Neylen yapıyorlar acep şimdi merak ettim, eksi rezervlen ne kadar yaparlar,üstelik bedevi paraları ortada yok.
Printable View
Abi reeskontlar var. Aylık geliyor. Hazinenin döviz hesabı var. Olmadı ZK lar var. ZK yı 2 puan indirse 4 milyar USD karşılığı döviz serbest kalır kabaca. Tabi bunlar aslen MB nin olmayan, eldeki son kurşunlar. Bunları da harcamak çok tehlikeli. ZK indirimi gelirse şaşırmam. Brütteki USD lerden bir miktar piyasaya salmak için.
düşündüklerini uygulayabilmeleri için TL sıkmaları lazım hem TL sür piyasaya hem faizi aşa çek hem de bu dolar ne oluyor de çocuk gibi haa TL kısarsa ne olur piyasalar kavrulur o başka madem piyasa kavrulmasın diyorsun bunu uygulamayacan ya da hakkını verecen kim ne derse desin oofff offf bu yaştan sonra beni bile feylasof yaptılar ya saçmalamaya başladım :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Diğer yandan Kamu bankaları üzerinden de müdahale gelebilir. 3 Aralık itibariyle kamu bankaları Yabancı Para Net Genel Pozisyonu sadece -417 milyon USD. Tabi o günden bugüne ne oldu bilmiyoruz yeni veri 10 Aralık tarihine kadar olanı verecek. Bunun -8.4 milyar USD olduğu zamanları gördük. Toplantıya Kamu bankalarının da çağrılması bu tarafında kullanılabileceği izlenimi doğurdu bende.
Bu kez müdahale uzun. En az toplantı bitene kadar da sürecek. Oradan çıkacak kararlar ne olacak bakalım. 3 saattir satış var. En fazla mazot yakılan müdahale olabilir.
Nebati: 2020 yılında 35.6 milyar dolar olan cari açık da 2021 Ekim ayı itibarıyla yıllıklandırılmış olarak 15.4 milyar dolara geriledi. Cari işlemler dengesindeki kalıcı iyileşme için var gücümüzle çalışıyoruz
sattıklarını geri almak zorunda oldukları sürece nekadar sattıkları mühim değil..
hazine damping yapacaksa.. mühim. :he:
El cevap;
Azarı işitmemek için toplantı saati geldikçe basıyorlar aga:)))
-Ne lan bu kurun hali? 14.50 olmuş
-Yok efendim önlem aldık bakın 14 ün altında :)))
Vur cenabettin vur elini korkak alıştırma:)))
adamlar ümmetin voltranını, babacana devretmek için mi kurdu ? :he:
https://m.youtube.com/watch?v=P_ppSyFxTUQ
Damat slm söylüyor.!!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Garanti Bankası çalışanları için asgari ücreti 7 bin brüt 5 bin lira net rakamına çekmiş.
Enflasyon % 21 dolar gaymedeki artış % 90, hastirin gidin beee...
haftasonu ne konuştunuz iş dünyası ile? ondan haber verin..Alıntı:
Originally Posted by NEBATİ
https://i.hizliresim.com/g0l0ctz.jpg faizi düşürmüşler ? yahu bunlar bedavadan banka fonluyor, adamlar bu salaklar sayesinde paraya para demiyor diyeceğim de tuvalet kağıdı daha değerli şu anda.
bir aklı başında adam kalmadımı ? uzatmadan çek politika faizini, tahvil faizine konu kapansın.
Kavga büyük hareketler anlık 5 kuruş anasını satayım. Kademeleri boşalttıkları an gidiyor yukarı. Verin aga verin ihtiyacı olandan esirgemeyin doları.
bunu yaymak zikretmek bile suçtur demiş de.. gayet de konuşuluyor haliyle.. ve hala yalanlayan yok.
12:45
https://youtu.be/fuKh-7HXKvY?t=765
En uzun müdahale yapılıyor. 4. saatin içindeyiz.
şimdi anlamadım bu işi
4lüsü 11,96 40 tanesi 119,6
9lusu 32,90 40tanesi 146,22
16lısı 87,50 40tanesi 218,75
32lisi 131,50 40tanesi 164,37
:he: :he: :kahkah:
iyi öpüyorlar
programı yapanda farkında değil .. :p
https://files.catbox.moe/18zwwi.JPG
Şahaba ne geydiriyordur şimdi Reyis, 14 gayme bu boru değil.
CNN Türkte kılışdaroğlunu çıkardılar , Güzel birşey söyledi IBB 4 milyar borç ödedi ve borçalmadı dedi....Ayrıca borçalmadan da metrobüs satın aldı dedi...Kısa bir haber di ama etkileyiciydi....Ayrıca ihaleler halka açık yapılıyor dedi...Beğendim
Bu performans devam ederse Millet ittifakı kesin iktidar olur....
Daha Reis USD kuruna bakmamış anlaşılan. Bakmadan 14 altına atmak için herşeyi yapıyorlar. Tuşu yanlarında götürmüşler masa altından basıyorlar habire :))) Kırmasalar bari tuşu.
Bu günde 14 üstüne çıktık..Bakalım yarın ne olacak....
Bugün çok ciddi meblağ yakıldı. 1dklık grafiğe bakınca saat 10 da başlamış müdahale bariz belli. Muhtemelen bankalar erken başladı. Merhem olmayınca merkez el attı.
Arzu ederdimki, sn gaya birkac kelam eylesin. Nerde bu T.Hound. Dolarini bozup gunluk repoya donmus mus falan filan. Yok falan filan sertificasi varmis. Ireisin de kapi gibi ekonomi diplomasi var ulen.
Büyük olasılıkla arjantin olacağız...Reel eksi faiz ve yüksek dolar kuru....MB toplantıda ne karar alacak bakalım....Umalım da Venezuela levhasına sapmayalım