Almanya'dan iyi!
Su anda Almanya'nin 5600 bos yogun bakim ünitesi oldugunu okudum. 24 saat icinde 5700 tane daha isleme alabilirlermis.
Toplam 28.000 adet var, ama normalde ortalama %79 doluluk oluyormus yil icinde..
Printable View
Koç iki divan otelini sağlık çalışanlarına tahsis etmiş.
Helal olsun dedim bir kez daha, Ali koç’u sevmem ama bu ülkeye yaptıkları hizmetide görmezden gelemem.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Korkutucu ama korkunç değil
Dün gece geç saatlerde Oxford Üniversitesi’nde yayınlanmış bir makaleyi okudum.
Taze teze yazılmış.
8 profesörün ortak çalışması. Benim makaleyi okumama neden olan imza ise “salgın teorisi” profesörü Sunetra Gupta’nınki.
Dün okuduğum birkaç başka makale ile benzerlik gösteren yönleri olduğu için bir özetini ya da ana fikrini size aktarmakta bir sakınca görmedim.
İngiltere ve İtalya örneklerini ayrı ayrı ele alan incelemeye göre corona virüsü İngiltere’ye ve Avrupa’ya tahmin edilenden daha önce gelmiş.
İngiltere’ye ilk ölümlü vakadan 38 gün önce, İtalya’ya ise ilk tespit edilen vakadan 4 gün önce.
İngiltere’de halkın yüzde 68’nin şu ana kadar bu virüsle tanıştığını iddia ediyor araştırma.
İtalya’da ise yüzde 60’ının.
Her iki ülkede de virüsle tanışan ve enfekte olan kişilerin yaklaşık %0,1’nin yani binde birinin tedavi gerektirecek düzeyde hasta olacağı öngörülüyor.
Bu durumda İtalya’da yaklaşık 360 bin kişi hastanede veya evinde tedaviye ihtiyaç duyacak.
İngiltere’de ise 380 bin kişinin coronadan etkilenerek tedaviye ihtiyaç duyacağı tahmin edilmiş.
Bu sayılar elbette az değil ama herkesin coronadan perişan olmayacağını da gösteriyor.
Nitekim bir yakınımın 70 yaşına bir yaş kalmış eşi 5 gün önce corona pozitif çıktı.
Geçen Cumartesi günü ağır bir baş ağrısı ile başlayıp gece 38 dereceye kadar yükselen ateş Pazar günü de sürünce Pazartesi sabahı hastaneye gitti ve test yapıldı.
Corona pozitif çıktı.
Ateş düşürücü ilaç yazılarak eve yollandı.
Çok ağır olmayan bir öksürük ve ateş dışında hiç başka bir sıkıntı yaşamadı. Ve dün gece itibarı ile ateşi de 37’ye geriledi ve düşme trendine girdi.
Yani bu corona işi ciddi.
*fatih altaylı
Umarım bize de sanılandan erken girmiştir virüs. Bu sene herkes hiç geçmeyen bir gripten muzdarip oldu . Domuz gribi , keçi gribi falan dediler . İyileşip tekrar tekrar hata oldular .
Tarihler Wuhan 'la tam örtüşmüyor biz de onlara güvenmiyoruz zaten .
Başka şirket yok miiii. :he:
"Bir gün bir adam uçurumun kenarında dolaşırken ayağı kayıp düşmüş neyse ki çalı varmış ve ona tutunmuş sonra bağırmaya başlamış
-kimse yok mu?
-kimse yok mu?
o anda Hızır as. çıkagelir
– seni bir şartla kurtarırım.
adam ne diye sorar.
-namaz kılacaksın, oruç tutacaksın, hacca gideceksin, zekat vereceksin………..
adam bağırmaya başlar
-başka kimse yok mu?"
