Aynen dün raflar boþalmýþtý ama 3,4 yýldýr biramý þarabýmý raký viskimi kendim yaptýgým için malüm zihniyetten kurtuldum bir nebze :cheers:
Printable View
https://www.youtube.com/watch?v=bcI1eoVi10w
misir yakmak nedir :p
gene 9,69
süblimal mesaj mý veriyorsunuz... :he:
ayhan baþkan el at...
konuyla alakasý olmasa da BÝRA lafýný duyunca hasta yataðýmdan yazmaya baþladým ! geçen hafta bir kapalý ortamda 3-4 aile oturuyoruz. tanýmadýðýmýz dingilin biri elinde bira þiseþiyle girdi içeri bir masaya oturdu ve TV. kumandasýný alarak baþladý zapinge... her müzik kanalýnda en fazla 10 saniye bekliyor, sesi en sona ve en dibe alýyor derken 5 dakika katlandým. En son erotik bir kanalda karar kýlmýþtý ki, fýrladým yerimden kafa göz..... Aradan 1,5 -2 saat geçti. yaðmur baþladý. Lavoba için çýktýðýmda geçtiðim koridor ýslanmýþtý. Dönerken '' kaymayayým '' diye söylenirken engelli rampasýndan ayaðým kaydý ve sýrt üstü çok pis düþtüm. Kafa da kocaman yara, sað tarafým komple sýzlýyor. Çok aðrým var.
Acaba dedim þu zibidinin ahý mý tuttu ... Zira 9,69 9,31 çok çetrefilli.
maacit , birader nerelerdesin. Senin kýymetini anlayamadýlar ! Boþ ver sen diðerlerini. Ara sýra gaipten haberlerini yaz buraya.
Amsterdam güzel yer ama alternatif yolu olsa iyi olurdu!:whistling:
https://i.hizliresim.com/nrgbtde.jpg
Sarhoþ salaðýn birinin yanlýþ varilden doldurmasýna bakar, sonra eþhedü...
Raký/Viski vs yapýp kendi içerse kiþi yasal sýkýntý yokmuþ. Yanlýþ hatýrlamýþým özür. Para karþýlýðý satýþ iþine geçilirse baþlýyormuþ sýkýntý. Ayný yasaða bira/þarap da dahil.
Raký/Viskideki tek risk alýnan/yapýlan/üretilen alkolün gerçek olup olmadýðý.
Bira/Þarapta bu tarz riskler yok.
Bira ve þarapta sýkýntý yok, maçasý sýkan yapar.
Damýtým yapacak kadar totosu olan da, hepsini yapabilir.
Emme hazýr alkol, potansiyel ölüm ve kör olma riski taþýr.
https://i.hizliresim.com/9fcxkd6.jpg
Buyrun örneði, epey ölen olmuþtu.
Eee noluyormuþ hafta sonu rakýya cigaraya zam mý geliyormuþ :notr:
vadeli usd de bireysel kalmadý sanýrým...
tek emirle ve makina dönüp duruyor.
sil yaz sil yaz...
düþüþte aktiften alayým dedim, cýks, füze hemen..
iptal ettim geri geldi
tekrar alayým, cýks, füze gene..
satsam havada kapacak algo piranalar..
damat tepesinde bile böyle deðildi.
mufakta neler oluyorsa artýk.
hafta sonu mu olur baþka bir zaman mý bilmiyorum ama, pek hayýrlý þeyler olmayacaðý kesin. Çok kötü senaryolara insanlarý hazýrlayarak olanlar olunca'' bakýn gördünüzmü söylendiði kadar kötü bir þey olmadý '' noktasýna getirecekler gibi. Misal ; Küçücük bir ilçede bile ön ödemeli ( kartlý ) su sayacý zorunlu tutulmuþ. Fiyatý 650 liradan baþlýyor. Pili bittiðinde deðiþtiremiyorsunuz, illa ki fabrikaya gitmesi gerekiyormuþ. Neymiþ su parasý tahsili peþinde koþmayacaklar, peþin alýnacakmýþ.
Bilal oðlan da ekonomiye el atmýþ, borçlanarak büyüyecez filan...komple sýfýrlanacaðýz amk :p
Uzun vadeli kredi kalmamýþ memlekette nasýl konut kredilerini düþürüp de satýþ yapacaklarmýþ..
