Mis gibi şirketmiş :)
Printable View
abd borsalarının gözü yere bakıyor ama tarzangilin esas sorunu tahvil faizleri, 10-yıllık ekim.22 tepesi olan 4.30 yukarı geçmek üzere, 2-yıllık faizi ise 5.00 sınırında- corona başladığında 0.20 idi bu faiz.. tahvil faizi yükseldikçe, bankaların tahvil portföylerinden potansiyel zararlar katlanıyor, vadeye kadar tutacaz diye bu zararları bilançoda göstermiyorlar, marked-to-market fiyattan gösterseler abd bankacılık sisteminin toplam özsermayesi eksiye düşecek.. çinliler ve suudlar daha önce görülmemiş boyutta abd tahvili satıyor, şimdi bunlara japonya eklenecek, parasını savunmak için satmak zorunda.. bütün bu tabloda fed daha da artırıcam faizi, bana ne diyor.. büyük çatlama yakın eylül-ekim ötesini göremez abd piyasaları
Aselsan bedelsiz onaylanmış..https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b7e2848df0.jpg
Abi bize kız vermiyorlar diyorlarmış.. Atatürk köylü milletin efendisidir diye boşuna söylememiş. İster istemez cahil filan deniyor.
Statüleri güçlendirilmeli.
Aklıma gelen el ve vücut emeği çok olan meyvecilik, sebzecilik, hayvancılık, ormancılık, organik tarım yapılan köylerde
- internet indirimli olmalı
- Migros Kamyonları olurdu, o tip teşvikler olmalı
- Digiturk vs üyelikleri sübvanse edilmeli
vs.
Belki devlet ile işlerde yetkili özel bir yarı noter gibi memurluk pozisyonu açılabilir.
Güvenlik görevlisi de atanabilir
Belirli ürünlerde hasılat sigortası vs de olabilir. Hasatın köyden alınıp pazara sunulmasını profesyoneller yapabilir.
Köyde sosyalleşme imkanları sınırlı ve sosyal baskı var,onu aşan yerlerde hayat şehirden çok daha güzel aslında.
Endüstriyel tarıma destek farklı olabilir. Toprak işleme, tohum atma, gübreleme, ilaçlama, hasat, ayıklama genelde makinalı oluyor.
Kızlar almıyor cidden köydeki tarım veya hayvancılıkla uğraşan genci. Kız okuyor deyip vermiyorlar. Verenlerde kızın hayatını garantilemek istiyor. Üzerine ev, tarla, arsa veya yüklü altın istiyorlar. Köylü kızlar yazıyor saçma 4 veya 2 yıllık bir bölüm, ben okuyorum üniversite bitirdim. Maaşlı eş istiyorum diyor. Kuzenimden biliyorum, bizim ilçe ve civar tüm köyleri gezdiler kız bulamadılar.
Oysa şuan güzelde kazanıyor, belki 3 memurun maaşını kazanıyor. Ama kızlarımız ahıra, kümese girmek istemiyor, tarlaya gitmek istemiyor. Saçma sapan aşk dizileri izleyip, hayallere dalıyor. Beyaz atlı prens bekliyorlar. [emoji3]
Bir kuzenimde veteriner, eşiyle ayrilma aşamasındalar, eşi üzerin ahır kokuyor diyormuş, veteriner ne kokacaksa köyde. Şehirden ev al oraya taşinalim kedi, köpek bakarsın diyormuş vs vs
İyiler iyidir.
Malesef kadın olsam ben de evlenmezdim, hayat şartları çok kolaylaştı. Özellikle kadınların güvenlik ihtiyacı azaldı. Evlenip çocuk yapıp kocayı şutlayan çok fazla.
Ariston abi korku filmi seven mi?
Eğer seversen Siccin serisi çok başarılı, yalnız ve karanlıkta izle.
Ben tüm seriyi 2 gunde izledim titreye titreye [emoji3]
İyiler iyidir.
Benim bazı görüşlerim malesef üst akıl ile aynı. Bu kadar insanın doyması için endüstriyel tarım ile üretimin artması gerekir.
Romalıların görüşü ise çok fazla insan var azaltmak lazım şeklinde.
Tesadüfen bir videoya denk geldim. Kişi ABD'den gelmiş sanırım profesör, enzim işi ile uğraşan bir start-up kurmuş 4 yılda daha yeni yeni fatura kesmeye başlamışlar. Geleceğin sektörü olduğuna inandım.
Siccini bir izle tam senlik.
İyiler iyidir.
Şeytanın Avukatı oldukça gerçekçi.
Köylü olanlar bilir, yonca tarlasına fare bir dadandı mı, öyle bir çoğalır ki, o tarla yonca vermez artık mecburen yoncayı sökmek zorunda kalırsın. İnsan gerçekten istilacı bir tür, çok tehlikeli.
İyiler iyidir.
Sorun kapitalizm aslında mesela herkesin özel arabası olmasa ne olur. Bu kadar teknolojiye rağmen neden hala kağıt kullanılır mesela. Kozmetik ürunler olmasa ne olur vs vs.
Açlıktan çocuklar ölüyorken, Herşey dahil 5 yıldızlı oteller olmasa ne olur.
İyiler iyidir.
Bir kaç yerden gördüğüm bir görüşe göre insan dünyada Tanrı'nın temsilcisi veya yansımasıdır, ama asıl ile yansıma farklıdır. Tanrı'nın bir tane bile özelliği eksik olsa ona artık Tanrı diyemeyiz.
