hiç þaþmaz..
Printable View
O degil de, hemen herkes satti. En cok bagiran tutuyor. Ne patron, ne spek tinlamiyor, bizim kulaklarin kabahati ne.
Cok fazla kucuk yatirimci var diyenlere katilmiyorum ben. Bence cok fazla orta buyuklukta yatirimci var. Bir ara eski CEO'da 500bin adet var laflari dolasiyordu. Bu arada eski CEO'nun Amerika'daki sirketi de devamli buyuyor.
Yatirim tavsiyesi degildir.
para pul olmuþ bunun ortabüyüklüðü mü kalmýþ ,, son 2senede 3 kat, 5 senede 5 kat deðer kaybetmiþ lira
artýk o ortabüyük yatýrýmcýlar varsa da , onlar da ky oldu
Yarin genel kurul var. Insallah yuregimize su serpecek haberler olur. 15 aydir suren habersizlik gercekten iskence gibi. Sirketin degeri de gecen seneye gore dolar bazli 4'te birine dusmus. Hisse, o 60li fiyatlarda aylarca beklerken alanlar ne haldedir.
Yatirim tavsiyesi degildir
https://www.bloomberght.com/borsa/endeks/bist-banka
BÝST Bankalar (XBANK) +3,08%
2 ay önce yazdým yukarakilerini..
xbankta büyüz hazine ve fýrsat var..
2 ay önce söyledðimi millet daha yeni yeni söylemeye görmeye baþladý
"Banka kârlarý ve fiyatlamalarý öne çýkacaktýr."
https://twitter.com/zeynepxaktas/sta...64589280825346
borsa istanbul , bist katýlým 100 endeksinden krontu çýkarmýþ
https://www.borsaistanbul.com/files/...yuruEki_tr.pdf
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1023602
Ek 28537 yarýn saat 11.00 deki genel kurula katýlacak var mý?
Bilanço geldi. Yüzde 8 kar açýkladýlar. Ama diðer kalemler genim hoþuma gitmedi. Ayrýntýlý inceleyen olursa sevinirim.
Ýyi akþamlar arkadaþlar
Bu gün genel kurula katýldým. Toplantý esnasýnda ve toplantý sonrasý edindiðim bilgiler(özet)
Soru: Yurtiçi satýþlarýn dolar bazýnda artmamasý
Cevap: Türkiye ekonomisi kötü.,
Soru: Uzun vadeli tl . sözleþmeleri neden ?
cevap:Türkiye'de tl sözleþmeleri zorunlu . Enflasyon artýþý sözleþmelere yansýtýlýyor.
Soru:Çalýþan mevzusu
Cevap: Þirkette üst düzey mühendis kadrosunda þirket baðlýlýðýnda problem yok. ancak orta kademe mühendisler daha iyi teklif aldýklarýnda ayrýlabiliyorlar. Alttan yetiþen insan kaynaðýnýn þirkete kazandýrýlmasý için çalýþýlýyor.
Soru: Dünya PAM üreticileri arasýnda ilk 5 te olma ve gelirlerin %80 ninin yurtdýþýndan kaynaklanma hedefi.
Cevap: Hedefte sapma yok baðlýlýk tam. PAM üreticileri arasýnda ilk 5 te olma ancak satýn alma ve birleþme ile mümkün olabilir. Bu konuda çalýþýyorlar.
Soru: POS cihazý yazýlým modülünün ciroya katkýsý
cevap: henüz yeni ürün olduðundan tahmin erken olur ancak umutluyuz.
Soru: bedelsiz ve geri alým
Cevap.: gündemimizde yok.
