Bugün akşam Aygaz 12 şubat akşamı bilançoyu göndereceğini açıklamış.
Bu durumda 13 şubat perşembe sabahı yıllık ve son çeyreği görmüş ve buna göre reaksiyon göstermiş olacağız.
İnşallah iyi bir son çeyrek açıklar da, sıkıştığı banttan kurtulur.
Printable View
Bugün akşam Aygaz 12 şubat akşamı bilançoyu göndereceğini açıklamış.
Bu durumda 13 şubat perşembe sabahı yıllık ve son çeyreği görmüş ve buna göre reaksiyon göstermiş olacağız.
İnşallah iyi bir son çeyrek açıklar da, sıkıştığı banttan kurtulur.
İnşallah hocam Ereğli ve Aygaz da pozisyon aldım bekliyorum az işmen aselsan ve kartonsan da var
Bu akşam şirket ayrıca, YKB bankası hisselerinin sahibi koç finandal hizmetler AŞ araclığıyla uni credit ten hisse alım işleminin tamamlandığını duyurmuş.
Açıkçası ben bu kadar hızlı beklemiyordum sonuçlanmasını.
Haziran ayını bulabilir diyordum, demekki resmi izinler ve işlemler çok hızlı alınmış.
Koç grubuna hayırlı olsun.
İyi fiyata iyi bir aset aldılar. Koç holding bilançosu daha da güçlendi tam konsolidasyon dolayısyla.
Aygaz da bu arada holding gibi oldu.
Eyaş aracılığıyla tüpraş, KFS aracılığıyla YKB , elektrik şirketi Entek , gayrimenkul ve iş geliştirme şirketi opet ortaklığı, 4 ayrı gemi işletmeciliği şirketi ve ana faaliyet konusu LpG ile birlikte holding gibi oldu.
İyi mi kötü mü ayrıca tartışılır ama finansal varlık asetleri çok büyüdü.
Defter değeri çok önemli bir şirket oldu yani,
Maalesef Ykb hisseleri dolayısyla kar yazamıyor, sadece özkaynaklar içinde değerleme yapabiliyor ama gizli ve büyük bir sete sahip oldu.
Bu arada en güzel gelişme bu konuyla ilgili olarak, ilk çeyrek bilançomuzda normal operasyonlara ilave olarak, uni crecitten alınacak kendi payına düşen 22 mln tl lik tazminat kar olarak gelir tablosuna girecek. Elbette bu alım dolayısıyla nakit çıkışı yaşanacak şirketten ama küçük bir meblağ olacak ve çok ucuza aldıkları için çok değerli bir aset sahibi oldular. 2 tl den aldıkları hisseler 3 ay içinde % 50 değer artışıyla borsamızda 3 tl nin üzerinde işlem görüyor.
Ocak ayı zaten stok karı dolayısıyla ve iyi satış miktarı dolayısyla iyi geçmişti.
Şubat ayında ise propane ürün hedgi dolayısyla ve artan kurlardan dolayı karlılıkta olumsuz olmayacak.
Geçen yılın 3 aylık sonuçlarının kötü olduğunu hatırlarsak, bu yıl güzel başlangıç yapabilir.
Bu arada sürpriz olur da, ilk çeyrekte tüpraş kar açıklar ve oradan bir katkı alırsa, 2020 yılı aygaz açısından en parlak yıl olabilir,
Bu arada düşen faiz oranları ve ihraç ettikleri tahvillerin değişken faizli olması dolayısyla finansman giderleri de düşük olacak.
......
Güzel bir rüya görüyor ve yazıyorum gibi ama bunların hepsi oluyor olan gelişmeler...
YKB ile ilgili işlemin tamamlanması ve KAP a dün akşam bildirilmesi çok önemli bir işlemdi.
Yukarıda yazdım, Koç holding e çok yarayan (hem ucuza aldı, hem karlı hem de tam konsolidasyon yapacak holding) bu işlem ve açıklama aslında dolaylı olarak Aygaz a da yarıyor, yukarıda özetlediğim gibi .
Şimdi seans açıldı, koç holding % 5 e yakın yukarıda, Aygaz maalesef neredeyse aynı fiyat.
ya yatırımcılar anlamıyor, ya da Aygaz da bilmediğimiz başka bir olumsuzluk var.
Haklısınız , zaten tüpraş sebep oldu yukarı hareketin aşağı dönmesine , ama umudunu kırıyor sabırla bekleyenlerin.
Hissenin önemli bir dezavantajı da , sığ bir hisse olduğu için , uğrayan veya ilgilenen de az oluyor.
Ancak, özel bir durum açıklaması veya mali tablo açıklandığında ilgi görüyor, olumlu veya olumsuz.
o sebeple, ben de biraz biraz soğumaya başladım, haftaya çarşamba akşamı gelecek bilanço sonrası reaksiyona göre durum değerlendirmesi yapacağım.
Zira, aygaz buralarda oyalanırken diğer hisselerin çoğu aldı başını gidiyor, ben gibiler veya yabancılar da , taşıyoruz hisseyi:-))
Bir de doğal olarak araştırıp, emek verip bilgi edinip, çıkarım yapıyor ve ona göre kararlarımızı şekillendiriyoruz ama sonunda meyvesini alamayınca, küsmeye başlıyor insan:-))
Gelecek hafta perşembe-cuma yönünü görmüş oluruz. Tüpraşa rağmen bir şey olur mu, olmaz mı???