Hayret 20 yılda berlin havaalanını yapamayan Almanya'yı mı tercih etmiş suriyeli beyaz yakalar.
Printable View
Hayret 20 yılda berlin havaalanını yapamayan Almanya'yı mı tercih etmiş suriyeli beyaz yakalar.
Ihtiyacı olsa yapar bitirir demek ki çok ihtiyacı yok. Almanya gerçekten hayranlık uyandıran bir ülke onlar bile sıkıntı yaşıyor mesajın özü bu bence siz de anladiniz ama benden reisci filan çıkartır miyim polemik çıkar mı diyorsunuz, çıkmaz; siyasetle ilgim yok ben temel analizciyim :)
Artan nüfusa çok güzel iş ve eğitim imkanları yaratılan bir dönem arıyorsak Kemal Atatürk önderliğinde cumhuriyetin ilk yıllarında yaşanan müthiş ve içi dolu verimli büyüme rakamlarına bakabiliriz bir daha da öyle rakamlar yakalanamadı. Bazıları diyor ki o dönem konjonktür de elverişli idi, olabilir ama bu yakalanan başarıyı kesinlikle küçültmez bence.
Suriye iç savaş öncesinde uzaya roket yollamıyordu. Bahsettiğiniz rakamın 150 bini nitelikli çıksın öpüp başına koysunlar.
Adamlar hala neden dünyanın en yetenekli insanları almanya yerine amerikaya gidiyor onu çözmeye çalışıyor. Sonu inşallah sanayi devrimini yapan ingiltereye benzemez.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Vosvos fabrikasında mühendis, doktoralı ve Alman ile evli bir kızla tanıştım birkaç yıl önce. Maaşını sordum, 3750 euro dedi. Onların sıkıntısı fazla sosyal adalet, kız diyor ki muslukçu olsam 4000 kazanacaktım. Eşiyle beraber, dubai ye gideceklerdi en son. Beyaz yaka narindir lafa gelince herkes eşit olsun ister ama muslukçu dan az kazanınca da kalkar göçer genel olarak Avrupanın son dönemde türk mühendis ithal etmesinin filan altyapısı biraz bunlar. Neyse başlığın kokusundan biraz saptık benim demek istediğim nokta anlaşılmıştır umarım daha fazla uzatmak istemem rahatsızlık verdiysem de özür dilerim ama bir düşünün yine de.
Üzgünüm ama problemlerini tanımlamaya veya ısrarla tanımlamakta ve kabul etmemekte direnen ve bunu sürdüren toplumlar gelişemez olsa olsa debelenip durur....
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Tamamen arz talep meselesi. Yeterince muslukcu olmayinca kazanc yuksek oluyor. Kalifiyeli eleman arayacaklarina muslukcu alabilirler. Yada az kazandigini dusunen muslukcu olabilir.
Turkiyede benzer durum olacak. Kaliteli araba tamircileri cogu beyaz yakalidan iyi kazaniyor. Bu makas giderek artacaktir.
SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi