Brksn ile bence dnısı mukayese edilmeli. Yaklaşık 4te bir fiyatında ama ciro ve esas faaliyet karı olarak ondan çok daha iyi durumda.
Printable View
Brksn ile bence dnısı mukayese edilmeli. Yaklaşık 4te bir fiyatında ama ciro ve esas faaliyet karı olarak ondan çok daha iyi durumda.
%100 bedelsiz sermaye artırım kararı geldi ! yatırımcısına hayırlı olsun [emoji846]
bedava işlem görüyorduk.
inşallah biraz telafi ederiz
20 lira seviyesine kadar bence yolumuz açık
https://i.hizliresim.com/7zqete9.jpg
Evet sirketimiz BEEKOSAN yönetimi % 100 sermaye artisi kararı acikladı. Hayirli olsun. Sirketin sermaye yapisini guclendirmek ve likiditesini artirmak istemisler ilk anda belliki.
Biz gelelim Be delsiz surecinde bize fikir verecek birkac karsilastirma ve orneklemeye..Katkisi olacaktir diye düsundüm.
ÖRNEGİN ;
AYES %100 bedelsiz sermaye kararini 19 Eylul de aldiginda fiyatı 28.5..lerde iken 1 Kasım itibarıyle 49...lu rakamlardan islem gormekte.
Yine SMART GÜNEŞ % 100 Bedelsiz habeeinden sonra yaklasık % 200
BIRLESIM MUHENDISLIK % 100 uzerinde
ALKA bedelsiz sureci icerisinde Yaklasik % 200 prim yapmıslardır.
Örnekler artırilabilir ve bakip incelenebilir.
Bakalim ortagı oldugumuz Berkosan da da buna benzer bir surec yasayacak miyız ? Bekliyoruz. Izleyip gorecegiz.. Degerlendirmelet yaklasik oranlardir . Kendi dusunce ve izlenimlerimdir ! Ytd
BERKOSAN da da bu surec daha yeni basliyor.. önce su canagı katlamaya ..
Ataklar..ara dinlenmeler ve deparlar..
Bizde gorecegiz insallah..sabır evet ! Ytd
" Boğa piyasasını küçük sermayeli hisseler başlatacak "
PİYASA*- 06 Kasım 2022, 22:43
Pandemi başlangıcından beri nakit biriktiren yatırımcıları, 2023 yılında büyük bir boğa piyasası bekliyor olabilir.
BORSAGUNDEM.COM*– DIŞ HABERLER SERVİSİ
Pandemi başlangıcından beri yatırımcılar, belirsizlik endişeleriyle daha çok nakde yöneliyor. Bunun hem bir sonucu hem de hızlandırıcısı olarak, 2022 yılı borsalar için bir çöküş yılı oluyor.
Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, özellikle büyük ölçekli dev şirketlerin yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattığı borsalarda, 2023 yılında yeni bir boğa piyasası bekleniyor. Ancak boğanın boynuzlarında bu kez dev şirketler oturmuyor.
Küçük ölçekli hisse senetleri öncü olacak
Business Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre,*Bank of America (BofA), yatırımcıların pandemi başladığından bu yana yüksek oranda nakit biriktirmesine rağmen 2023 yılında büyük bir boğa piyasasının müjdesini veriyor. Banka, yayınladığı notta, 2023 yılında hisse senetlerinde, çoğu yatırımcının beklentilerinin dışında, sürpriz bir yeni boğa piyasasının beklendiğini belirtiyor.
Son on yılda borsaya hakim olan büyük ölçekli devler yerine, küçük ölçekli hisse senetlerinin gelecek yıl ve sonrasında piyasayı yukarılara çıkarmaya hazırlandığını belirten Bank of America yetkilileri, bunun nedenini, tarihsel olarak borsada bulunan daha küçük ve daha yerel şirketleri tercih eden çeşitli dinamiklerin bir araya gelmesi olarak gösteriyor.
