Olaya bak... An itibari ile tl nakitte olanlar, kağıtta olanlardan daha fazla kayıpta...
Printable View
Olaya bak... An itibari ile tl nakitte olanlar, kağıtta olanlardan daha fazla kayıpta...
Aylardır kenarda bekliyordum, perşembe günü bir portföy oluşturup 10-15 kağıt aldım, ilk gün düştü, cuma biraz daha düştü bugün komple düştü, aynı şey pandemi döneminde olmuştu, aylardır bekledim halbuki 150 binden kağıt alınmaz elbet düşecek diye yine sabredemedim, oysaki beklemiş olsam değer kaybeden TL ile şimdi daha çok kağıt almış olacaktım, şimdi bekle ki aldığım kağıtlar çıkacak diye, bir türlü akıllanmadım.
Tekniğe bak otur çalış biraz kâr et sonuç....
Hep birlikte düşünelim. Haklı olabilirsiniz...
100 tl lik kağıdım %10 düştü... Nakit Türk Liram %12 eridi... O yazıyı yazdığım an itibari ile.. Kağıdımın bir ederi var, satmadıkça dolar bazlı ederine er ya da geç ulaşacak... Lakin elimdeki tl eridiği hali ile kalacak... Sizin karşı argümanınız varsa bilmek isterim.
ilave not.. :D siz nakitte olan herkesin dövizde olduğunu varsaymışsınız.
ilave not 2... Çalıştığım bankanın uygulaması çökmüş vaziyette... :DDDD
Pandemi dış kriz vb olsa idi üzülmeyecektim. Kendi başımıza ördüğümüz çorapta boğulmak acı verici...
Mesela Norveç'teki gibi güçlü bir varlık fonu olsaydı, yılların sermaye birikimine sahip.
Böyle sert düşüşte, ülkenin varlıklarına sahip çıkıp alışa geçseydi.
"Bal bal" demekle, ağız tatlanmıyor.
"Büyük büyük" demekle, büyük olunmuyor.(Alıntı )
Bist: Aksi durumda, usulsüz açığa satış işlemleri başta olmak üzere spk ve borsamız düzenlemelerine uygun olmayan işlemlere karşı gerekli her türlü tedbirin alınacağı, inceleme ve denetim faaliyetlerinin titizlikle icra edileceği kamuoyuna duyurulur
1380 200g HO ya kadar veya yakın yerlere sarkıp oradan tepki gelebilir...YTD.
Tepki başlarsa 1430e kadar tepebilir. 1430 destekti şimdi direnç oldu.Öğleden sonra omurgalı patronlar geri alımlara sahneye çikmalilar ki bir tepki yükselişi gelebilsin. YTD.
Merkezden "enflasyonda kalıcı düşüş görmeden faiz indirmeyeceğiz, " mesajı gelirse piyasa sakinleşir diye tahmin ediyorum.Yoksa başka türlü piyasa ikna olmayacak.
kimsenin bir şey konuştuğu yok,sanki olanlara razı görünümündeler.,,aklın almadığı işler yapılıyor,,bu nasıl mantık,bu nasıl politika anlamak mümkün değil,,insan kendi ayağına hiç kurşun sıkar mı?
Doları cumartesi alıp bugün satsa . Hisse %24 daha fazla alır. Mevduata yatıran bir yılda en fazla %17 net kazanır. Zopa TÜRK lirasına iyi geldi . Hisseye iki katı zopa...
celik bey yok mu kulis bilgisi. kabine olur yeni politika olur, yoksa herkes saldı çarşambayı mı bekliyor, normalde her pazartesi kabine toplantısı olurdu o da mı yok bugün
Deutsche Bank: Türkiye için faiz, enflasyon ve büyüme tahminlerimizi büyük ihtimalle yeniden değerlendireceğiz
Faiz haram diye faize yatırmadık
Dolar alırsak ülkeye zarar veriyor diye almadık
Ulkemize guvendik Hisse senedi aldık
Bizim suçumuz Ülkemizin Şirketlerine güvenip yatırım yapmak mı?
asıl sıkıntı kapitalist dünyada paranın amaç olması. para amaç olunca; parayı kazanan her şeyi göze alabiliyor, her türlü haksızlığa el verebiliyor, ya da sessiz kalabiliyor. maalesef, dünyadaki ve de ülkemizdeki hakim sistem kapitalizm, pragmatizm, bireysellik üzerine kurulu olduğu sürece, çok küçük mutlu azınlık zengin olmaya, büyük çoğunluk da fakirleşmeye devam eder, çünkü zenginlerin refah seviyesi (istisnalar hariç), çoğunluk nüfusun refahından alınarak (daha da alım gücü düşürülerek) artırılıyor. Ranta dayalı (üretmeyen) ekonomilerde bu durum en yüksek oranda oluyor maalesef.
kapitalism içerisinde rant ekonomisine hizmet edip, parayı ve gücü yegane amaç edinenlere şunu söyleyebiliriz; bunun öbür dünyası da var, lüks yaşamı nefis ister ama, öbür dünyaya gidince "keşke bir fırsat daha verilse de iyilerden olsam" feryadı işe yaramayacaktır. Bizlerden haksızca transfer edilen refahı alanlar unutmasın, gizli de yapsalar, açıkça da yapsalar hakkımızı helal etmiyoruz. Yüce Allah kimsenin hakkını kimsede bırakmaz, bu dünyada kaybedenler bir sınav vermiş oluruz, ancak sabredenler en geç öbür dünyada (belki bu dünyada da) kazanırız, moralinizi bozmayın.