İnsanı eleştirirken Tanrı'nın bir özelliğini eleştirmiş olabiliriz. Ben de doğal bir yetenek var insanlar ile itiş kakış durumuna düşmüyorum. Kişiler üzerinden değil kavramlar üzerinden gitmek lazım. Bunun istisnası topluma mal olmuş siyasetçiler vs olabilir, onlar kendileri kaşındıkları için eleştirilebilir.
Bu film.
Normalde güzellik insanın aklını alır, ondan sonrası kolay.
https://i.hizliresim.com/1pixw29.jpg
SON DAKİKA HABERİ: Bir PİLOT daha uçakta öldü!!
16 Ağustos 2023 - Quatar Airways QR579 (DEL-DOH) Delhi'den Doha'ya, Quatar, 51 yaşındaki kıdemli pilot uçakta yere yığılıp ölürken rotasını Dubai'ye çevirdi!
BU HAFTA 2. pilot ölümü & 4. çöküş!
14 Ağustos 2023 - LATAM Flight LA505 (MIA-SCL) pilotu öldü
9 Ağustos 2023 - United Airlines UAL1309 (SRQ-EWR) pilotu çöktü
7 Ağustos 2023 - TigerAIR Flight IT237 (CTS-TPE) pilotu çöktü
Son 6 aydaki tüm pilot yetersizliklerinin kaydını tutarım.
Gönderi
Yeni Tweetleri göster
Sohbet
William Makis MD yeniden gönderi yayınladı
Dr William Makis
@MakisMD
SON DAKİKA HABERİ: PİLOT Uçakta öldü 14 Ağustos 2023 - LATAM Airlines Flight LA505 (MIA-SCL) Miami - Santiago, Şili - 8 saatlik uçuşa 2 saat kaldı, kaptan yere yığıldı ve tuvalette öldü - uçak Panama Şehri'ne yönlendirildi - 3. pilot BU HAFTA çökün!
56 yaşındaki kaptan pilot, uçuşun 2. saatinde kendini iyi hissetmediğini söyleyerek tuvalete girdi.
Kaptanın lavaboya düştüğünü fark eden kabin ekipleri ilk müdahalede bulundu ancak kaptan kurtarılamadı. Uçakta 3 pilot vardı, geri kalan ikisi uçağın yönünü değiştirdi ve pilotun düşmesinden 28 dakika sonra, 15 Ağustos 2023 00:36 AM EDT'de güvenli bir şekilde Panama City, Panama'ya indi. Kaptanın varışta öldüğü açıklandı
Uçak inişten 12 saat sonra hala Panama City'de yerde.
Bu, bu haftaki 3. pilot iş göremezlik vakası, 1. ölümcül.
Mart 2023'ten bu yana tüm pilot yetersizlikler belgelenmiştir
https://twitter.com/MakisMD/status/1691699040118083985
O kısmını bilmiyorum ama cennet tam benim aradığım yer.
Bütün dünya birleşse bir insanı cennette gibi yaşatamaz.
Şu olabilir bin yıl hazırlanılır, sonra belki bir kişi bir süre yaşatılabilir ama gerek yok. Hz. Süleyman özel dua etmiş bana verilen kimseye verilmesin diye.
Arkadaşlar bu saatte sorulacak soru değil ama bist genelindeki açığa satış yasağı kalktı mı? Kalktı ise ne zaman kalktı?
Havacılığın dinlenmesi lazım. Var mı öyle Ağustos'ta havacılık alıp %50 kar etmek ? Depremde adamlar bedavaya uçarken alacaktınız :)
Kasti kıtlık haberleri var, A101 5 kiloluk prinçleri dizmiş, geçen senelerde raflar boştu.
Şu sıralar tavuk baget alıp tavuklu pilav yapmak en hesaplı yiyecek.
Bu arada Tat eldeki konserve ve salçaları piyasaya sürmüş, satın alacak firma fazla iskonto uygulamasın diye olabilir.
Elektrikler gitti, filmi de açamadım [emoji22]
İyiler iyidir.
TV'de bir tarımcı çıktı, salçalık domates Rio aslında daha iyidir daha etlidir, diğeri sulu ve ince kabukludur o yüzden tercih ediliyor dedi.
https://i.hizliresim.com/d4527uv.jpg
Şehirde ne varsa köyde de o var.
Dünya global köy oldu.
Ben borsayi köyde daha rahat takip ediyorum.
Ortalık sessizken..
Veterinerle evlenen vererineri kolonya satıcısı mı zannetmişti? :he:
Genç insan köyde hayat kurarsa daha huzurlu ve güzel bir hayat yaşar.
Bahçesinden sebze, kümesinden tavuk-yumurta..
:)
[emoji3]
İyiler iyidir.
Sasa da dolar bazlı destekte...
Yarın thy gibi bunun da hareketi önemli . Endeksin karar vermesinde rolleri büyük olacak .ytd.
Petrolde Çin ve Fed etkisi
Petrol, Çin ekonomisine ilişkin endişeler ve ABD'nin daha da sıkı para politikası olasılığıyla tetiklenen üç günlük düşüşün ardından istikrar kazandı.
ALTIN
bence tamam dostlar
1889,66 görülmüş
1891,10 alt bolinger... bu turda orayı kıramaz
1887,50--1888 a korkutma barı yapıp döner
artıkın, bu aralıktan alış denenir
1855-60 aralığı bir sonraki turda gelir sanırsam
yatırım tavsiyesi değildir
not: 1887,50 yi sert aşağı kırarsa, ve 1891,10 üstüne tekrar atamaz ise SIKINTI var demektir..
o yüzden ilk poz % 50 gibi açılmalı, ayu gibin poza abanılmamalı :oleyo:
ilk pozunuz gelirse ilave açılacak noktayı yazarım