Son olarak toplantýnýn samimi bir ortamda geçtiðini,sorulara samimi bir þekilde cevap verildiðini gördüm.Yönetimin þeffaf olduðu hissiyatý bende oluþtu. þirket bilgilendirme politikasýnýn deðiþtirilmesi gerektiðini faaliyetleri hakkýnda daha fazla KAP'ta bildirim yapýlmasýný talep ettim. Lütfi bey bana hak vererek daha fazla bilgi vermeye çalýþacaklarýný belirtti. Ketum davranmamýzýn nedeni yatýrýmcýlarýmýzý korumak çünkü bazen kötü niyetli yatýrýmcýlar tarafýndan söylediðimiz þeyler sosyal medyada farklý maksatlý kullanýlýyor dedi.
Cok tesekkurler sayin mehmetim123, katiliminiz ve bilgilendirmeniz icin.
Enflasyon artisi sozlesmelere yansitiliyorsa, sikinti kismen giderilmis demektir (TUIK enflasyonu ile reel enflasyon arasindaki farktan ve enflasyon farki eklene kadar gecen zaman dilimindeki kayiptan dolayi)
Bilancoda, hasilatta dolar bazli yine dusme var. Her ne kadar TL bazli yuzde 60'lik bir artis olsa da. Hevesten o kadar dustuk ki sayin 51Tarimdunyam, hic detayli inceleyesim gelmiyor. Oyle kabaca bakista, pek negatif bir sey sezinlemedim, notr gibi. Aslinda boyle bir donemde, notr olmasi da iyi denebilir. Yani geri gitmemesi.
Ayrilan eleman sayisi 3 ay once yazdigim gibi, bence en ciddi problem su an. Elbette herkes daha iyi maas buldugunda ayrilabilir. Sikinti, bu daha iyi maas firsatlarinin, TL deger kaybindan dolayi cok cok artmis olmasi. Kimsenin Kron'u sucladigi yok. Onceki donemlerin hic birinde yasamadigimiz oranda bir calisan ayrilmasi ile karsi karsiyayiz. Cografya kaderdir derler ya, maalesef, ulkenin ekonomik yonetiminin basarisizliklarini hepimiz cekiyoruz hic bir sucumuz olmadigi halde, ve ortak vergilerimizin nimetlerindense dengeli faydalanamiyoruz.
Guzel bir nokta olaraksa, faaliyet raporunda gecen,
"özellikle 2022 yýlý 2. yarýsýnda yeni ürünlerin de devreye girmesi ile beraber finansal performansýn artmasý beklenmektedir"
ifadesi. Burada tahmin ediyorum, yeni urun diye bu Marta AAA modifiye POS cihazi yazilimini kastediyorlar (aslinda yeni urunler diyor). Eger oyleyse, bunu yeni urun olarak goruyorlar demektir. Yine eger oyleyse, her ne kadar toplantida bir tahminde bulunmamis olsalar da, en azindan, 3. ve 4. ceyrekte pozitif etki beklemekteler demektir.
Kotu niyetli yatirimcilar, haber gonderseniz de kullanir, gondermeseniz de. Ama 15 ay habersiz kalmak da, hak verilsin ki, 5 yillik bir yatirimcinin hak ettigi bir sey degil. Beni spek nasil etkilesin, sen gonder haberi. Al-sat cilari ben zaten yatirimci olarak gormuyorum. Burada ac parantez, kimseye soylemedigim bir sey soyleyeyim: Haber gondermeyerek o kadar caresiz birakiyorsunuz ki, ben, artik, linkedin'de hangi calisan neyi like etmis, bunlari incelemeye kadar dustum yani, onlardan bir cikarim yapmaya calisiyoruz.
Satin alma ve birlesme calismalarinin devam ettigi meselesinde ise. Cyberark alsaydi, globalde ilk 1'e de girebilirmisiz. Guldum ben o globalde ilk 5'e girme hedefinin nasil gerceklesecegi hakkindaki fikri duyunca, istemsiz.
Bu arada, bilancoyu, genel kuruldan hemen once gondermemelerini de takdir ettim. Guzel, dusunceli bir hareket bence.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Yurtdisi satislarinda dolar bazli da artis olmus (haliyle yurtici satislari dolar bazli dusmus oluyor)
Ironsphere satislari yaklasik 112 bin dolardan 164 bin dolara cikmis
Yurtdisi satislari toplamda, yaklasik 206 bin dolardan 370 bin dolara cikmis.