Üretim ülke içine dönüyor
Bank of America'dan Michael Hartnett,*“Stagflasyon, üretimin ülke içine yeniden dönmesi, yerelleşme ve mali teşvik gibi uzun vadeli eğilimler, 2023'te küçük çaplı bir boğanın hazırlayıcısı olacak”*diyor.
Hartnett, öngörüsünü temellendirirken, Nasdaq 100'ün küçük sermayeye sahip hisse senetlerinin üstün performans gösterdiği yaklaşık yirmi yıllık uzun trendin devrilmeye başladığını ve*1970'lerin yüksek enflasyon döneminde görülene benzer senaryonun izlendiğini belirtiyor.
Hartnett,*“Stagflasyon, 1970'lerin sonlarında devam etti, ancak 1973/1974 enflasyon şoku sona erdiğinde, ABD küçük sermayesi tüm zamanların en büyük boğa piyasalarından birine girdi. Küçük ölçekli hisse senetleri, önümüzdeki yıllarda beklenen stagflasyon döneminde daha iyi performans gösterecek”*diyor.
Resesyon dönemlerinde daha iyi performans
Hartnett,*“Daha küçük şirketlerin karları, devlet vergilerinden daha fazla yalıtılmış oluyor ve küreselleşme üzerindeki yerelleşme eğilimi, mali teşvik tedbirlerinde olduğu gibi, daha küçük ölçekli şirketleri destekliyor. Küçük ölçekli hisse senetleri de fiyatı belirleyen değil, fiyatı kabullenen şirketlere ait olduğundan, enflasyon tarafından daha az cezalandırılıyor”*diye ekliyor.
Küçük sermayeli şirketlerin üstün performansları genellikle, Hartnett'in yakın olduğuna inandığı bir resesyon döneminin başlangıç aşamasında ortaya çıkıyor.*1936 yılından bu yana*durgunluk dönemlerinde ABD küçük ölçekli hisse senetlerinin uzun vadeli getirileri ortalama*yüzde 11,7*olurken bu oran büyük sermayeli hisse senetleri için sadece*yüzde 8,4*olarak gerçekleşiyor.
Küresel ekonomilerde benzer yapı ve davranislar olur genelde evet..
BERKOSAN icin izah edilmis sanki..Bu kadar iyi güzel acıklanir..
Alintıdir... YTD.
BERKOSAN da 3. Ceyrek bilanco geldi.
Evet 3. Ceyrek karı düşük ama bu kimseyi yaniltmasin..
Özellikle hem DURAN VARLIKLARDA HEMDE DÖNEN VARLIKLARDAKI artıslar iyi incelenmeli.. Bu durum önümuzdeki donemlerde ozelliklede yeniden degerleme , varlikların degerlendirilmesi , sirket alacakları...ile iyi karlar aciklayacaginin bir göstergesi olabilir.
Sadece kâra bakıp alım satım yapilmamali..
Ayrıca FAVÖK artısı ve ÖZKAYNAKLARDAKI büyumede olumlu rasyolar olarak degerlendirilebilir..
Sadet ; Hissede volatil günler bizi bekliyor..iyi inceleyip dusunup ona gore hareket etmeli..Bedelsiz sermaye artısi ile beraber sirkette büyümeye ortaklik , satinalma veya istirak satisına , yeniden degerlemeye yonelik gelismeler olabilir..
Izleyip gorelim...ytd
kar rasyolarındaki belirgin düşüş hoşuma gitmedi
Börekhasan 10 dan ver gel 16.xx den al
Hayırlı kazançlar
Halka arzdan almıştım bu kağıdı 2.00 tl sanırım ozaman vay bee..%50 bedelli sermaye artırımı yapmıştı,çok iyi kazandırmıştı
şu norveçde ki yatırım tamamlanırsa , bedelsiz onayı ile birlikte inanılmaz fiyatlara gitme potansiyeline sahip.
pozisyonumuzu koruyoruz
https://i.hizliresim.com/bhbtgls.jpg bu sermaye büyüklüğü ve mevcut takas yapısı ile orta vadeli 100 liralar niye olmasın ? bedelsiz sürece harekete hız verebilir. Beklentimin yüksek olduğu bir şirket açıkçası.
siyasal bir kriz, ekonomik bir kriz vs olmadığı sürece tabiki. yatırım tavsiyesi değildir.
