilerle örtüşüyor mu burada ağustosta acayip ihracat gözüküyor
Bir miktar glyho 2 tl maliyetli bende de var. Az surundurmedi zamanında. Yok kutman, yok covid yok şöyle kötü hisse dediler.
Velhasıl g..ü toparladı hisse[emoji846]
Kapanışa yaklaştıkça baskıyı iyice artırdılar.
Bugün gelmez ise yarın son gün bakalım neler yaşatacaklar.
Ben zaten beklemeyi göze almışım.
Minik Yatırımcı ne oldu son günlerde kaldır indir muhabbeti azaldı :) Sende biraz duraksadın gibi :)
Şöyle kâr vasat gelse ama borcluluk da muazzam gelisme olsa tabana yakin acsa bilincli olanlar toplasa
Borsada Temel Mantık Şudur:
1. Teknik işler ve teknikçiler mum yakar mum söndürür klasik hareketlere göre ortalama bir aralıkta senaryolar üretir.
2. Temel İşlerde gelecek öngörüleri işler ve şirkette bir gelecek vizyonu ve karlılık varsa ona bakılıp yatırım yapılır.
3. Kahve muhabbetleri işler, tahtacı geçmişte belirli fiyattan aldığı malları birilerine belirlediği fiyattan satmak ister, bu kapsamda orada burada şurada artık her yer olabilir, malını pazarlayacak komisyonla çalışan adamlar tutar. Bu adamlar forumda, telegramda her yerde denk gelir sizlere. Adam kırk türlü hile hurda ile malını birilerine "gelecek" vadederek yıktırmanın hesabını yapar.
4. Tahtacı temel analiz gerçekleri ile istediği kadar mal toparlayamamıştır, indir kaldır yaparak aradaki küçük yatırımcının psikolojisi ile oynayarak elinden ucuza mal kapmaya çalışır.
5. Madde 3 te belirtilen mal satıcılarına dikkat etmek gerekir. Uçacak, kaçacak yalan dolan haberlerle sizlere mal satmaya çalışanlara nasıl dikkat etmek gerekiyorsa ; aynı şekilde elinizde var olan malı almak için uğraşan farklı senaryolarda söz konusudur.
6. Türk borsasında hisse senetleri şirketlerin gerçek değerlerini belirlemede gerçekçiliği yoktur. Fiyatlama yaparken ; gerçekler işe yaramayacağı gibi , yalanlarla da yola çıkılmaz.
Şimdi Menderes'e gelince geçmiş yatırımcıların hafızasında "süründüren" bir menderes vardı. Halen çoğu yatırımcının ekranlarından sildiği bir kağıt. Geçmişi az çok belli.
Tahtacı dedikleri kişi ve kişiler hakkında "karakter" analiz bilgisine kimse haiz değil. Süründürüyor, basıyor, kaldırıyor indiriyor gibi varyasyonlar gerçeği ne kadar yansıtıyor muamma.
Matematiksel olarak şirket ve yatırımcıları, yatırımlarının kar'a dönüşme oranı, siparişleri ve karlılığa etkisi yanında borçları dönenleri göz önüne alındığında, yaptığı yatırımlar neticesinde borçlarını ödeme kapasitesine sahip bir şirket olduğunu düşünüyoruz.
Minik Yatırımcı gibi kötü bilanço getirip, küçük yatırımcıyı dökmek istemeleri de söz konusu olabilir.
Yani bilanço + tahtacı + patron + siparişlerin karlılık oranı ve gelecek vizyonu gibi etkiler kişinin kafasındaki fiyata denk geldiğinde yatırım yapılabilir hale geliyor.
Yarın taban diyende var tavan diyende, ağzı olan konuşuyor. Burada konuşan her insana itibar etmemek lazım çünkü kim bu insanlar? Kime hizmet ediyor bunları bilmiyoruz. Üç beş kıymetli bilgi işitipte bu adam işi biliyor diye bilinmeyen adamların peşine takılmamak lazım. Bizler küçük yatırımcılarız, çoluk çocuğumuzun rızkını birilerinin "kötü" emellerine alet etmemek için iyi düşünmek gerekiyor. Nasıl ki tezgahtan elma seçerken ne özenle dikkat ediyorsak ; aynı özeni burada göstermek zorundayız.
Kimsenin yazdıklarına bakarak yatırımlarınızı yapmayın, kendiniz ölçün kendiniz biçin kendiniz değerlendirin.
At yarışlarını izleyenlerin videolarını hatırlayın, kahve ortamlarını hatırlayın. Gaz'a gelmeyin kimsenin sözleri ile.
************************************************** *********************************************
Şimdi bakalım bilanço gelsin de görelim, şirket bilançosunda niyetini belli eder. Yeter ki okumasını iyi bilelim.
para piyasasının olduğu yerde dürüstlük en son yer bu piyasada istedikleri bilançoyu gönderen şirketleri de gördüm,hemde en kurumsal gözükenlerden ;