Geçmiş olsun reha bey, hani derler ya ''ALLAHIN sopası yok ki.....'' . Buradan herkese salvo yapıyordunuz, - ülen hepiniz gebereceniz ben kalacağım - diye. Senin ilaç dozunda bir numara oldu ki hastalandın ! :) ( şaka ) .
bugün size 2 sorum vardı sayfa 663 de. Sorular havada kaldı. Bir ALLAHIN kulu yanıtlayamadı. Bir kez daha bilgeliğiniz tescillendi.
https://im.haberturk.com/2020/03/13/...74_640x640.jpg
Naomi Campbell'mış bu, azıcık moral veren yazı örneğin biraz evvelki Fatih Altaylının yazısı gibi okuyunca gevşiyorum, sonra böyle fotoğrafları görünce oğlum Reha zaman kötü dötü kolla diyorum.:oleyo:
Bu prompteri kamera üstüne filan yerleştirmek mümkün değil mi acep? İnsan, konuşan kişi yüzüne baksın ister.
Malum ben Reyisi çok severim, yüzüne bakmaya kıyamam önemli bir şey söylerse yazın.
Erdoğan : Rehavete de paniğe de kapılmayacağız, biz her türlü tedbiri alacağız, vatandaş da kendi tedbirini alacak
Erdoğan : Bu salgın dönemine en hazırlıklı bir şekilde yakalandık
Erdoğan : İnsanlığın karşı karşıya kaldığı bu krizin üstesinden gelebilmek için daha çok fedakarlık yapmamız gereken bir döneme girdik."
Estek kösteklen başlamış...
Erdoğan : Bu ülkede hiç kimsenin aç kalmasına da, açıkta kalmasına da, mağduriyetine de izin veremeyiz
Erdoğan : İlaç ve gıda konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Test kiti, eldiven, maske gibi ürünleri kendimiz ürettiğimiz için sıkıntı yaşamıyoruz
Ben bir cigara içip geleyim, belki bu arada ellen tutulur bir şey söyler, hiç umudum yok ama.
50 Kuruşluk maske 5 gayme Reyis!
Erdoğan : Şehirlerarası seyahatler valilik iznine bağlanmıştır .
Erdoğan : Kamu’da olduğu gibi özel sektörde de esnek çalışma sistemi uygulanacaktır
Erdoğan : Yurtdışı uçuşlar tümüyle durdurulmuştur
Erdoğan : Tüm bu tedbirler öncelikle büyükşehirlerde uygulanacaktır
Tencerelerde taş kaynayacak, bütün dünya bizi kıskanacak.
Seyahat yasağından ki kasıt sanırım otobüs ile seyahat yasağıdır , şahısların araçlarıyla seyahati ohal olmadan yasaklanamaz gibi
https://i.hizliresim.com/y2q8vW.jpg
Dağılabiliriz beyler, her zaman ki gibi demogoji.
"Angela Merkel;
Hepimizi salgın nedeniyle daha kötü günler bekliyor.
Tek vatandaşımız işsiz kalmayacak aç kalmayacak tüm ülkenin maaş fatura borçlarını ödeme gücümüz var.
Siz sadece sağlığınızı düşünün dikkatli olun ve hiçbir şeyi dert etmeyin. Devletiniz sonuna kadar yanınızdadır."
Hesapsız, kitapsız, kıskanç şeyler.
Ben seyahat yasağını her türlü araç ile gibi anladım, tabiki seyretmiyorum özetlerden.
Katılıyorum Sayın Egeli,burada,kısa vadede en önemli konu,solunum cihazı ve entübe etme olanağı,aramızda doktor üyeler var onlar daha iyi bilir ama bence öncelikle kendi emniyetini almış sağlık personeli+solunum cihazı ve entube yataklarıyla birçok atıl hangar sahra hastanesine çevrilir,tabi ki tam donanımlı yoğun bakım üniteleriyle bir olmayacaktır ancak,çok fazla hasta yığıldığında,yaşam kurtarmaya faydalı olacaktır..