3 haftadır cıkmayan thy 3 haftadır 3 e katlayan bankaların duzeltmesini %3 düşerek kendi ustlendi
Printable View
3 haftadır cıkmayan thy 3 haftadır 3 e katlayan bankaların duzeltmesini %3 düşerek kendi ustlendi
Galiba HSBC aracılığıyla büyük bir fon çıkış yaptı. Bizim yerli çakallar da peşine takıldı. Karanlıkta TERA 73’ kadar süpürdü. Yarın ola hayrola ✈
Kuşun tüylerini hsbc mi yolmuş
Bugün YKB Başkanı Ahmet Bolat’ ın Aviationweek de Kurt Hofmann İle yapmış olduğu röportaj vardı.ben tamamına ulaşamadım. Eğer burada tamamını paylaşabilecek bir arkadaş varsa yeni kayda değer bir açıklama olup olmadığını öğrenebiliriz.
HSBC yarın da satıcı olursa iş yaş yalnız bugunkü gibi malın altına gelecek kurum zor bulur.
iyi akşamlar herkese ben nerdeyse haberleri hiç takip etmiyorum temel analiz olayını kapattım ama bugunku ucus verilerilerine baktım 2019 ccok guzel yıl olduğundan bahsediliyor ama uçuş rakamlarına göre 2019 dan çok farklı birşey yok. yani 180 milyonluk bir ulkeden vuran piyangoyu thy çok alamıyor mu yoksa başka pandemi ve resessyon dışında başka sebebi olabilir mi acaba?
Bugün niye sattıklarına pek anlam veremedim ama grafik biraz bozuldu. Ama biraz zamanla yine toparlar diye düşünüyorum.
Sonuçta karar verenler büyük balinalar bu gayet normal tabiiki. Grafik her zaman tutmayabilir.
Ama bu bankalar da ne var hiç anlayamadım. Gercek defter değerlerine yaklaşmaya başladılar. Borsaya giren para hep bankalara girdi.
Umarım haftaya düzeliriz
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Sabirla beklemeye devam ediyorum. Olanları sadece izliyorum. Güzel bulduğum medya haberini paylasmak istiyorum
Avrupa'da birçok ülke doğalgaz ücretlerine çok ciddi zamlar yaparak kısmi kesintilere gitmeye başladı. Kış aylarında bu kesintilerin fazla olacağı endişesi duyan birçok Avrupalı vatandaş ise kışı rahat geçirmek için Türkiye'ye gelmeye karar verdi. Çok sayıda Avrupalı, Türkiye'de bulunan otellere ve evlere kış aylarında kalmak için rezervasyon yaptırmaya başladı.
Kış aylarında birçok Avrupalı turistin ülkeye geleceğini ve otellerin açık kalması gerektiğini belirten Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği yönetim kurulu üyesi Ferhan Ademhan, "Üzülerek izlediğimiz bir savaştan dolayı Rusya Avrupa'nın gaz vanalarını kapattı. Avrupa'da yüksek gaz maliyetlerinden dolayı şu anda rezervasyonlar başladı. Ülkemize kışın 3 ay 5 yıldızlı otellerde kalacak, birçok Avrupalı gelecek. Ülkemiz bu kış çok karlı bir sezon geçirecek. Rezervasyonlar ve oteller açık olsun. Avrupalılarla İngilizler ev kiralamaya ve otellerde 3 aylık rezervasyon yapmaya başladı. Rusya gazı vermediği için gaz çok tüketilecek ve gaza ödeyeceği rakamla ülkemizde rahatlıkla tatil yapacak. Ülkemiz bu krizi fırsata çevirecek" dedi.
"TURİZM SEKTÖRÜ 2022 YILINI ÇOK MUTLU KAPATACAK"
Yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle son 2 yıldır turizm sektörünün sıkıntılı günler geçirdiğini ancak 2022 yılı itibariyle bir toparlanma sürecine girildiğini belirten Ademhan, "Pandemiden dolayı dünyamız ve ülkemizin turizmi gerçekten çok sıkıntılı günler yaşadı. Bilhassa ülkemizde çoğu arkadaşlarımız ve dostlarımız bu yüzden intihara kadar sürüklendi. Son 2 yıldır toparladı ve toparlanmaya devam ediyor. 2022'yi çok mutlu bir şekilde kapatacağız.Telafi ede ede yürüyoruz ama turizmde maliyetler çok arttı. Türkiye turizmle ilgili hak ettiği yerde değil. Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) kuruluşuyla beraber Türkiye'deki bakış açısı ve dünyadaki yeri değişti ve değişmeye devam edecek. Bizde o nedenle sektörün içinden gelen biri olarak TGA'nın yönetim kurulu üyeliğine adayız. Turizm bakanı ve bakan yardımcılarımızla beraber ülke turizminin tanıtımı gelişimi noktasında elimizden geleni yapacağız. Ülke turizminde bacasız sanayiyi geliştirmeye devam edeceğiz. Deniz ve otellerin yanındaki otellerin haricinde kültür turizmini de geliştirmemiz gerekiyor. Konya'mızı Adıyaman'ımızı öne çıkarıp İç Anadolu'da, Kayseri'de Sivas'ta kültür turizmini öne çıkarmalıyız. Bölgeleri öne çıkarıp kültür turizmini birleştirmemiz gerekiyor. O yüzden TGA'nın burada çok önemi var. Ülkemizde otellerimiz, uygun insan gücü, dolar ve döviz bazında uygun fiyatlarımızla turizm açısından 2023'ü şahlanma yılı olarak geçireceğimizi ümit ediyoruz. Asıl amacımız İç Anadolu'da kültür ve inanç turizmini ön plana çıkarmak. Ülkemizin sahillerini göz ardı edemeyiz ama bunun yanında sağlık turizmi, oteller, hava yolları da bir bütün halinde satılmalıdır. Ülkenin turizminin gelişmesi için bunları bir paket halinde satmak ülkenin kalkınmasına çok ciddi bir ivme katacaktır" diye konuştu.