Tabi senelik bilancoya gore, rakamlar kucuk oldugunda, artis oranini kiyaslamak cok dogru olmaz ama yine de pozitif seyleri bulmaya calisiyorum :)
Bu arada F/K'miz 14.3'e dusmus. Sene sonunda 17'e dusmustu. Yazilim sirketlerinde 30-40-50 li F/K'lar cok anormal olmuyor. Biz 10'lu F/K'lari hisse degeri 9'lara dustugunde gormustuk.
Bu yýl 'dijivasyon' dönemi baþlýyor
Salgýnla birlikte hýz kazanan dijital dönüþüm çalýþmalarýna yönelik teknolojilerin, 2022'de etkisini artýrmasý bekleniyor. Dijital dönüþüm süreci bir adým ileriye taþýnarak, artýk dijital ve inovasyonun birleþtiði döneme yani ‘dijivasyon’ sürecine geçiyor.
https://www.dunya.com/sektorler/tekn...-haberi-656343
Hayýrlý olsun bu paylar neden alindi ne bekleniyor ilginç. Kisa vade de aciklama haber gelmezse yeni girenleri uzerler ama uzun vade ilginc olaylara gebe bir haber bence. Sahol haberi de olumlu sektor için.
Sayin Valentine, Cin ZTE baglantisindan dolayi NETAS ortakliginin ABD satislarini etkiledigini dusunuyordu. Onu bilemem ama NETAS kendine faydali olmayann hantal, taseron bir sirket benim gozumde. Ve devamli olarak, NETAS'in simdiye kadar yaptigi en karli ve akillica is, KRONT paylarini almasiydi diyordum. Simdi, onu da elden cikarmis.
Yeni ortak, Zeynep YENEL ONURSAL ile Lutfi Bey arasinda acaba bir akrabalik var midir.
Her neyse.. Hepimize hayirli olsun.
Þirketimizin hisselerinin 10%'unu teþkil eden itibari deðeri 1 TL olan 1.426.852 adet A grubu hisseye sahip Netaþ Telekomünikasyon A.Þ. ile Zeynep Yenel Onursal arasýnda söz konusu hisselerin tamamýnýn satýþýna iliþkin olarak 29 Nisan 2022 tarihinde "pay alým satým" sözleþmesi imzalandýðý Þirketimize taraflarca bildirilmiþtir. Sözleþme uyarýnca ilgili hisselerin toplam satýþ bedeli 52.080.098 TL, hisse baþýna satýþ bedeli ise 36,5 TL olarak belirlenmiþtir.
Ýlgili pay devir iþlemleri de 29 Nisan 2022 (bugün) tarihinde tamamlanmýþtýr ve Zeynep YENEL ONURSAL, Kron Telekomünikasyon Hizmetleri A.Þ.'nin sermayesinin %10'una karþýlýk gelen A grubu hisselerin tamamýnýn sahibi olmuþtur.SPK'nýn II-26.1 sayýlý Pay Alým Teklifi Tebliði uyarýnca, hisse devir iþlemi sonucunda, Ortaklýðýn yönetim kontrolünde deðiþiklik olmadýðýndan, Zorunlu Pay Alým yükümlülüðü doðmamýþtýr.
Söz konusu pay satýn alým süreci ile ilgili açýklama II-15.1 sayýlý Özel Durumlar Tebliði'nin 6'ncý maddesi kapsamýnda þirketimizin ve ortaklarýmýzýn meþru çýkarlarýnýn zarar görmemesi adýna Yönetim Kurulumuzun 13 Nisan 2022 tarihli toplantýsýnda aldýðý karar ile ertelenmiþtir. Erteleme sebebinin ortadan kalkmasý nedeniyle iþbu açýklama yapýlmýþtýr.