9,31 10,31 arasý kadere boyun eðdim :p 69 kýrýlamýyor tabi :he:
Çok þükür kalemizi geri aldýk. 96969 geçilmez. Sey
Konut kredilerini düþürseler de yerli sabit ücretliler alamaz. Son 3 aydýr Çanakkale ve edremit / Burhaniye bölgelerinde fiyat takibi yapmaktayým. Bu sabah favorilerime eklediðim 70 ilandan 20 tanesinde 5-20 bin tl. indirim olduðu bildirimi düþtü. geçen hafta edremit piyasasýný gezdim. Konut sayýsý sabit ve 1 daire en az 8 emlakçýnýn elinde. Bunlar kýyasýya kavga içindeler. 450 binlik 2+1 daire için çoðu akraba 5 emlakçý resmen kavga ettiler. Kaporayý kim alacak, sözleþmeyi kim yapacak , para nasýl paylaþýlacak... ortamda kim yoksa arkasýndan saydýrmalar felan. Bu 450 binlik daire için en son 405 olursa alýrým dedim ve Ankaraya dönüyorum diye ayrýldým. Sýrayla arýyorlar þimdi - tamam abi gel sözleþme yapalým. diyorlar.
Güzel bir 10 günlük tatil yapdým.!!
Stresten uzak.!!!
:bravo: ya göçeriz ya çýkarýz..
Edremitte muþ lu bir müteahhit yeminle anlattý , geçen yýl 0,75 faizle konut kredisi daðýtýlýrken arkadaþlar ellerindeki daireleri akrabalarýna ve karþýlýklý güvendikleri iþ arkadaþlarýna satýþ göstererek kredi çektiler. Döviz aldýlar. Katýlým bankasý müdürü beni aradý ve Mehmet bey gel sana ucuz kredi verelim dedi. Ben istemeyince - yahu anladým sen döviz iþine girme, al parayý demir, çimento gibi ürünlere yatýr dedi. Sonuçta 3 dairesini amca - dayý çocuklarýna satýþ yaparak aldýðý krediyle 3500 tl / ton ile demir ve 150 tl / m3 ile hazýr betona yatýrmýþ. Þimdi demir 9000 tl / ton , beton 300 tl / m3 diyor.
Yani sonuçta ev ihtiyacý olan peþin parasýyla alýyor. Kredili satýþlarýn çoðunda bir hülle var gibi.
https://i.hizliresim.com/2kghvwe.jpg
Avrupa ve Dünyayý bilmem de, sokaktaki vatandaþta ne yapacaðýný þaþýrmýþ durumda.
Gibisi fazla. Cümleten içimize sahtekarlýk iþlemiþ. Herþeyi kötüye kullanýyoruz. Buna da izin veriliyor maalesef. Mimarobada yeni bir site gülmahal var, gül yapýnýn. Geçen fiyatlarýný sordum. Tüm siteyi satmýþlar, sadece üç tane dükkan üstü bir tane de en üst kat kalmýþ. Fiyatlarý 1.700.000'den baþlýyor. Ama satýþ fiyatý olarak 555.000 TL birim fiyatý olarak gösterdiðimiz için en fazla bu miktar üzerinden kredi kullanabiliyorsunuz dedi satýþ temsilcisi. Ne diyeyim Allah sonumuzu hayýr etsin.
Hazine ve Maliye Bakanlýðý:
- Nakit dengesi Ekim'de 5,24 milyar TL açýk verdi
- Faiz dýþý denge Ekim'de 8 milyar TL fazla verdi
- Nakit dengesi Ocak-Ekim döneminde 2,95 milyar TL fazla verdi
- Faiz dýþý denge Ocak-Ekim döneminde 54,01 milyar TL fazla verdi
Geçen sene tam bu zamanlar karþý caddemde satýlýk çatý dubleksi bir daire vardý 800 bin TL 'ye satýlýyordu hala satýlmamýþ ve ev sahibi fiyatý 1,5 milyon TL'ye çýkarmýþ. Geçen sene bu zamanlar dolar kuru 8 lira civarýndaydý.
Buna göre dolar mý ucuz kaldý yoksa gayrimenkul mü pahalý?
Sorsan ev sahibine dolar uçtu diyor. Yukarýdaki hesaba göre Satýlýk olan evler dolarý 15 liradan fiyatlamýþ görünüyor þuanda.
Tabii ki tercih meselesi ama dolar çok yükseldi hemen bozup ev alayým diyen varsa bence bunu bir kez daha düþünmeli ...
Evet belki herkesin dediði gibi Ev fiyatlarý 2 kat daha da yükselebilir çünkü ömrüm boyunca sosyal medyasýndan ekonomistlere kadar böyle bir emlak spekülasyonuna þahit olmadým. Ama çevremdeki fiyatlara baktýðýmda hala ucuz kalan tek þey dolar...
--------
Yazdýklarým kiþisel görüþlerim olup asla yatýrým tavsiyesi deðildir.