Bilançoyu beğendiniz mi?
Redmi 7A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bilanço açısından kar rasyoları hoşuma gitmedi ama bilançosal açıdan rutin düzen devam ediyor, orta vadede daha derli toplu hale gelir.
ama özellikle norveç yatırımı önemli
bu kış sert geçecek , yalıtım ve enerjide tasarruf çok önemli hale gelecek.
şirketin sermaye yapısı oldukça düşük piyasada doğru dürüst hisse yok
piyasa değeri bu ölçekte bir firma için çok ucuz
%100 bedelsiz sermaye artırımı var.
muazzam prim potansiyeli olan keşfedilmemiş bir hisse durumunda
https://i.hizliresim.com/cg9lgd3.jpg Kotasyon şartnamesine göre ilk değişimde bir üst pazara çıkması gerekiyor.
• Piyasa değeri 150 milyon liranın üzerinde
• Fiili dolaşımdaki payı 60 milyon liranın üstünde
• Yatıeımcı sayısı zaten 750 üstündedir
• İmtiyazlı hisse var ama halka açıklık oranı %90'dan daha az
• Hatta %11 temettü vererek %10 üstüne çıkmış
herşey tamam gözüküyor
Farklı fikir beyan edecek varmıdır ?
ana pazara çıkma
%100 bedelsiz sermaye artırımı
norveç yatırımı
enerjide tasarruf dönemi ve yalıtımın önemi
avrupa da kış sert geçecek, avrupadaki fabtikalar
daha nasıl bir beklenti olabilir bilmiyorum epi topu 15 milyon sermaye piyasa değeri 300 milyon bile değil
kısa vadede 30 lar orta vadede 100 ler neden olmasın
kısa sürede 10.50'den 18 seviyesine geldik ama bana göre yolun başındayız
tavanada -tabanada . kademelerde çok az lot var.bedelsiz ve yenı ortaklıklar hissede gelecek için olumlu düşünceler yarattı..bakalım neler olacak
2 tavan ile 19.86 ya geldik ama tahtada zaten hisse yok.
alt pazardan bu ay çıkarız umudundayım.. sonrasında tahtaya hacim ve yeni oyuncular geldiğinde işin rengi değişir.
%100 bedelsiz sermaye artırımına kadar 8 hafta kadar zaman var ! potansiyel yüksek umudumuzu koruyoruz. yarından itibaren 20 üstünde oturur yerimizi sağlamlaştırıp biraz dinleniriz sanırım.
20 üstüne oturur isek bir müddet burda dinlenir güç toplarız.
bedelsiz ve alt pazardan çıkma döneminde en az %50 yukarıda olmayı hedefliyorum.
fiyat boşlukları oluştu doldurmak isteyecek mi bakacağız..18.13.....16.62 fiyat boşluk seviyeleri...ytd
enerjimizde azalma yok ! 7 hafta içinde bedelsiz onayı gelmesini bekliyorum.
aralık ayı içinde ise alt pazardan çıkması gerekiyor.
bekleyip göreceğiz inşallah
seçime kadar 70-80 lira beklentimi (hatta 100 lira) sürdürüyorum.
tamamen şahsi düşüncemdir beni bağlar
Ne oldu bu Norveçli sirketle satın alma ortaklik niyet sözlesmesi. ?
Ne faaliyet raporuymuş ki ay oldu bir inceleyemediler ! Sirketin nasil bir finans birimi ceo su yonetim kurulu varmiş ki bravo yani iyi calisiyorlar ! Yoksa yine bir tezgah mi bu satın alma ? Bu kadar belirsizlik ve uzayinca , birde sicil tescilli olunca , supheler sorgulamalar haliyle..