Hissedarlarýmýz ve Kamuoyunun bilgisine sunarýz.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1025453
þirketin önü açýldý diyebiliriz bence
Cerbos isimli bir erisim yonetimi sirketinin kurucu ortagi da yonetime girmis.
YTD
Netas hisselerini satin alan Zeynep yenel Onursal’in Lutfi Yenel ile bir ilisikligi/akrabaligi varmidir bilen var mi?
ZTE'nin Netaþ'ý almasýndaki amaç ana þirketin bölgesel menfaatlerinin korumasýna yönelik. Ana þirketin menfaatlerini koruyacak þekilde eylemler yürütülürken kendisine rakip çýkmasýný da engelliyorlar. Olan ülkemizin güzide kuruluþlarýna oluyor. Netaþ gibi ülkemizin önde gelen bir arge merkezlerinden birini önemli bir deðeri ne hale getirdiler. Satýn almadan sonraki faaliyetlerden bunu anlýyorsunuz. Netaþ çok deðerli bir þirketti periþan ettiler.
Yaþadýðým için biliyorum ayný olay Ulusoy Elektrik'de de yaþandý. Orda da Eaton corp bölgesel bir güç haline gelmiþ þirketi hemen satýn alarak küresel bir oyuncu haline gelmesini engelledi. Þimdi bütün Ulusoy'un pazarýný Eaton kontrol ediyor ve Ulusoy ana þirketin menfaatlerini koruyan bir taþeron haline getirildi. Bakmayýn orda mal birilerinin elinde olduðu için hisse fiyatý yükseliyor ama gerçekte þirketin durumu ciddi kötü. Ýllaki baþka örnekler de vardýr, çoðaltýlabilir.
Devletin bu tip satýn almalarý mutlaka denetlemesi onay vermemesi hatta gidiþata göre geri bile almasý lazým. Malesef biz bunu yapamýyoruz. Halbuki Amerika ve Avrupa'da kritik þirketleri satýn almak hiç kolay deðil ve devlet onay vermeyebiliyor. Satýn almalar çok ince elenip sýký dokunuyor.
Kront özeline geri dönecek olursak ZTE'nin Netaþ'da izlediði politikanýn aynýsýný Kront'da da izlememesi söz konusu olamazdý. Küresel oyuncu olmak isteyen bir þirkete ZTE nasýl müsade etsin. Ýmtiyazlý hisseler ellerindeydi ve yönetim kurulunun yarýsýný kendileri belirliyorlardý. Her türlü kararý bloke edecek yetkileri vardý. Neler yaþandý neler oldu tabiki bilmiyoruz. Ama özsermayesi eksiye düþmek üzere olan Netaþ'ý görünce Kront'a da bir katký saðlamayacaklarý da ortadaydý. Öyle de oldu. ZTE yönetime girdiðinden beri hiçbir fayda görülmediði söylenebilir.
Kendi yönetim kurulundan fayda deðil zarar görüyorken bir de uluslararasý arenada özellikle Batý dünyasýnda her faaliyetlerine süpheyle yaklaþýlan, çoðu zaman engellenen ZTE'nin bir þirketi olarak görülüyorsunuz. Yani aþaðý tükürsen sakal yukarý tükürsen býyýk durumu vardý. Bir yandan yetki sahibinden fayda görmüyorsun, bir yandan yetki sahibin mimli olduðu için büyümeye çalýþtýðýn pazardan dýþlanýyorsun.
Kront için bence yeni bir dönem baþladý, hayýrlý olmasýný temenni ederim.
