Biliyorum Hakan burayı okuyor, öyle demişti. Yukarıda yazdıklarım gizli saklı veya komplo teorisi türü şeyler değil. YK duygularıyla hareket etmemeli, mantık ne gerektiriyorsa onu uygulamalı.
Printable View
Biliyorum Hakan burayı okuyor, öyle demişti. Yukarıda yazdıklarım gizli saklı veya komplo teorisi türü şeyler değil. YK duygularıyla hareket etmemeli, mantık ne gerektiriyorsa onu uygulamalı.
Okumus cocuk zaten... burayi da okuyordur muhtemelen.
Ama bize icraat yapan adam lazim
Hakan bugün dertlidir.
Sektör 700 milyon ceza yemis.
https://m.bloomberght.com/tcmbden-ba...cezasi-2325830
temettü ile alakalı, bloomberg haberi sahte değilse bile hem CUMHURİYETİMİZİN, HEM 100 yılı olması ,hem deprem felaketinde yaralarınj sarılması için piyasaya nakit girişi can kan akışının sağlanması mecburiyeti yüzünden temettü teşvik edilmeli düşüncesindeyim, ayrıca ortada dönen atılan net kaplar var, dün enerjisa temettü verdi ihtiyatlıydı ,tüpraş gibi davrandı sabancı ve koç grubu da ödeme yapar muhtemelen, 8 şubat hemen deprem sonrası çekirdek sermaye rasyo temettü haberi çıktı ki doğru bir kaynaktan doğru bir haberdi.
depeche beyin yazdıklarını ben hatayla trendbey yazmış gibi algıladım temettü %25 ödenmeli bu sene gibi, tersi bir tezi elbette savunabilir , tespitlerini tek tek değerlendirmedim ama okudum , ifade etmek gerekirse ben aksini ama 80-90 derece aksini düşünenlerdenim, ortada bunca olumlu işaret varken rekor temetü VE ÇEKİRDEK SYR oranlarında ödeme en muhtemeldir.
bankacılık akbank 2023 beklentileri de vardı , raporlanmış,2023 çok parlak geçecek deniyordu raporda, kar artışı söz konusu 2023 senesinde olumsuzluklar değerlendirilmemiş bile riskler var elbette ama olumsuzluk ufukta pek yok, DÜŞÜK FAİZLİ dibslerin portföy ağırlıkları az ve uzun vadeli enflasyon düşüşü halinde 2 seneye kadar kar yazar hale de gelecekler. hadi ordan 600 milyon bir banka zarar yazsa deve kulaktır .
muhalefet seçimi kazanırsa KILIÇDAROĞLUNUN SÖZ verdiği , vaat değil SÖZ VERDİĞİ 300-400 milyar dolar fon veya imf ülkemize gelirse bankalar bunu düşüşle mi fiyatlar tersi mi ? neticede bir siyasi lider ben para bulucam demiyor PARA HAZIR GETİRİCEM DİYOR. bu cesareti yabancı fonlar ona ya veriyor ya da başka bir siyasi vaat var. muhalefet seçimi kazanması büyük ihtimaldir ve dönen laflara bakılırsa ülkemize dolar yağacak bunu es neden geçiyoruz,lafla dolar yağmaz diyense bu ülke tarihinde ne zaman dolarsızlıktan battı bi düşünsün ,2001 krizi kaç ay sürdü bi düşünsün, kişilerin krizi değil sistemin krizi paraların bulunmasıyla çözülmüştü, HİÇ BİR ZAMAN parasız kalmadı ülkemiz, en kötü günde paralar bulundu ve getirildi, bu ülkede arabesk ve ağlamaya aşık bir insan yapısı koca ülkeye yakışmıyor . (2001 krizinde bile sıfıra sıfır üretim gelir ve yapısal sorunlu ülke ile dünyadaki fonların yokluk ve fakirliğine rağmen kredibilite ortamında ülkemiz para da bulmuştu üstelik , ABD bastırmış BAZI imf üyeleri zorla imza atmıştı o DERVİŞ kredilerine , şu an siyasi ortamda abd , çin rusya desteğine muhtaç olmadan onlara dayanarak bile değil , sadece kendi gayretleriyle bir yönetim PARA BULABİLİR !!! türk siyasi entelejansı, muhtemelen iktidar olacak muhalefet partisi lideri gereken düzenleme ve işlemleri yapsa, ekonomiyi hazırlasa, kendisi bastırsa 250 -350 milyar dolar hazır gelmeyi bekliyor VE BUNU SIKIÇA dile getiriyorsa , konuyu konuşuyorsa bi susup düşünmek zorundayız bence )
1999 da küresel ölçekte 3 trilyon dolar muazzam paraydı şu an 30 trilyon dolar büyük para iken 3-5 trilyon dolar borsalar arasında haftalık dolanabilecek bir miktar ayrıca 300 milyar dolar para canı isterse hemen ülkemize de teşrif edebilir parasal ticaret hacimler tasarruflar karlar olağanüstü artmışken ödeme krizi enflasyon ve borç yükü üreten ülkeler için detaydır sorun değildir
enerji açığımız var ama üreten ülkeyiz bunu unutmayalım LİKİDİTE KRİZİ meselesi yapaydır çözülmesi sorun değildir. koca türk bankaları 20 -30 sene 2 milyar dolar altı kar etsin hiç büyümesin, canım sıkıldı enflasyon deprem moralimi bozdu ev sahibim, 3 sene de zarar etsinler filan demek ( subjektif bakış hatadır )bence ,cehalettir aklı yitirmektir , türk bankaları elbette 4-5-10 milyar dolar karlılık seviyelerine gelecek getirilecektir,BUNDA ŞÜPHE YOKTUR , o zaman iş bankası 10 kat mı artar 20 kat mı göreceğiz .