2023 sonuna kadar burda olamam belki ama 2023 sonuna kadar guzel yerlere geleceğini düşünüyorum hissenin. Heleki 2023 te İstanbul havalimanı kapasitesi de artacak.(sanırım 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak). Bu da ekstra kapasite artışıdır
Tavsiye içermez
Şimdilik olumsuz yönde bir haber gelmemiş olması bile olumlu bence :)
tarihte hayatta boyle birsey olmadı bankaların bazıları 5 e katladı 1.5 ayda sanki hiç bitmeyecek gibi yine çok primli açıldı vadelide. ordan para cıkmazsa diğer hisselere dağilmazsa butun hisselerin aynı anda cıkması endeksin hergun %4-5 gitmesi gibi birsey olacagı için hem bankalardan cıkarken diğer hisseler düştüğünde daha iyi fiyattan maliyetlenmişte olucaklar gibi grörünüyor.ytd
Türk Hava Yolları ve Air Seychelles ortak uçuş anlaşmasına imza attı09/09/2022 10:05:51
Türkiye’nin ve Seyşeller’in bayrak taşıyıcı havayolları Türk Hava Yolları ve Air Seychelles ortak uçuş gerçekleştirmek üzere kod paylaşımı anlaşmasına imza attılar.
Türk Hava Yolları Genel Yönetim Merkezi’nde gerçekleştirilen törende, taraflar adına imzaları Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Air Seychelles Acting CEO’su Sandy Benoiton attı.
İş birliğiyle ilgili görüş bildiren Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi; “İmzalanan anlaşmayla iki ülke bayrak taşıyıcıları olarak, yolcularımıza esnek seyahat olanaklarından yararlanma imkânı sunuyoruz. İnanıyorum ki bu iş birliğimiz yalnızca ticaret alanında değil kültür-turizm alanında da oldukça önemli kazanımlar sağlayacaktır.” dedi.
Air Seychelles Acting CEO, Mr. Benoiton ise anlaşmaya dair; “Air Seychelles olarak Mahe ve Praslin arasındaki iç hat uçuşlarımızda TK kodunu sunarak, Seyşeller'in en büyük ikinci adasına sorunsuz seyahat için tek bir bilet işlemine izin vermekten heyecan duymaktayız. Ayrıca, bu iş birliği sayesinde Air Seychelles HM kodu Avrupa ve Orta Doğu'daki önemli şehirlerde görünecek ve yolcularımıza daha fazla seçenek ve seyahat tarihi esnekliği sunmamıza olanak tanıyacak.” şeklinde görüş bildirdi.
15 Ekim 2022 tarihinden itibaren resmen yürürlüğe girecek kod paylaşım anlaşmasıyla, Türk Hava Yolları ve Air Seychelles arasındaki ticari iş birliğinin genişletilmesi, her iki havayolunun yolcularına daha fazla seyahat seçeneği sunması amaçlanıyor.
Anlaşmaya göre iki havayolu şirketi arasında, Air Seychelles’in uçuş gerçekleştirdiği Mahe - Praslin hattı ile Türk Hava Yolları’nın uçuş icra ettiği İstanbul – Mahe, İstanbul – Tel Aviv ve İstanbul – Paris parkurlarında kod paylaşımı yapılabilecek. İlerleyen süreçte, anlaşmanın genişletilmesi planlanıyor.
Birileri acımasızca satıyor. Bakalım nereye kadar satacaklar.. Bir babayiğit çıkıp da bunları çizmesi lazım, yoksa bunlar burayı mesken edinecekler gibi duruyor.. (Ay sonu yukarı doğru hareketlenir diye düşünüyorum.) ytd
Bütün hisseler %1'lerden fazla yükselirken, portfoyümdeki 2 ana hissenin ikisi de ekside geziyor. Anşlaşılan, hissenin yükselmesi için benim satmam gerekiyor.
Hisse buralarda dengelendi gibi duruyor.. Artık aşağı veya yukarıya doğru bir karar vermesi gerekiyor.