Büyük bir satýn alma gelecek gibi duruyor. ZTE bunu da istememiþ olabilir. Finansman için bedelli veya tahsisli gelebilir. Bilançonun son 2 çeyrektir iyiden iyiye parlamasýndan sanki tahsisli daha yüksek ihtimal gibi. Ýmtiyazlý hisselerle ilgili de düzenleme olabilir. Hayýrlýsý olsun bakalým. ZTE ciddi bir kamburdu inþallah bir an önce Netaþ'ý da devlet geri alýr.
sasa hektas :party::party:
ciðeri beþ para etmez hisse seni..
resmi enflasyon yüzde 70 ..
resmi olmayan hissedelinen 2-3 katý kadar enflasyon var..
ev araba gýda her þeyin fiyatý geçen seneye göre 2-3 hatta bazý mal ve ürünlerlerde 5 kat artýþ var..
bist endeksi enflasyon rallisi yaptý ve hala yapýyor..
gitmez denilen aðýr abile, thyo, þiþe, tupras ,koç sahol vs bile 3-4 kat yükseldi ..
seni leþ hisse seni ... geçen seneye göre býrak 3-4 kat yükselmeyi , 3-4 kat düþtün ve hala hýrsýzlýk peþindesiniz..
sizi beþ para etmez leþ hissenizi alýn bi tarafýnýza sokun.
sasa hekts kontrolmatik :kalp::kalp::kalp:
froto sise aksa kords :kalp::kalp::kalp::kalp:
2022 3 aylýk donem kar:94.580.925
Geçen yýl:593.886.960
"Dünyanýn dört bir yanýnda yer alan iþ ortaklarý ve geniþ müþteri aðýyla global pazarlardaki faaliyetlerini her geçen gün artýran Kron, Londra'da tanýttýðý ürünlerle Birleþik Krallýk'taki çalýþmalarýna hýzla devam ediyor. Global alanda oluþturulan fýrsatlara yenilerini ekleyerek devam eden þirket, Almanya, Avusturya, ve Ýsviçre'den oluþan DACH bölgesi, Hollanda, Belçika, ve Lüksemburg'dan oluþan BENELUX bölgesi ile Ýskandinav ülkelerinde yeni iþbirlikleri geliþtiriyor."
https://www.mahalligundem.com/kron-i...il-etti/56142/
hayat kýsa ...
Mesai arkadaþýmýz Özlem Sarýkaya Yurt daha 39 yaþýndaydý.
https://www.ntv.com.tr/turkiye/ntvni...7EWpI5rzDNCCaw
NTV spikeri Özlem Sarýkaya Yurt'un yaþamýný yitirdiðini büyük bir üzüntüyle öðrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve NTV'ye baþ saðlýðý diliyorum.
https://twitter.com/eczozgurozel/sta...28234917470209
https://twitter.com/vekilince/status...38143478411266
Genç yaþta kaybettiðimiz NTV spikeri Özlem Sarýkaya'ya Allah’tan rahmet diliyoruz…
Mekaný cennet olsun…
Deðerli ailesinin baþý saðolsun…
#NTV ailesine ve tüm basýn mensuplarýna baþsaðlýðý dileriz…
https://twitter.com/omerrcelik/statu...36171790622720
hayat kýsa...
hekts hektaþk :kalp:
ayýca froto sise aksa kords :kalp:
dolar 16 oldu !!
endeks tl bazlý ralli yaptý ve hala yapmaya devam ediyor.
ev fiyatlarý son 1 senede 3 kat arttý .
araba fiyatlarý son 1 senede 3 kat arttý .
gýda elektrik faturlar elektronik,ev kiralarý vs son 1 senede 3-5 kat arttý .
özet olarak heþeyin fiyatý 3-5 kat arttý son bir buçuk senede .
bu qoduðm hissesi hala 30larda 40 larda cebelleþiiyor .. sürünüyor.. üstelik 79dan düþtü buralara
enflasyon veya dolar bazlý olarak birbuçuk sene önceki 79tl zirvesini baz alýrsak, ortalama 5-6 kat kayýp var son birbuçuk senede..
haram olsun
hýrsýzlar !!
yine al satçýlara kazandýrdý qoduðumun hýrsýz leþ hissesi.