Evet bir aciklama bilgilendirme yatirımcilari !..ytd
kısa sürede 30 üstünü bekliyorum (bölünmeden önce)
zaten şirket olarak ederi 30-40 arası hisse başı
fiyat boşlukları var dolmadan zor..
Nasıl dolduracak bu boslukları kardesim ?
Yaklasık 3 haftadir gectik 16..lardaki boslugu 18.10 daki boslugu dolduracak diye beklerken alip göturduler hisseyi. Bakakaldık oylece ! Sirketin yakin zamanlı bu kadar beklentisi ve hikayesi varkende cok zor gibi artik..ytd.selamlar..
30-40 arası bölünür
ilk hedef 25
bu ay alt pazardan da çıkması lazımhttps://i.hizliresim.com/jljzjlp.jpg
yarın artık 25 üstüne atıp orayı sağlam destek haline getirme zamanı gibi duruyor
25 li ralamları düşündüğümüz için gördük
yarından itibaren 25'i destek yapıp buralarda güçlenme arayışında olabiliriz.
sonrasındaki hedefimiz belli. ytd
https://i.hizliresim.com/hjagy7m.jpg 24.20 üzerinden bir müddet dinlenip güç mü kazanmaya çalışacak, yoksa 30'a sürüp bedelsize yakın bir süre kalaya kadar dinlenme moduna mı geçecek ?
grafik bentleri delmiş geçmiş, tahta hacim olarak kuvvetsiz gibi duruyor ama oldukça kuvvetli.
bu aralar bir de ana pazara çıkma yönünde bir haber gelirse muazzam olur. ytd
Bence endeks ve dolar bazlı çok ucuz kaldı dönüp boşlukları dolduracak kadar zamanı yok bedelsiz var üst pazar çıkma ihtimali birde Norveç fabrika ortaklığı son ihtimale pek olasılık vermiyorum saygılarımla
Spk güldürüyor beni,yahu şuana kadar 77 bin lot işlem olmuş "olağan dışı fiyat ve miktar haraketleri"ile ilgili yazı istiyor.Gün içinde tavandan başlayıp taban olan kağıtlardan bilgi isteyen yok..hakikaten komedi
Berkosan ile alakalı yakın zamanda ana pazara ilişkin gelişmeler olabilir. Yavaş yavaş bedelsiz için de sona doğru yaklaşıyoruz
25 üstü deneme sonrası bir miktar gevşeme olması normaldi.
az biraz daha gevşeme sonrası bedelsiz onayına kadar 30 lira ve üstü rakamlara ilişkin beklentimi sürdürüyorum.
bu piyasa değerinde şirket kalmadı bistte ? kaldı ki berkosan gerçekten alanında önemli bir şirket
bölünme sonrası daha agresif fiyat hareketleri bekliyorum.
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir, analiz notlarımdır
bedelsiz olayı prim yapmıyor artık hocam bedelsiz olayını büyütmeyin..
Bence berkosan yönetimi yeterli güveni vermiyor dünkü blldirimin benzeri daha öncede yapılmıştı o vakitte bugünkü harekete benzer bir harekat olmuştu sanki bilinçli yapılıyormuş hissine kapıldım sanki birilerine mal toplatiyorlar gibi görünüyor ama şundan kesinlikle eminim berkosan yonetimi iyi niyetli değil hatta yatırımcı düşmanı umarım Allah fırsat vermesin
ben şahsen orta vadeli yatırımcıyım, küçük düzeltmeler ile çok ilgilenmiyorum
bedelsiz sermaye artırımlarının fiyata etki etmediği fikrine hiç katılmıyorum bu arada ! bistteki son dönemdeki sermaye artırımlarına referans olarak bakılabilir
ana pazara geçince bu şirket hissesi için hikaye değişecektir
Hayırlı olsun ortaklar yılbaşından sonra ana pazarda işlem görmeye başlayacak