Kimlerin satmasına fırsat veriyorlar acaba?
Printable View
Forumun hüstatları gerekeni yapmayınca iş başa düştü...
Ön görü; Endeks bir hafta içinde zirve tazeler...
Bilinmezlik; Seçim süreci vs derken Mart ayında ralli devam edebilir mi?
Dip not; Telekomlar da dahil olmak üzere, topyekûn bir hareketin eli kulağında... Fekat bazı kağıtları mazot yapabilirler(Tüp müp)...
Ereğli de kıpraşma var......
Ha gayret makası eksi yapacak
Telekom’larda bağış miktarları bütün parayı götürüyor Caho.
Üstüne o bölgedeki faturaların ödenmemesi/ötelenmesi.
Ama tcell mart ayında hareketlenir, yerli oto banttan indi falan derken babayiğitlere bir hareket gelebilir mart ortası takvime göre.
Plase 27-28 Şubat bilançoyla beraber Aselsan bedelsizi. Bilanço öncesi gün denerim.
Geri alımda açıklamadılar.
Aslında çok uzun konu ama birkaç şey yazmak isterim.
Temsili demokrasinin bir çok sebebi var. Tabi temel nedenlerinden biri ortaya çıktığı dönemlerdeki koşullar (Ulaşım, iletişim vs). ABD'deki electoral college sistemi bu yüzden eleştiriliyor mesela. Koca coğrafyada o dönem için iyi bir yöntemmiş ama bugünkü koşullar farklı.
Günümüzde birçok şey değişti. Örneğin siz bir bölgenin sesi olsun diye birini MV seçip gönderiyorsunuz, twitterda 10.000 kişi ancak takip ediyor, ama o bölgenin ünlüsünü 3-5 milyon kişinin takip ettiği oluyor. Kim kimin sesini daha iyi duyurur, sorunlara ilişkin gündem yaratır, çözüm ürettirir çok açık.
Öte yandan direkt demokrasinin örnekleri de var bazı ülkelerde. Bunun çeşitli yöntemleri var. Bir ara bizde de gündeme gelen plebisitler gibi.. Belirli konularda halkın iradesinin doğrudan sorulması.
Yine bildiğim kadarıyla bazı yerlerde, bölge milletvekillerinin kullandığı app'ler var (Yoksa da yapılabilir). Seçmenler telefona yüklüyor, bir kanun söz konusu olduğunda bölge seçmenine soruyor, app'ten fikrini belirtiyorsun, MV ona göre oy kullanıyor.
Bu temsili demokrasi ileride nereye evrilir bilmiyorum. İnsan sayısı sürekli artıyor, MV sayısı da. Buna gerek var mı? Teknoloji yardımıyla başka sistemler denenebilir mi? Bayağı kafa yorulması gereken konular..
Ek olarak bağıştan dolayı düşüyor olsaydı telekomlar asıl halkb ve vakbn nin düşmesi gerekirdi... Takılmayın kısa vade harektlere... Borsasa olmaz yoktur, herşey olur kısa da...
En iyi 2.alıcı bofa olunca insanlar ürküyor. Normalde.
5 den sonra ya da pazartesi kan gölü de yapabilir.
Sadece dün sabah yukarı açılış sonrası aşağı vermesi, bu sabah gapli aşağı açıp sonra alması piyasa yapıcının yukarıyı hedeflediğini bana düşündürtüyor.
Hafta sonu da katalizör bir haber. Fon alımında ilave gibi. İlaveten hafta MB toplantısında faiz indirimi gibi kararlar olursa eğer.
Bunca tantana sonrasında bu kadar karar alıpta aşağı verebileceklerini sanmıyorum. Verirlerse aynı konular tekrar açılacak.
Aşağı vermesi mantıklı değil hiç bir açıdan...
Ben yön yukarıcılardanım.
İlaveten biraz tcell aldım. Bakalım bağış yaptı diye batmazsa şirket kazanırız...
