MT5 üzerinden viop işlem yaptıran kim var ? NoorCM dışında
Printable View
MT5 üzerinden viop işlem yaptıran kim var ? NoorCM dışında
"piyasa bir şey bekliyor" görüşü bence de doğru..
şimdi ilk bakışta tepeden 30-35 bin puan düştükten sonra 15 bin tepti . buradan bir düzeltme beklentisi olabilir..ama o zaman daha ağırlıklı olarak put opsiyonların pahalı olmasını beklerdim, implied volatilite (IV) artarak piyasa bu şekilde pozisyon alırdı.. nitekim IV değerleri crash fiyatlaması gibi %40-45 bazıları %60-70 mertebesinde.. muazzam yüksek..
peki bu durumda call opsiyonları ne olurdu ? IV değerleri %20 mertebesinde olmalıydı.. nitekim 1-2 hafta once her şey "normalken" o değerler vardı.. put opsiyonları ise aynı zaman aralığında %35 mertebesindeydi..
ama şimdi call opsiyonları da %40 mertebesinde IV değerleri ile fiyatlanıyor..piyasa iki yönü de çok çok yüksek ihtimal olarak görüyor.. benim okumam böyle..
standart bir düzeltme ve/veya yüksek fiyatlamaların düzeltmesinin devam etmesi (ki naci ağbal hadisesi bir mazeret olarak kullanılmış oluyor bu durumda) ile ifade edilebilecek aşağı yönlü riskler ile ne olduğunu bilmediğimiz (belki her şey aslında ucuz algısı ? veya pozitif başka bir açıklama) yukarı yönlü bir beklenti..hem call hem put opsiyonlarının %40+ IV ile fiyatlanması nadir görülen bir durum..
ama neticede tarihi günler olduğu kesin..
eskiden çıkışları belli bir tempoda olurdu.
şimdi düşüşlerin sertliğinde yükseliş de yapabiliyor.
para bol oldu sertlik yön değişti.
pist başganına söylemek lazım mikro lot açsın artık. asdas. :he:
şahsım düşünür kine,
125 bin 600 dibine bir yoklama daha yapmak, tekniğin şanındandır.
lakine,
bu çıkışın depesi niresi.
şahit derki poliz imdat,
pala bu sağı solu belli olmayan hayvanat. :he:
son bilançolara göre
Net te (Döviz Varlıklar- Döviz Yükümlülükler)
döviz borcu/DÖVİZ açığı çok olan bazı şirketler
thy : - eksi 80 milyar TL
pegasus: - eksi 5.7 milyar TL
sasa: - eksi 4.9 milyar TL
fordoto: - eksi 4.9 milyar TL
petkim: - eksi 1.4 milyar TL
Şu an çok döviz açığı thy de görünüyor..
Dayı
Teknik analiz diye birşey yok..
Bak banka kağıtları tarihi dipte dolar bazlı.
Bir karar gelir göklerden kilit açılmaz..
Son beri durum belli bişey olur... İçinden geçerler..
Market önemli bir yer de.. burada VOB yaparsan batacaksin..
Sonrasi.......
garan ne dayak yedin beee .. off .. 10 yıl oldu aynı değerdesin..
Velhasıl kelam...
VOB yapmayın.. 40.000.....
Garani müküyorlar yine düşen daha çok çıkan daha çok çıkar.. düşen bıçak tutulmaz başka atasözü. Aksama yine en az 10 milyon lot ..
Sadece Garan mı.Garan özelinde tüm ülke,borsa yatırımcıları.Zavallı vakıfbank .
nakit üretebilirsem banka alırım aşağılardan ama finans olarak bir başlık açmayı ve banka yanında faktöring (en prestijlisi, şimdi kullanmayalım adını) ve yatırım bankası (orada da bir tane prestijli var tesadüftür, özel bankalar kadar çok fazla yok o kulvarda)..
yani eskiden bazı önemli sanayi kagıtlarına ek olarak sadece banka (garan isctr vb) alırdım fırsatlarda, ama artık finans içindeki diğer şirket türlerine de öncelik vereceğim. klasik bankacılık değişiyor.. tüketici kredileri bir risk oluşturuyor. ama yatırım bankaları riski bence daha iyi yönetiyor, şirketlere daha kredi verilme aşamasında işin içinde ve yönlendiriciler.. biraz daha okuyacağım raporlarını..