DÜNYA BÜYÜRKEN TÜRK BANKACILIK SEKTÖRÜ KÜÇÜLEMEZ bu kadar başarılı yönetilen bir sektör için bu iddia hayaldir .dolar bazında en çok büyüme olacak sektör türk bankacılık sektörü olabilir .
bu ve benzeri matematiksel analizler beni 2023 çok parlak yıl olabilir DEDİRTİYOR, ama PİYASADA 2 gün tavan 20 gün satış döngüsünün bankalarda speklülatif bir robot tazyikli strateji olduğu gerçeğini DÜŞÜNÜNCE, ky ler hazırlıksız ve acemiler bol bol panik yaparak 20 günlük baskı dönemlerinde hem hisse kaybedecekler hem de zarar edecekler.
elliot üstatları da testere piyasa bekliyor hatta 12 ayda sadece 1 ay sert yukarı ralli 11 ay testere grafikleri dolanıyor malda beklemeyen realize olamayacak galiba, uzun vadeli hem olumlu bilançoya yatırım yapan kazanır hem de testere piyasasına kafa olarak hazır olan doğru hamleler yapabilir .
piyasa zor değil ky bu piyasada çok çabuk yem olabilir sorun burada. ytd ben 20 tl den akbank 13 tl den iş bankası alanlara cidden üzülüyorum , onların zararlarını da lütfen bi zahmet İŞ BANKASI CEOSU HAKAN BEY her gece yatağına yatmadan bi düşünse cidden iyi olur .
TH sağolasın yine engin bilgilerini bizimle paylaşmışsın çok mübarek bir kişiliksin vesselam.
Bankalar yukari eninde sonunda, bunun kacari yok. Yabanci fonlara da gerek yok ki. Bu herifler tarafindan kacirilan vatan evlatlari paralarini getirseler yeter. Ve getirecekler. Ic borcun %27'si 10 sene once yurt disindaki Turkler tarafindan karsilnirken bu oran %3'lerdeydi en son. Sirf bu musibetler bir daha ulkeme bulasmasin diye ben getirecegim yeni hukumete guvenoyu vermek icin. Bozdurunca koyarim. Yargiya guven olusmaya baslarsa, yani hukumet elini cekerse uzerinden, bu da cok kolay olur. Bir aciklamaya bakar secildikten sonra.
Bankalar dogru yer.
forumda görüş ve siyasi bakış açılarımızdaki farklılıklara rağmen en uyumlu ortam iş bankası forumu, kavga ve gerilim yok, hakaretler havada uçuşmuyor , seviyesizliğin olmayışı çok hoşuma gidiyor her görüşe saygılım,
iktidar muhalef ekonomi tartışılabilecek çok konu var. ÜLKESİNİ seven bizler için umarım herşeyin hayırlısı olur. Adil ve paylaşımcı bir ortam kurulur. SEÇİM sohbetleri de mart ayından itibaren artar ama seçim sonucu bence şimdiden belli ! , gereksiz o ,şu, bu detay konuşup ortamı germeye de gerek yok. AKP eliti ve bazı destekçileri 21 senelik iktidar doygunluğu ile kaybetmeyi de vakar ve sükun ile karşılayacaklar neticede fazla dünyevileştiler ve dünya hayatına rahata, paraya ve lükse bazıları çok ama çok doydular , 100 senelik cumhuriyet tarihinde belki de ilk ve son islami - konformist iktidar buydu . geçti gitti diyeceğiz.