Originally Posted by
KaraKemal
sn hakem verdiğiniz spesifik örnek sur yapı'nın antalya'daki bi projesiyle alakalı, detaylarını bilemem ama bildiğim sur yapı büyük bi şirket ve istanbul'daki daha büyük bir sürü projesinde bu tarz sorunlar çıkmadı şimdiye kadar.. antalya projesindeki mevzu nedir bilmiyorum, ilgimi de çekmiyor.. normal şartlar altında inşaat ruhsatı varsa ve iskan da çıktıysa, müteahhidin banka borcu olması falan senin mülkiyet hakkına bi halel getirmez, getiremez.. satış vaadi sözleşmelerinin hukuki altyapısı tapu'dan çok aşağı değildir..
ben bu nick'le, bundan evvel ozanski & menealaos nickleriyle bu topikte en az 10 senedir yazıyorum.. arşivden bakabilir herkes, her zaman için marka projelerden maketten alım yapılmamasını tavsiye ettim (müteahhitlerin piyasa yapıcı olarak hareket ettiği projelerde gerçek piyasa fiyatı olmadığı, manipüle edildiği vs) ama gayrimenkul bir yatırım cinsi olarak her daim saygıdeğer bir yatırım alternafidir' dedim.. bu bazen arsa olur, bazen tarla, bazen merkezi semtlerde eski bir daire, bazen yeni bitmiş bir projedeki 4+1 daire.. çünkü burada on kusür senedir- ekonominin uçurumun kenarında olduğu, her an herşeyin batacağı, seri iflasların olacağını, doların uçacağı kaçacağı vs minvalinde yazan bi güruh oldu.. hep dedim ki, boş yapmayın- doğru fiyattan doğru yerde alınacak gayrimenkul her daim bir yatırım alternafidir.. lakin arkadaşlar on kusür senedir her daim boş yapmayı sürdürdüler, her dönem farklı gerekçeler buldular kendilerine gündemden, hep çöküş beklediler.. o yüzden soruyorum- nerde kaldı bu eşi benzeri olmayan muazzam çöküş diye ??