Daha öncede söylediğim gibi burda yardımlaşmak için varız, naçizane fikirlerimizi beyan ediyoruz. Hemen hemen bu düşüşe herkes yakalandı. Sizi kimse dışlamadı, burda yazılanları tartıp ölçelirz fikirlerimize uygunsa uygularız. Sadece kesin ifadeler kullanılması sizin içinde, burda okuyup anlamaya çalışan insanlar içinde sakıncalı. Sağlıcakla..
Son 5-10 senedir
Özellikle bu son 1 senedir
Yatırımcı özellikle bireysel yatırımcı sayısı artınca
Tv lerde
Youtube da
Telegramlarda
Kuşlu sitede
Aracı kurumlarda
Herkes, Teknik analiz , herkes Teknik analist...
Sonuç: %90 ı bence, Teknik analize göre alsat satal lar la portfoyunu eritti..
Borsa, sadece teknik analiz D E Ğ İ L D İ R
Borsa: siyasettir, ekonomidir, enflasyondur, algıdır, faiz dir, kar dır, zarar dır,
Borsa: patron dur, spekülasyon dur, manipülasyon dur, futboldur, halktır, güncel konjukturdur..
Binlerce parametresi var...
Devletin;
acil bu Tv lerde, borsa sadece,
çanak çömlekten, formasyonlardan ibaretmiş gibi gösterip;
youtube da, kuşlu sitede, teknik mekanik analiz kisvesi altında, insanları alsat satal a alıştıranlara işlem yapması Elzem dir.
94 krizinde de böyleydi, 2001 de de, 2009 da da
2015 te de, 2020-2021 de de...gelecekte de böyle olacak...
Borsa nın temeli ; siyaset ve ekonomidir.
Her zaman güncel konjukturdür.
Ayrıca; orta-uzun vade
3-5 yıl
10-20 yıl boyunca burlardan;
Kar eden, büyüyen ve de döviz artısı olan
döviz borcu olmayan, şirketlere yatırım yapanlar(her kademeden parası oldukça alan) büyük zengin olur..
Alın size tüyo )
Yatırım tavsiyesi değildir.
bedavaya kıymeti olmadığını anladım bilgilerim değerli bu yüzden boşa kürek çektiğimi anladım ve üstüne insanların nahoş saldırısı hoş olmadı artık paylaşım yapmıyorum sadece şunu diyebilirim bu borsa verdiğini geri alır anlayan anlasın arif olan anlar...iyi günler sevgiler saygılar...
Sadece endeks ve doları izliyorum. %90 hissedeyim.Taşıdığım hisseleri izlemiyorum ve çarşamba gününe dek izlemiyeceğim. Bu süreçte şirketlerin nekadar sahipli olup olmadığını da görmüş olacağız.Panik yapmamak için hisseleri izlememek gerekiyor.
Panik yapmak aslında böyle gerçek krizler için bence iyidir. Satıp daha düştükten alım fırsatı verir. Misal arçelik için söylüyorum, sabah açılış sonrası eksi yüzde 5-6 'dan verip tabandan alım yapıp eksi yüzde 7'den satan birisi bu günü hasarsız atlatmış olurdu.
Yapay krizler için ise panik yapmak zararlıdır. Satarsanız daha yukarıdan alım yapmak zorunda kalırsınız.
Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hani nerede bizim babayiğit balinalar!!! böyle bir zamanda neden ortaya çıkıp şirketlerine/hisselerine sahip çıkmıyorlar. Piyasayı BOFA nin eline bırakmışlar. Yazıklar olsun...
Resmî güzel açıklamalar gelmesi lazımdı. Halen olmadi . ...
Şubat ayı beyaz eşya iç pazar satişları yıllık % 42 ihracat satışı yıllık %19
ARCLK, VESTL ve VESBE YTD.
Dün merkez başkanı banka genel müdürleriyle görüştü. Banka aracı kurumları bugün borsada acayip içinden geçtiler. Bofa ya fazla iş düşürmediler. Özellikle deniz yatırım , ak , yapi vs . Genel müdürler şimdi birbirlerini kutluyor lardir .....
Bizatihi ilk elden kriz çıkartılarak operasyon çekildi piyasaya yok 3 lu tepe yok şu yok bu teknik filan hikaye ..
Yürütme milli birlik ve beraberlik ruhunu "ekonomimize sahip çıkıyoruz " adı altında hemen başlatmalı. Şirketler kendi hisselerine sahip çıkmaları için teşvik etmeli. Bunu Varlık Fonu ilk önce başlatmalı. MB -rezervlerde. Sıkıntı orası. Eğer MB DOLAR bolluğu olduğu bu süreci rezervlerini yeterli bir düzeye ulaştirmiş olsaydı bugün bu sıkıntıları yaşamazdık. ÇİN çok güzel olumlu bir örnek. Yabancılar TL ye yatırım yamayacaklarini söylemeye başladılar. İş ciddileşiyor.Yabancı yatırımcıları kalıcı yatırımlar yapmadan büyümeyi nasıl sağlayacağız.