Spotta alıcı satıcı aynı değilse , birileri mal çıkıyor .
fonlar 5000 altına vermemek için bir anda kaldırıyor çünkü o bölge psikolojik kuzey kapısı ,
biliyorsunuz dün arka kapıdan çıkan çıktı ama iyi savaş veriliyor bakalım kim kazanacak
Ziraat alımda 3 milyar tl oldu
Para kalmıştır inşallah :)
Ohhh -30 makas
SPOT, görüldüğü gibi sadece 12 kurum alışı var, piyasa sattıkça birleri fazlasıyla karşılıyor, 2 gündür Halk Yatırım karşılamaktaydı, bugün bu görev Ziraat Yatırıma verilmiş,
https://i.hizliresim.com/h87dmkc.PNG
Hazır endekis 5000 ini zorlarken, büyük oyunun söndüğü krdmd yi şortlayalım mı Sindoma abi?
Pisyedili abi benim 3bin sonra 30bin şeklinde stratejim mevcut ama piyasa taban olunca iptal ediyorlar, o yüzden 3bin artık olmaz süreç sancılı olucak ama sanırsam 4binde anlaşırız pala emmi ile
ZİRAAT YATIRIM Olmadan sadece BANK OF-A nın ALIMLARI bile ENDEKSİ Uçururdu kaçırdığımız bişi mi var ?
https://i.hizliresim.com/bt0p5l1.png
Bak..Sen zırlarken,hisse derken...24 ocakta 6200 den short ve 5200 den poz. kapama..
sonra dün YAKLAŞIK 6.000 den short...Zırva dediğin için çarpılırsın bak.:)..2706 nolu mesaja bak....15 şubat saat 10:56
VİOB sana ağır gelir..sen f/k ya bak..bu hisse ucuz de..
Çarşamba tüm kağıtlar tavan iken 5300-400 den short açarım denilen mesaj..aha orada...5320 GÖRDÜK.
öyle kıvırma yok..sadece burayı aşarsa stoploss olurum var..tek yön üzerinde kararlılık var...
COMMERZBANK, YIL ORTASI ALTIN FIYATI TAHMININI, FED'IN DAHA YUKSEK FAIZ ARTIRMA OLASILIGINA DAYANARAK1.800 DOLAR/ONS'A INDIRDI (ONCEKI 1.850 DOLAR/ONS)
Kimi 3.000 der kimi 1.500.
Garip bir enstrüman oldu.
günlerdir satmalara doyamadıkları gübre bile artı. birileri nasıl çıkıyor analayamadım.
A1 capitalin sayfası patladı.
Hesaba erişemiyorum
Hocam bunu dün anlattım. Tekrar anlatayım.
BES fonlarının devlet katkısı için almak zorunda olduğu hisse senedi oranı, %10'dan %30'a çıkarıldı malum.
SEDDK dedi ki, bunlar böleceksin, %10'u BYF olacak .Yani borsa yatırım fonu. ZPX30F ve ZPBDLF olarak gördükleriniz borsa yatırım fonu. 3 gündür işlem hacimleri çok yüksek. Sebebi de bu.
Şimdi bu fonlar nasıl çalışıyor? Mesela ZPX30F.. Bu BIST30 hisse senetlerinden oluşan bir likit borsa yatırım fonu. Yani normal hisse senedi alır satar gibi işlem görüyor. Diyelim ki BIST30 rallisi bekliyorsunuz. Kaldıraçlı işlem de sevmiyorsunuz Gidip bunu aldığında tüm bu hisseleri almış gibi oluyorsunuz.
Bu da şöyle çalışıyor; diyelim ki bir BES fonu geldi, mecbur olduğu için ZPX30F tahtasına alım girdi. Ziraat Yatırım piyasa yapıcı olarak hemen talep edilen tutar kadar satıyor (yaratıyor). Karşılığında da ZPX30F'in içindeki hisselerin ağırlığı ne kadarsa, gidip o tahtalardan hisse alıyor.
Aynı şey bankalardan oluşan ZPBDLF için de geçerli. O yüzden 3 gündür bankalarda birinci alıcı Ziraat Yatırım..
Yani paranın bitmesi gibi bir durum yok, çünkü sattığı kadarını gidip alıyor. Piyasa dengeliyor..
Muhtemelen en geç Pazartesi bu alımlar bitecek..
Uzun süredir günlük pastada diğer takaslarında bu kadar fark görmedim. Hatta hatırlamıyorum bu kadar fark olmuşmuydu...
İlginç