tepkilere takılmayın yön belli, XU030 endeksi 1100-1150 arasını görmeden yeni trend başlamaz, haberler sadece işe hareket katar, bu saatten sonra da gelecek pozitif haber beklemeyin.. pazartesi ve salı açma - germe hareketi yaptı, şuan soluklanma, yemlemede ve tepkide. zaten bahsettiğim rakam yaklaşık %20'ye tekabul ediyor ki bunu 2-3 haftada tamamlayıp sonra yukarı tepiklerler
dersen ki "- bankalar yürümeden hiç biri yürümez..", tabi ki doğru derim. motor yine bankacılık olacaktır. ama 2023 öncesi bi cacık olmaz bence..
Garan bir kalkabilse 40-50 kuruş tepecekte beline beline vuruyor zalımlar.
Borsa 150 binlere Sasa gübre vs vs ile gitti dayı bankalar tarihi dibe yapıştı süreçte.. şuan bu yüzden trendin neresinde bankalar anlayamıyorum. Buradan rahat duble çekseler kimse ne oluyor diyemez....
Bu işler iş değil
Vallahi geliyor sert geliyor iyice yaklaştı anam
Bidon konuşma yapicak bakalım ne dicek
UEFA'dan Beşiktaş'a ceza: Gelirlere el kondu
https://www.ulusal.com.tr/spor/uefa-...u-h279577.html
son bilançolara göre
Net te (Döviz Varlıklar- Döviz Yükümlülükler)
döviz borcu/DÖVİZ açığı çok olan bazı şirketler
thy : - eksi 80 milyar TL
pegasus: - eksi 5.7 milyar TL
sasa: - eksi 4.9 milyar TL
fordoto: - eksi 4.9 milyar TL
petkim: - eksi 1.4 milyar TL
Şu an çok döviz açığı thy de görünüyor..
Genç ve yakışıklı yeni yatırımcılar bekliyor yükselsin de satıp kaçalim diye.
Akşam Biden basın toplantısı.
Haftasonuna malda girmek istemeyecek olanlar.
Cuma akşamı not indirimi beklentisi.
Yurt dışı endekslerin yükselişinin bitip zayıflamaya başlaması.
Yeni kabinede damadın rolü belirsizliği... Şu an tüm kadrolar damadın yakınlarına göre şekillendi.
Derken tepkinin zirvesini görmüş olabiliriz bugün. Kırarsa trend dönmüş deriz.
Dolar cuma gecesini eğer 8 üstünde kapatırsa...
Haftaya yeni dip görebiliriz.
Biden dostum erdoğan der mi acaba..:oleyo:
Şaka değil ha ciddiyim..
Rus destekçileri ateş açtı! 2 asker öldürüldü
Donbas'ta Rus destekçisi gruplar Ukrayna askerlerine ateş açtı. Saldırıda 2 Ukraynalı askerin öldüğü bildirildi.
https://www.yeniakit.com.tr/haber/ru...u-1522285.html
fiyatlar inanmıyor nedense.
Bankacılık endeksindeki OBO ne oldu?
Tabanda da OBO oluyormuş.Seçbul üstad gibi sıfıra,eksye kadar OBO oluyormuş.demek ki her şey anomoli.
Kime hitap edeceğini bilmiyorum ama dostum erdoğan ı yada hadi şaka bi yana ılımlı bir açıklamayı hesaba katmak lazım..
HDP ye ne ABD den ne AB den ses soluk çıkmadı..
RTE dışarıda bunlarla uğraşırken birde içeride cephe açmaz dı diye düşünüyorum..
Biden ile bir şekilde anlaşılmış..Bizde HDP yi kaparız o zamana getirilmiş olabilir durumlar..
MB başkanı ise cambaza bak durumlar..adam gelir gelmez de kaldığımız yerden devam edecez dedi mi..dedi..
naci de hazinenin başına geçerse ver elini 200.000 endeks..xu30..