5 dk' lık grafikte yukarı doğru ufak ufak hareketler var gibi. ytd
Öğleden sonra HSBC den satışın devamı gelirmi diye bir tedirginlik var sanırım, satış gelmez ise bofa, yfas ve a1 hepsinin deposu boş, tahtaya alim gelirse bunlarında alim yapması ve yukarı çekmesi gerekecek..
Yükselişin keyfi yok, alıcılar pek iştahlı gözükmüyor..
endeks %2.8 thy% 0.28 dinleniyor çok çıktığı için.bari ereğlinin seviyesine gelsede 31 lerden biraz daha alsak
Bofa alıcı kısmında yoksa hissenin gideceği yok
Garanti ye tavan yaptıran deniz yat fin burda yok
Buradaki deniz iki kuruşa dönen ödlek
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tav pg 2.5 primli
Eşşek gibi alacaklar bugün göreceğiz birazdan
dehşet bir gün olacak
Kesin gerçekleşecekmiş gibi ifadeler kullanıyorsunuz her gün.Dikkatimi çekiyor.Bu kesin böyle olacak dediğinizde büyük bir risk almış da oluyorsunuz.Peki dediğiniz şey gerçekleşmez ise? Nitekim çoğu da gerçekleşmiyor.
Geçmiş yazılarınıza baktığımda özür beyanınızı da göremedim.
Bunu siyasetçiler çok yapıyorlar. Ve hiç özür dilediklerini de görmedim.
Tavsiyem, siyasetçi gibi davranmayıp, gerçekleşmeyen öngörüleriniz için özür dileyin.
Belki sürekli özür dilemek zorunda kalmak, bu tür kesin ifadeler kullanmanızı engeller...
Söz iyi prim yapmazsa bir daha buraya yazmam
İyi prim yapsa bile şimdiden özür
THY, kabin memuru alımı için ilan yayınladı09/09/2022 12:26:39
Covid_19 pandemisi sonrası dünyada en hızlı yükselişe geçen hava yolları arasında bulunan Türk Hava Yolları, gelecek hedefleri doğrultusunda 65 bin kişilik ailesini yeni kabin memurları ile büyütüyor.
388 uçaklık filosuyla, küresel hava yolu şirketleri arasında filo büyüklüğü bakımından dünyanın en büyük 9’uncu hava yolu şirketi konumuna erişen Türk Hava Yolları resmi insan kaynakları sitesi kariyer.thy.com üzerinden ilan açtı.
Türk Hava Yolları’nın resmi insan kaynakları sitesi kariyer.thy.com üzerinden açılan ilana 1 Ocak 1984 ile 31 Aralık 2002 tarihleri arasında doğmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı adaylar başvuru yapabilecek*. Türk Hava Yolları misafirlerini gökyüzünde karşılayacak adayların güler yüzlü, iletişim becerisi yüksek, ekip çalışmasına yatkın ve dinamik kişiler olması bekleniyor. İlan yeterli başvuru sayısına ulaşıldığında yayından kaldırılması planlanlanıyor.
Uluslararası havayolu şirketlerinin binlerce çalışanının işine son verdiği dönemde çalışan kaynağını koruyan bayrak taşıyıcı havayolu, bu birlik sayesinde pandeminin olumsuz etkilerini olabilecek en kısa sürede atlattı.
Halihazırda 13 bine yakın kabin memuruyla operasyonlarını icra eden şirket ekibine yeni katılacak adaylara dünyanın dört bir yanındaki eşsiz güzellikleri keşfetme, özel sağlık sigortası, kendilerine ve aile üyelerine indirimli seyahat imkânı gibi ek ayrıcalıklar sunuyor.
*Aday değerlendirme süreci ve diğer koşullar hakkında detaylı bilgiye https://careers.turkishairlines.com/kabin-ekibi adresinden ulaşılabilir.
oyak yatırım THY için hedef.fiyatını 111 tl olarak güncelledi
yine muazzam otesi bir günde demircelikler tavan yaparken kchol %4 yaparken emlak %6 yaparken aselan %4 yaparken ,,,, thy de fake bi hareketle sistemleri ala getirdiler ve malı boşaltıp yine yön aşağı izlenimi veriyor. umarım yukarı gider ama yine çarpılacaz başka yolu yok gibi. ytd
Bu neyin inadı abicim…
Gidiceksin, gitmek zorundasın. Hatta uçucaksın, uçmak zorundasın!
3.çeyreğe kadar debelenip duruyorsunuz. Yatırımcı mallandıkca mallandı…
O 🐈 buraya gelecek!
Bist 50 hisselerinin tamamı neredeyse defter değerinin üstüne çıktı, thy ise ihlas, metro, adese gibi bilançosu gerçek mi degilmi bundan bile emin olamadığımiz şirket fiyatlari ile yarışıyor, aklı başında yatırımcılar için thy alternatifsiz kalacak gibi duruyor,
Şu banka operasyonunun bir benzerini de bize çekmezler mi diye hayal etmiyor değilim :) Onlar da milli servet, varlık fonunda. E biz de ? :)