https://twitter.com/brs_ylmz/status/...0d73kvSNLUC0Ew
Printable View
Sene sonu 900-1000 milyon TL kâr olasılığı nedir ortaklar? Sn. Frqn21 daha önceki yazınızda 3. Çeyrek 250 milyon gelebilir bu gidişle demiştiniz. Auf artışı ile 4. Çeyrek 300 milyon üzeri kâr gelse 4 Çeyrek toplamı yaklaşık 900 milyon ediyor. Daha fazlasını beklemek mantıklı mı? Teşekkürler..
Temmuz ayında GWIND rüzgar santralleri üretimleri toplamı 95.324 MWh olarak gerçekleşti. Güneş santrallerinde de tahmini olarak 16.000 kWh üretim gerçekleşmiş olmalı. Sonuç olarak toplam üretim 110.000 Mwh.
Dağılım şu şekilde
Şah RES-------43.541 MWh (~%56 kapasite kullanım)
Mersin RES----31.262 MWh (~%76 kapasite kullanım)
Taşpınar RES--20.521 MWh (~%46 kapasite kullanım)
Çorum GES ---~1.600 MWh
Erzurum GES--~4.300 MWh
EPİAŞ verilerine göre saatlik hesaplamalara göre Toplam Temmuz cirosu karbon satışı hariç 151 milyon TL oldu. (AUF 1450 TL/MWh, Taşpınar 9,4 cent/Kwh, güneşler 13,3 cent/kwh)
yatırım tavsiyesi değildir.
Teşekkürler arkadaşlar, elinize sağlık, benzer rakamların tekrarı gibi olacak ama göz alışkanlığı olan arkadaşlar için tabloyu paylaşmak istedim.
https://i.hizliresim.com/4tnlcis.png
Kömürcü ve dogalgaz ile elektrik üretenlerden kısmen çıkıp buraya aktardım. Portföyün %40 ı gwind oldu. Ben mi çok iyimserim bilmiyorum ama sene sonu 900 milyon kâr ile ucuz iken olası epdk kararlarının iptali ile çok ucuz hale gelebilir diye düşünüyorum.
Hadi epdk kararı iptal olmadı ve bu şekilde devam etti diyelim. Ptf ler 4 bin tl civarında. enerji fiyatlarınin aşağı inmesiyle ptf ler 2 bine düşse bu Şirket zaten 1400 ptf ile tek çeyrekte 250 milyon kâr edebiliyor. 2000 ptf ile tek ceyrekte 350-400 milyon kâr etme potansiyeli var.
2025 e kadar 270 mwh kurulu gücü 500 mwh çıkarma planına uyulursa %100 kapasite artışı ile ve 2000 ptf ile senelik 2.5 milyar tl kâr etme potansiyeline sahip. Yani 3 sene içerisinde gerçekleşebilecek bu kâr ile prospektif fk 2 civarina düşüyor. 12 fk da potansiyeli yüksek diye düşünüyorum.
Bu konuda çok mu iyimserim acaba?
Yatırım tavsiyesi değildir..
Kendi adıma satış hedefim olmadan topladığım bir hisse.
Enerji üretmek için bir yakıta ihtiyacı yok, ilk capex yatırımı sonrasında düşük opex giderleriyle santrali işletebiliyorsun. Rüzgarın yanına güneşi de entegre edebiliyorsun.
Üstelik ileride güzel bir temettü hissesine dönüşecegini düşünüyorum.
Uzun süre beraber olacağım bir şirket.