Tavşanlı'da ücretsiz yağ değiştirme yapan yerler var, filtre 250-300 gayme motor yağı 1.000 gaymeden başlar 2.500 gaymeye kadar gider.
Printable View
Sen de olmasan millet bir cevap vermeyecek. Sağol..
Şimdi şöyle bir nedenim var Liqui Moly isminde bir yağ var Alman markası ve gerçekten muhteşem, Egemot isimli bir firmadan alıyorum İzmir'den, bayiler var ama Motul ve Castro Edge gibi sahte olmasın diye İzmir'den getirtiyorum , tabii filtre orijinal Kore malı. İstanbul'dan.
Bugün sanayide hesapta eski tanıdıklarım sadece yağ ve filtre değişim işçiliğine 1000 TL istediler ben hayatta bu parayı vermem dedim 15 dk iş 500 lira bile çok ama hadi 500 vereyim dedim sonra sinirlenip gittim adamlar bir de filtre de değiştirecez falan deyip saçmaladılar böyle bir para nerede kazanılıyor en iyi Mercedes için yağ 2000 TL bunlar 1000 kağıdı kıvıracak.
Bu bir anarşi gerçekten Akp fiyat anarşisi oluşturdu ülkede. Ve sıfır müdahale..
Ormana gidip çukur kazacam arabayı oraya çekip anahtar satın alıp kendim yapacam :kahkah:
Araba da i30 bu arada ,sıfır almıştım ,o zaman kendi kendine karanlıkta yanan ışıkta sönen farlar , yağmurda çalışan yağmur bitince duran silecekler vb meseleler hayaldi pek çok arabada ayrılamadık zira hala hizmetimizi görüyor.
Karter tapası motor sıcakken sökülecek foşşş... diye yağ boşalırken, filtre sökülüp yeni filtre sıkılacak, karter tapası geri takılıp motor yağı konacak.
Tofaş, Renault gibi eski arabalarda, lift veya çukur olmasa bile altına yatar yağ değiştirirdik.
1.000 Lira korkunç para gerçekten yağ değiştirme için, burada millet yağ ile filtre karına bedava değişim yapıyor.
Doğrusu o bir de atarsın, istersen 50 -100 bahşiş olur biter..
Makul benim yağ biraz pahalı .
.........
Bu fiyat anarşisi ile nereye kadar gideriz bilemiyorum her kör tuttuğunu öpmeye çalışıyor ,aslında mesele maliyet falan değil senin cebinde ne varsa legal görünümle İndra gandi yapmaya çalışılıyor. Ülke bu hale geldi. getirildi.
Engellilerin aldığı ÖTV siz aracın satış süresi 10 yıla çıkmış. Bundan sonra yerlilerde geçerli olacakmış. Çok suistimal ediliyordu. İyi olmuş.